- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τι έκανε στο Μαξίμου ο Κύπριος δικηγόρος των offshore και των Panama Papers;
ΝΔ: Τσίπρας και Παππάς να εξηγήσουν στον λαό τι γύρευε η «αλεπού στο παζάρι»
Η Νέα Δημοκρατία εγκαλεί την κυβέρνηση και ζητεί να δώσει εξηγήσεις για την παρουσία στο Μαξίμου ενός Κύπριου δικηγόρου με εμπλοκή στις offshore των Panama Papers. Ο Κύπριος δικηγόρος λέγεται Αρτέμης Αρτεμίου και σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής» πέρασε από το κατώφλι του Μαξίμου στις 10 Οκτωβρίου. Ο ίδιος φέρεται να έχει στενές σχέσεις με ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για δικηγόρο με έδρα την Λευκωσία, ο οποίος ασχολείται με τη διαχείριση offshore εταιρειών. Η κυριακάτικη εφημερίδα διατείνεται ότι ο κ. Αρτεμίου έχει ο ίδιος offshore εταιρείες, με έδρα τις Σεϋχέλλες, τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και αλλού. Υπήρξε μέλος της Κ.Ε. του κομμουνιστικού κόμματος ΑΚΕΛ στην Κύπρο.
Με αφορμή αυτό το δημοσίευμα η ΝΔ ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση και λέει: «Μετά και το σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής" που δημοσιεύει τη φωτογραφία Κύπριου δικηγόρου ο οποίος ειδικεύεται στην δημιουργία εξωχώριων εταιριών και περιλαμβάνεται στα Panama Papers να αποχωρεί από το Μέγαρο Μάξιμου, ο κ. Τσίπρας οφείλει πολλές εξηγήσεις στον ελληνικό λαό».
Η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει: «Τη στιγμή, μάλιστα, που ο κ. Τσίπρας προσπαθούσε να πείσει τους πολίτες για την προσήλωσή του στον αγώνα κατά της διαπλοκής στη σχετική συζήτηση στη Βουλή, μαθαίνουμε ότι ο εν λόγω δικηγόρος με το "πλούσιο βιογραφικό" βρίσκονταν στο Μέγαρο Μαξίμου.
Άραγε, τι ακριβώς έκανε; Με ποιον ή ποιους συναντήθηκε και ποιες είναι οι σχέσεις του κ. Αρτεμίου με τους κυρίους Τσίπρα και Παππά;
Γιατί ο κ. Τσίπρας που προκλήθηκε από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από την εταιρία "Atlas Cyprus International Trust" η οποία είναι μέτοχος της Αυγής;
Γιατί εξακολουθούν να σιωπούν; Τι κρύβουν; Ποιον ή ποιους προστατεύουν; Οι κύριοι Τσίπρας και Παππάς δεν μπορούν να κρύβονται άλλο. Οφείλουν να δώσουν καθαρές απαντήσεις και να μας πουν τι γύρευε η "αλεπού στο παζάρι"», καταλήγει η ΝΔ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ισχύει με την προσαύξηση, ποιοι τη δικαιούνται
«Η χώρα είναι προετοιμασμένη να ανταπεξέλθει στο κλίμα διεθνούς αστάθειας», τονίζει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup
Στην εισήγησή του στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της ΚΟΕΣ
Στόχος είναι να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς εξοπλισμού
«Ο κόσμος είναι οργισμένος και κάθε μέρα οργίζεται και περισσότερο με αυτά που βλέπει»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξηγεί γιατί δεν προκρίθηκε η μείωση του ΕΦΚ
Σύμφωνα με σχετική έκθεση της Κομισιόν
Μετά την παραίτηση Χαρίτση
Δεν παραιτείται από βουλευτής
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Γιώργου Φλωρίδη για τις συνθήκες στην αίθουσα που ξεκίνησε η δίκη των Τεμπών
Με βάση ποια κριτήρια αξιολογείται η αίτηση στην πλατφόρμα
«Φωτιά» οι τιμές στα βενζινάδικα
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στη διαμόρφωση της αίθουσας του δικαστηρίου στη Λάρισα
Αυξάνεται το επίδομα ανεργίας, επηρεάζοντας και το Δώρο Πάσχα ΔΥΠΑ
Τι πρέπει να αφαιρούμε από τους υπαίθριους χώρους
Βήμα βήμα τι πρέπει να κάνετε, αν δεν το πληρωθείτε
Ποιοι δικαιούχοι μπορούν να πάρουν έως 1.200 ευρώ
Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκαν το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων
Τι σημαίνει τελικά αξιοπρέπεια σε αυτό τον τόπο;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.