- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Κουρουμπλής προανήγγειλε νέο εκλογικό νόμο -«σπάνε» οι μεγάλες περιφέρειες
Ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι θα ψηφιστεί μέσα στο 2016
Την πρόθεση της κυβέρνησης ο νέος εκλογικός νόμος να ψηφιστεί εντός το έτους και ότι θα περιλαμβάνει το «σπάσιμο» των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής.
«Αυτό το βήμα δεν θα γίνει στο τέλος της τετραετίας, κάτι που μπορεί να εγείρει συζητήσεις για σκοπιμότητες λίγο πριν τις εκλογές, αλλά τώρα που είναι αρχή. Είμαι υποστηρικτής της άποψης ότι αν θες να αλλάξεις τον εκλογικό νόμο πρέπει να το κάνεις στην αρχή της τετραετίας. Σκοπός μας είναι να ψηφιστεί εντός του 2016», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».
Πάραλλξηλα τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι «να συμμαζέψει τα κραυγαλέα λάθη του ισχύοντος εκλογικού νόμου και προτεραιότητα θα δώσει στο "σπάσιμο" των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, όπως η Β’ Αθηνών. «Κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα να περιοριστούν οι οικονομικές εξαρτήσεις των υποψηφίων», εκτίμησε.
Ο Κουρουμπλής προανήγγειλε ότι μέσα στο 2016 θα έχουν φανεί τα πρώτα ουσιαστικά αποτελέσματα της λεγόμενης διαλειτουργικότητας, της ενοποίησης, δηλαδή, βάσεων δεδομένων των 15 μεγάλων φορέων του Δημοσίου. Όπως εξήγησε, μέσα από αυτή τη διαδικασία δεν θα χρειαστούν, επί παραδείγματι, οι 600.000 μαθητές που θα γραφτούν φέτος στο σχολείο να προσκομίσουν πλειάδα δικαιολογητικών και να τρέχουν οι γονείς τους από υπηρεσία σε υπηρεσία για να τα πάρουν.
Επίσης για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα περάσει από τη Βουλή, χωρίς απώλειες για την κυβερνητική πλειοψηφία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο 2ο Συνέδριο «Ελλάδα 2030», ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας
Αυξημένος ο αριθμός των πολιτών που επιλέγουν να κλείνουν ραντεβού μέσω του νέου συστήματος
Ο ΥΠΕΞ εξέφρασε τη διαρκή στήριξη της Ελλάδας προς το πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τα πρεσβυγενή πατριαρχεία
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκλείει το σενάριο του «μοναχικού λύκου» στην Κρήτη
Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου
Αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις
Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν φύγετε για διακοπές
Εμφανίζεται ως υπερπατριώτης αλλά στην πραγματικότητα η ζημιά που έχει κάνει στην πατρίδα προσπαθώντας να ικανοποιήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες ξεπερνάει κατά πολύ την οποιαδήποτε προσφορά
Μετά τον μίνι Ανασχηματισμό της κυβέρνησης
Από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στο Μεταφορών
Τα νέα πρόσωπα στο κυβερνητικό σχήμα - Ο Στρ. Σιμόπουλος νέος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος
Για παράβαση καθήκοντος σχετικά με την εκτέλεση της Σύμβασης 717 κατηγορείται ο ελεγκτής
Οι ημερομηνίες που έχουν «κλειδώσει»
Στο 2ο Συνέδριο «Ελλάδα 2030» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Για αντικαταστάσεις και όχι ανασχηματισμό κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Τι αναφέρει στην επιστολή του
Στο τελευταίο αντίο Μητσοτάκης και Καραμανλής
Τι απαντούν πηγές στα σενάρια για παράταση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.