- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κρεμαστινός: Το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να συνυπάρξει σε μια κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ
«Αν υπάρξει βέβαια το κατάλληλο κλίμα»
Θετικός στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ «τουλάχιστον στο θέμα της διαπραγμάτευσης», εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης NORTH 98.0.
«Αν υπάρξει βέβαια το κατάλληλο κλίμα» διευκρίνισε και πρόσθεσε πως «η κα Γεννηματά όταν έγιναν οι τελευταίες εκλογές και αν οι ΑΝΕΛ δεν είχαν μπει στη Βουλή, τους όποιους περιέργως προτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ υποχρεωτικά θα έπρεπε να συναινέσει και θα το έκανε. Δεν είναι θέμα ότι δεν θέλει η κ. Γεννηματά» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κρεμαστινός.
«Υπάρχει η θέληση είπε χαρακτηριστικά και «η κυρία Γεννηματά θα μπορούσε να δείξει συναίνεση». Ο κ. Κρεμαστινός σημείωσε επίσης πως σε αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσε να κινηθούν και τα άλλα κόμματα που έχουν προοδευτικό χαρακτήρα και ευρωπαϊκό προσανατολισμό που θα μπορούσαν να ρίξουν νερό στο κρασί τους. «Αν είχαμε όλοι επιδείξει την απαιτούμενη συναίνεση από το πρώτο μνημόνιο δεν θα βρισκόμαστε σήμερα εδώ να συζητάμε πιθανόν και για τέταρτο μνημόνιο», πρόσθεσε.
Μετά τη συνέντευξη, ο κ. Κρεμαστινός ένιωσε την ανάγκη να εκδώσει διευκρινιστική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:
Στη διάρκεια σημερινής ραδιοφωνικής συνέντευξης επανέλαβα ότι η χώρα χρειάζεται μία Κυβέρνηση συνεργασίας όλων των κομμάτων του ευρωπαϊκού δημοκρατικού τόξου.
Και πρόσθεσα ότι «αν είχαμε επιδείξει την απαιτούμενη συναίνεση από το πρώτο μνημόνιο, δεν θα βρισκόμασταν εδώ σήμερα να συζητάμε πιθανόν και για 4ο Μνημόνιο».
Η σταθερή θέση μου εδώ και πολλά χρόνια είναι ότι η χώρα χρειάζεται την Εθνική Συνεννόηση για τη διαμόρφωση μίας Εθνικής Γραμμής εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια.
Για αυτό ως Δημοκρατική Συμπαράταξη ζητάμε την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και την ενίσχυση μας ώστε να την επιβάλουμε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα Κίμων, οι δύο ηγέτες επικυρώνουν τη νέα αμυντική συμφωνία
Στο κατάστρωμα της νέας ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο ηγέτες πριν τις υπογραφές στο Μαξίμου
Στον Πειραιά οι δύο ηγέτες για την επιθεώρηση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.