- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φίλης για Πολάκη: «Εκστρατεία δολοφονίας χαρακτήρων - για μένα λένε χοντρός και απαίδευτος»
«Επιτυχημένος υπουργός» ο Πολάκης - τι είπε για Ωραιόκαστρο
Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης μιλώντας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ ρωτήθηκε για το θέμα που έχει προκύψει με τον Πολάκη.
Αρχικά ο υπουργός έκανε ότι δεν καταλάβαινε τι τον ρωτούν οι Λυριτζής, Οικονόμου και είπε ότι ο Πολάκης είναι ένας επιτυχημένος υπουργός. Όταν η ερώτηση έγινε συγκεκριμένη είπε ότι ο Πολάκης όπως και ο ίδιος είναι στόχος εκστρατείας δολοφονίας χαρακτήρων και για τον ίδιο η Καθημερινή γράφει ότι είναι χοντρός και απαίδευτος.
Και συνέχισε «Ασχολούνται με το πως ντύνομαι, αν είμαι χοντρός, κατηγορώντας με ως απαίδευτο συνέχισε: «Τι μου ζητάτε λοιπόν; Ο καθένας έχει την ευθύνη των όσων λέει, εσείς έχετε την ευθύνη όσων λέγονται από το κανάλι σας εναντίον μου με τρόπο ανήθικο, ρυπαρό και ρατσιστικό;» ενώ πρόσθεσε «Σας ζήτησα ποτέ να καταδικάσετε για τους Μπογδάνους, ή τα ανήθικα πράγματα που γράφουν;»
Σχετικά με το θέμα των δημοτικών σχολείων στο Ωραιόκαστρο που δεν θέλουν προσφυγόπουλα έκανε λόγο για μεμονωμένο φαινόμενο που δεν είναι δυνατόν να αμαυρώσει την αλληλεγγύη που έχει δείξει ο ελληνικός λαός στο θέμα των προσφύγων.
Ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι δεν τίθεται υπό την κρίση των συλλόγων ή των τοπικών συμβουλίων το αν θα πανε τα παιδιά των προσφύγων στο σχολείο. Κάλεσε μάλιστα τις τοπικές αρχές να μη ρίχνουν λάδι στη φωτιά και να τηρούν τη νομιμότητα.
Όλα τα κόμματα και όλοι οι φορείς πρέπει να τοποθετούνται και να μην δείχνουν κατανόηση σε τέτοιες μειοψηφικές αντιδράσεις. Εκτίμησε μάλιστα, ότι αυτοί που φωνάζουν στο Ωραιόκαστρο ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της ΝΔ, και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση και τα κόμματα να πάρουν θέση.
Ο κ. Φίλης επανέλαβε ότι το κράτος σε συνεργασία με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Εξήγησε ότι τα παιδιά των προσφύγων θα πηγαίνουν στο σχολείο μετά το μεσημέρι σε τάξεις Υποδοχής για να μάθουν τη μητρική τους γλώσσα, λίγα Ελληνικά και μια άλλη ξένη γλώσσα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Η αίσθηση του κατεπείγοντος και ο ανταγωνισμός ΠΑΣΟΚ - ΕΛΑΣ για τη δεύτερη θέση έχουν οδηγήσει στην αναβίωση των χειρότερων χαρακτηριστικών της μεταπολίτευσης
Όλοι αυτοί που συζητούν δημόσια χωρίς να έχουν ελέγξει ούτε τα απολύτως βασικά
«Τα αποτελέσματα της ελληνικής γεώτρησης θέλουν δύο μήνες»
Νέες μειώσεις στην αντλία αναμένονται τις επόμενες ημέρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.