- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Σκουρλέτης: Δεν συζητάμε με την Eldorado Gold αν δεν πάρει πίσω την απόφαση
Ράιτ: Είμαστε εδώ ως επενδυτές, όχι για να κάνουμε πολιτική
«Προϋπόθεση για οποιονδήποτε διάλογο από εδώ και μπρος είναι να πάρει πίσω την απόφαση (για αναστολή των επενδύσεων) η εταιρεία. Δεν μπορούμε να συζητούμε κάτω από καθεστώς εκβιασμών» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, με την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον πρόεδρο της Eldorado Gold Πολ Ράιτ και τη διοίκηση της Ελληνικός Χρυσός.
[AdTech Ad] Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι με ευθύνη της εταιρείας έχει δημιουργηθεί ένα πάρα πολύ βαρύ κλίμα και προσέθεσε ότι όταν υπάρχουν προβλήματα στις σχέσεις μιας επενδυτικής εταιρείας με το Δημόσιο, αυτά λύνονται με διάλογο και όχι με την κατάθεση τελεσιγράφων.
«Ο κ. Ράιτ μπήκε και σε άλλα χωράφια, στα χωράφια της πολιτικής, και αυτό βάρυνε ακόμη περισσότερο το κλίμα. Θέσαμε ένα ερώτημα στον εκπρόσωπο της καναδικής εταιρείας, αν πράγματι τον ενδιαφέρει αυτή η επένδυση ή συνυπολογίζοντας και άλλες παραμέτρους που έχουν να κάνουν με την πορεία της τιμής του χρυσού θεωρεί ότι έχει κλείσει ο κύκλος της επένδυσης για την εταιρεία» τόνισε ο υπουργός.
Διαβεβαίωσε, επίσης ότι η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον, το περιβάλλον, τις θέσεις εργασίας και εκεί και αλλού.
Από την πλευρά του, ο κ. Ράιτ χαρακτήρισε πολύ εποικοδομητική τη συνάντηση και είπε: «Μας δόθηκε η ευκαιρία να αιτιολογήσουμε την απόφασή μας. Είμαστε εδώ ως επενδυτές, όχι για να κάνουμε πολιτική».
Από την πλευρά της εταιρείας στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο πρόεδρος της Ελληνικός Χρυσός Εντουάρντο Μούρα, ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος και ο Πέτρος Στρατουδάκης, πρώην διευθύνων σύμβουλος της «Ελληνικός Χρυσός». Ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός, Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, ανέφερε ότι ξεκίνησε ένας διάλογος, ο οποίος δεν σταματάει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.