- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αίτημα Τσίπρα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για διαπλοκή και διαφθορά
«Μέχρι να ασχοληθείτε με την πολιτική, κ. Μητσοτάκη, δεν είχατε περάσει ούτε απ' έξω από δημόσιο σχολείο»
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή και τη διαφθορά.
Ο κ. Μητσοτάκης υπερασπίζεται, από τότε που εξελέγη, καναλάρχες, αυτούς που κάνουν τη «βρώμικη δουλειά» είπε ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή.
«Το πρόβλημά σας, κ. Μητσοτάκη, δεν είναι ότι υπερασπίζεστε την άποψη να υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια, το πρόβλημά σας είναι ότι μεροληπτείτε υπέρ των ιδιωτικών σχολείων και πανεπιστημίων εναντίον της δημόσιας Παιδείας» είπε επίσης ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα θέματα της Παιδείας.
«Δεν νομίζω ότι η δεκαετία του ’80 πήγε πίσω τη χώρα. Αλλά αν είναι έτσι, τότε γιατί, κ. Μητσοτάκη, εσείς επικαλεστήκατε το Σύνταγμα του 1864 για να υπερασπιστείτε την ιδιωτική εκπαίδευση;» ήταν το ερώτημα που έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Όταν λέτε, κ. Μητσοτάκη, ότι θα καταργήσετε ό,τι κάναμε εμείς στην Εκπαίδευση, εννοείτε ότι θα καταργήσετε το ότι τα παιδιά κάνουν Αγγλικά και Πληροφορική από την Α' Δημοτικού;»
Επίσης κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «πει καθαρά στην ελληνική οικογένεια» ότι διαφωνεί με την κατάργηση του εξετασιοκεντρικού σχολείου.
«Εσείς, κ. Μητσοτάκη, δεν θέλατε αξιολόγηση, θέλατε δικαιολογία για απολύσεις» είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή, ενώ εξήγγειλε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει συνολικό νόμο για την αξιολόγηση στο Δημόσιο.
«Το τελευταίο που θα ήθελε κανείς να κάνει θα ήταν η σύγκρουση με την Εκκλησία. Αντιθέτως!» είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, καλώντας τον κ. Μητσοτάκη να διευκρινίσει αν συμφωνεί με το να σταματήσουν τα Θρησκευτικά να αποτελούν μάθημα ομολογίας πίστεως.
«Ήταν τιμή μου να συμμετέχω σε κάποιες από τις εξάρσεις του μαθητικού και φοιτητικού κινήματος. Είχα τη δυνατότητα να συμμετάσχω στους μαθητικούς αγώνες του '90-'91 ενάντια σε έναν αυταρχικό νόμο του πατέρα σας, όπως ήταν και τιμή μου να συμμετέχω στο φοιτητικό κίνημα, σε μια εποχή παρακμής του. Όμως αυτοί οι αγώνες πήγαν την κοινωνία μπροστά.
»Το πρόβλημά μας, κ. Μητσοτάκη, όταν με κατηγορείτε για τα δικά μου βιώματα, είναι μάλλον τα δικά σας βιώματα, γιατί μέχρι να ασχοληθείτε με την πολιτική δεν είχατε περάσει ούτε απ' έξω από δημόσιο σχολείο, γι' αυτό και δεν μπορείτε να το υπερασπιστείτε. Υπερασπίζεστε μόνο το ιδιωτικό» κατέληξε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.