- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Συνεδριάζει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για το ΕΣΡ - Φήμες για ομιλία Τσίπρα
Στον απόηχο της απόφασης του ΣτΕ
Στον απόηχο της χθεσινής απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ, που έκανε δεκτή επί της αρχής την προσφυγή των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών κατά του νόμου Παππά, συνεδριάζει το μεσημέρι η Διάσκεψη των Προέδρων των κομμάτων της Βουλής με αντικείμενο τη στελέχωση των κενών θέσεων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).
Το πιο πιθανό ωστόσο είναι να μη συμφωνηθεί τίποτα, καθώς η αντιπολίτευση διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει, με τη ΝΔ να καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το νόμο Παππά.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο Μαξίμου υπάρχουν σκέψεις αμέσως μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων να μεταβεί στη Βουλή, προκειμένου να μιλήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πριν αναχωρήσει το βράδυ για τις Βρυξέλλες. Εκεί, αναμένεται να καταγγείλει την, κατά τη γνώμη της κυβέρνησης, «παρελκυστική τακτική της ΝΔ στο θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ», ενώ δεν αποκλείεται να αναφερθεί και στο κλίμα που έχει δημιουργηθεί με δημοσιεύματα στο Διαδίκτυο ακόμη και για προσωπικά θέματα δικαστών του ΣτΕ.
Υπενθυμίζεται ότι αργά το βράδυ της Τρίτης, με ψήφους 16 υπέρ και 9 κατά, το ΣτΕ έκανε παραδεκτές τις προσφυγές των ιδιωτικών καναλιών, δίνοντας τη δυνατότητα στο δικαστήριο να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης και να αποφανθεί για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες.
Η Ολομέλεια, που διεξήχθη σε φορτισμένο κλίμα λόγω της δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις των μεγαλύτερων δικαστικών ενώσεων, προχώρησε και σήμερα στην εξέταση των πρώτων θεμάτων για τα μείζονα θέματα αντισυνταγματικότητας που έχουν τεθεί με τις προσφυγές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού - Αναλύει τις διεθνείς προκλήσεις και τον ρόλο της Ελλάδας
Ο πλήρης σχεδιασμός για οικονομία, κράτος, κοινωνία και ανάπτυξη την επόμενη χρονιά
Το νέο νομοσχέδιο και το ζήτημα της τηλεθέασης
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.