- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Με ανοιχτό γράμμα της προς τη Βουλή των Ελλήνων, τα πολιτικά κόμματα, το υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, η ΄Ένωση των Άθεων διαμαρτύρεται για τις μη αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών, παρά τις εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη.
Λεπτομερέστερα, η Ένωση επισημαίνει ότι οι όποιες αλλαγές στα βιβλία και τον τρόπο διδασκαλίας είναι άκρως επιφανειακές και διατηρούν τον ομολογιακό χαρακτήρα του μαθήματος, το οποίο εξακολουθεί ν΄ απέχει πολύ από μάθημα Θρησκειολογίας.
«Η ανακοίνωση του προγράμματος σπουδών του μαθήματος των θρησκευτικών στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο», σημειώνει η Ένωση, δείχνει ότι αποτελεί «προσπάθεια να πειστούν οι συντηρητικές δυνάμεις … ότι η τόσο πολύτιμη και εύθικτη ορθοδοξία δεν κινδυνεύει και θα διατηρήσει την υπεροχή της έναντι των υπόλοιπων απόψεων. Δηλώνεται σαφώς και ρητά πως δεν πρόκειται για μάθημα θρησκειολογίας και άρα ουδέτερο γνωσιολογικό μάθημα, κάτι τέτοιο μάλιστα απαξιώνεται».
Η Ένωση επισημαίνει ότι «δεγίνεται η παραμικρή μνεία στον αθεϊσμό, τον αγνωστικισμό, τον ντεϊσμό, αλλά ούτε και στον ανθρωπισμό, που είναι η κυρίαρχη φιλοσοφική τάση στις σύγχρονες προοδευτικές κοσμικές κοινωνίες», και υπογραμμίζει ότι «δε χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να καταλάβει ότι τα δέκα χρόνια θρησκευτικών επί δύο ώρες την εβδομάδα είναι υπερβολικά για μια γενική εγκυκλοπαιδική μόρφωση και μάλλον άλλες σκοπιμότητες εξυπηρετούν».
Περισσότερα: http://tinyurl.com/hvkzyco
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κυβέρνηση παρουσιάζει τον νέο γύρο μέτρων με φόντο τις εσωκομματικές κόντρες
Ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση των ζωονόσων
Έως 250 ευρώ η ενίσχυση
Η μνήμη επιτρέπει στους πολίτες να ξεχωρίζουν την πολιτική αλλαγή από την αλλαγή της πολιτικής συσκευασίας
Στις εκδηλώσεις για την 205η επέτειο της Άλωσης – Απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς ο ΠτΔ
«Οι χώρες δεν γίνονται λιγότερο δημοκρατικές επειδή οι πολίτες ψηφίζουν την ίδια ηγεσία», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας
Το ρεπορτάζ της WSJ συνδέει τις επαφές της Αμερικανίδας πρέσβειρας με συμφωνίες για αμερικανικό LNG σε χώρες των Βαλκανίων
Δείτε εικόνες από τη συνάντησή τους
«Αυτή είναι η αλαζονεία μιας εξουσίας, που έχει χάσει την επαφή με τις ανάγκες της κοινωνίας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Αυτά που θα μπορούσαν να συμβούν με μια μετεκλογική συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Ευκαιρία μεταρρυθμίσεων ή ουτοπία;
H ομιλία της τέως Προέδρου της Δημοκρατίας
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού
«Το non-dom κινδυνεύει να μετατρέψει την Ελλάδα σε φορολογικό καταφύγιο», δηλώνει ο πρώην υπουργός
Το δίλημμα «αυτοδυναμία της ΝΔ ή χάος»
Ο χάρτης των πληρωμών από ΔΥΠΑ και e - ΕΦΚΑ
Ποιο ήταν το αμερικανικό συγκρότημα
Σαν σήμερα δολοφονείται από τα «45άρια» της 17Ν ο πολιτικός που εργάστηκε για την εθνική συμφιλίωση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.