- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ροβέρτος Σπυρόπουλος για τη δίωξή του: Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται
Για τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ
Με τη φράση «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» απάντησε ο πρώην γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος στον οποίο έχει ασκηθεί δίωξη για τα οικονομικά του κόμματος. Ο κ. Σπυρόπουλος δηλώνει ότι πληροφορήθηκε τις δικαστικές εξελίξεις που τον αφορούν καθώς και πως είναι αθώος και εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη.
Επί της ουσίας επισημαίνει ότι για τα ποσά που ακούγονται «δεν προέκυψε από κανένα απολύτως απτό αποδεικτικό στοιχείο, μαρτυρία ή έλεγχο και για την ύπαρξη του οποίου εκφράζουν έντονες αμφιβολίες ακόμα και οι συντάκτες της Έκθεσης, βάσει της οποίας ασκήθηκε η σε βάρος μου δίωξη. Πρόκειται, όπως άλλωστε και η ίδια η Έκθεση πιθανολογεί, ότι οφείλεται στο απλογραφικό λογιστικό σύστημα, το οποίο δια νόμου ακολουθούσαν κατά την επίμαχη περίοδο όλα τα πολιτικά κόμματα. Στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, δεν εισέρευσε ούτε ένα ευρώ μη νόμιμο και δεν υπήρξε δαπάνη ούτε ενός ευρώ μη νόμιμη και απολύτως αιτιολογημένη».
Σχετικά με το δάνειο 5.000.000 ευρώ που πήρε το ΠΑΣΟΚ από την ATTICA BANK το 2010, ο κ. Σπυρόπουλος σημειώνει ότι ακολούθησε στο ακέραιο όλες τις διαδικασίες που ίσχυαν τότε για τις δανειοδοτήσεις όλων των κομμάτων, μικρών και μεγάλων. «Σημειώνω με έμφαση ότι κάθε δανειακή σύμβαση προς τα κόμματα κοινοποιείται προς την Τράπεζα της Ελλάδος, το υπουργείο Εσωτερικών, την οικεία ΔΟΥ και ελέγχεται προ της υπογραφής της από τις αρμόδιες νομικές και οικονομικές υπηρεσίες της Τράπεζας. Στην επίμαχη περίπτωση προς εξασφάλιση του δανείου εκχωρήθηκε από την ετήσια επιχορήγηση του 2015 το ποσό των 6.000.000 ευρώ για δάνειο ύψους 5.000.000 ευρώ, κατά την πάγια πρακτική που ακολουθούνταν σε όλες τις αντίστοιχες συμβάσεις», καταλήγει ο πρώην γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έως 250 ευρώ η ενίσχυση
Η μνήμη επιτρέπει στους πολίτες να ξεχωρίζουν την πολιτική αλλαγή από την αλλαγή της πολιτικής συσκευασίας
Στις εκδηλώσεις για την 205η επέτειο της Άλωσης – Απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς ο ΠτΔ
«Οι χώρες δεν γίνονται λιγότερο δημοκρατικές επειδή οι πολίτες ψηφίζουν την ίδια ηγεσία», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας
Το ρεπορτάζ της WSJ συνδέει τις επαφές της Αμερικανίδας πρέσβειρας με συμφωνίες για αμερικανικό LNG σε χώρες των Βαλκανίων
Δείτε εικόνες από τη συνάντησή τους
«Αυτή είναι η αλαζονεία μιας εξουσίας, που έχει χάσει την επαφή με τις ανάγκες της κοινωνίας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Αυτά που θα μπορούσαν να συμβούν με μια μετεκλογική συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Ευκαιρία μεταρρυθμίσεων ή ουτοπία;
H ομιλία της τέως Προέδρου της Δημοκρατίας
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού
«Το non-dom κινδυνεύει να μετατρέψει την Ελλάδα σε φορολογικό καταφύγιο», δηλώνει ο πρώην υπουργός
Το δίλημμα «αυτοδυναμία της ΝΔ ή χάος»
Ο χάρτης των πληρωμών από ΔΥΠΑ και e - ΕΦΚΑ
Ποιο ήταν το αμερικανικό συγκρότημα
Σαν σήμερα δολοφονείται από τα «45άρια» της 17Ν ο πολιτικός που εργάστηκε για την εθνική συμφιλίωση
Γιατί η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.