- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Τι έκανε στο Μαξίμου ο Κύπριος δικηγόρος των offshore και των Panama Papers;
ΝΔ: Τσίπρας και Παππάς να εξηγήσουν στον λαό τι γύρευε η «αλεπού στο παζάρι»
Η Νέα Δημοκρατία εγκαλεί την κυβέρνηση και ζητεί να δώσει εξηγήσεις για την παρουσία στο Μαξίμου ενός Κύπριου δικηγόρου με εμπλοκή στις offshore των Panama Papers. Ο Κύπριος δικηγόρος λέγεται Αρτέμης Αρτεμίου και σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής» πέρασε από το κατώφλι του Μαξίμου στις 10 Οκτωβρίου. Ο ίδιος φέρεται να έχει στενές σχέσεις με ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για δικηγόρο με έδρα την Λευκωσία, ο οποίος ασχολείται με τη διαχείριση offshore εταιρειών. Η κυριακάτικη εφημερίδα διατείνεται ότι ο κ. Αρτεμίου έχει ο ίδιος offshore εταιρείες, με έδρα τις Σεϋχέλλες, τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και αλλού. Υπήρξε μέλος της Κ.Ε. του κομμουνιστικού κόμματος ΑΚΕΛ στην Κύπρο.
Με αφορμή αυτό το δημοσίευμα η ΝΔ ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση και λέει: «Μετά και το σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής" που δημοσιεύει τη φωτογραφία Κύπριου δικηγόρου ο οποίος ειδικεύεται στην δημιουργία εξωχώριων εταιριών και περιλαμβάνεται στα Panama Papers να αποχωρεί από το Μέγαρο Μάξιμου, ο κ. Τσίπρας οφείλει πολλές εξηγήσεις στον ελληνικό λαό».
Η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει: «Τη στιγμή, μάλιστα, που ο κ. Τσίπρας προσπαθούσε να πείσει τους πολίτες για την προσήλωσή του στον αγώνα κατά της διαπλοκής στη σχετική συζήτηση στη Βουλή, μαθαίνουμε ότι ο εν λόγω δικηγόρος με το "πλούσιο βιογραφικό" βρίσκονταν στο Μέγαρο Μαξίμου.
Άραγε, τι ακριβώς έκανε; Με ποιον ή ποιους συναντήθηκε και ποιες είναι οι σχέσεις του κ. Αρτεμίου με τους κυρίους Τσίπρα και Παππά;
Γιατί ο κ. Τσίπρας που προκλήθηκε από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από την εταιρία "Atlas Cyprus International Trust" η οποία είναι μέτοχος της Αυγής;
Γιατί εξακολουθούν να σιωπούν; Τι κρύβουν; Ποιον ή ποιους προστατεύουν; Οι κύριοι Τσίπρας και Παππάς δεν μπορούν να κρύβονται άλλο. Οφείλουν να δώσουν καθαρές απαντήσεις και να μας πουν τι γύρευε η "αλεπού στο παζάρι"», καταλήγει η ΝΔ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς σχολιάζει τα ρούχα που επέλεξε να φορέσει ο πρώην πρωθυπουργός στις διαδηλώσεις
«Η Ευρώπη δεν μπορεί παρά να αναζητήσει λύσεις ικανές να της παρέχουν ενεργειακή αυτονομία και επάρκεια»
Από πότε αναμένεται να εφαρμοστεί
Διαβάστε την εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού
Πώς στην πολιτεία με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους απερρίφθησαν προτάσεις για έξτρα φόρους
Όλο το κόλπο είναι να μη δημιουργηθεί αναστάτωση στους χώρους των ΑΕΙ και ειδικά παραμονές εκλογών
Οι έξι προτάσεις του πρώην πρωθυπουργού - Ανάμεσά τους προτείνει την επαναλειτουργία της λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5
Τα 10 πράγματα που θα πρέπει να έχετε κατά νου πριν προχωρήσετε σε αγορές
Στα σταθερά τιμολόγια ρεύματος μόλις το 31,6% των νοικοκυριών
«Ας κάνουμε το πρώτο βήμα. Στην άθληση και στη ζωή μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Ενωμένοι σαν μια γροθιά στα μεγάλα και τα σπουδαία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας για τη νέα μορφή του ΕΣΥ
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για την επίσκεψη Τσίπρα στη Γαλλία
«Την επόμενη φορά να συγκρίνετε τι χώρα παραδώσατε το 2019 και πώς είναι η Ελλάδα σήμερα»
Η τετράδα ζυμαρικών κοστίζει περισσότερο από τέσσερα χωριστά πακέτα
Aναρχικοί εναντίον ακροαριστερών με φόντο την ανομία
Πώς το δημογραφικό αλλάζει την εικόνα
Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «καλλιτεχνική ευγονική» και ζητά να ανασκευαστεί η τοποθέτηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.