Πολιτικη & Οικονομια

Κουτσούμπας: Αιτία πολέμου το Ασφαλιστικό

Κάλεσμα για γενικό ξεσηκωμό για να μην φτάσει ποτέ το ν/σ στη Βουλή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316864-624953.jpg

«Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο αποτελεί αιτία πολέμου για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα», δήλωσε από την Πάτρα ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Πρόσθεσε ότι «χρειάζεται γενικός ξεσηκωμός, ώστε να μην κατατεθεί ποτέ στη Βουλή αυτό το νομοσχέδιο, ούτε όπως προτείνεται, ούτε έτσι όπως θα το συνδιαμορφώσουν κυβέρνηση και εταίροι».

«Αν η εργατική τάξη, μαζί με τους φτωχούς αγρότες, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών της χώρας μας, βγουν στους δρόμους και δείξουν την πραγματική δύναμή τους, τότε αυτό το νομοσχέδιο μπορεί να πάει στα αζήτητα», είπε ο κ Κουτσούμπας και ζήτησε πάλη για μια ουσιαστική και πραγματική κοινωνική ασφάλιση, «διότι με όσα δρομολογούνται μέσω του νομοσχεδίου, μπαίνει οριστική ταφόπλακα στο κοινωνικό και ασφαλιστικό σύστημα και ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτική ασφάλιση», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουτσούμπας κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο δημαρχείο της πόλης, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και μέλη της δημοτικής αρχής, όπου ενημερώθηκε για τις δράσεις και το έργο του Δήμου, το οποίο χαρακτήρισε πιλότο για όλη την τοπική αυτοδιοίκηση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ