- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Δεξιότερα της Δεξιάς
Δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβεις από πού σου ’ρχεται...
Να η μαμή, σηκώνει το μανίκι. Δεν θέλω να φανταστώ τι έχει να γίνει αν παίξει καμιά στραβή και το παιδί έρθει με τα πόδια, με τις πάντες, με οπίσθια ινιακή προβολή, οκλαδόν και σε βαθύ κάθισμα. Γέμισε ο τόπος νερά αλλά δεν ακούγεται ούτε κιχ από την αίθουσα τοκετών. Πονάει κανείς; Σπρώχνει κανείς, σ’ αυτή τη χώρα;
Τα πολύ παλιά τα χρόνια, τότε που μαιευτήρες ήταν το παλάτι και ο Αμερικανός πρέσβης, οι ηγέτες της Δεξιάς έβγαιναν «μ’ έναν πόνο» ή μάλλον χωρίς καθόλου πόνο και τα δώρα που έφταναν επιτόπου από τις νεράιδες-νονές ήταν όλα τους ένα κι ένα. Υγεία, ομορφιά, μακροημέρευση, υστεροφημία, κασμίρια Τρία Άλφα, νεοκλασικά και σπίτια με μωσαϊκά, πολυκατοικίες και κουρσάκια ιδιωτικά, γκραν σουξέ εν ολίγοις. Απέξω, ένας κόσμος συμπαγής, διαμορφωμένος και αταλάντευτος περίμενε έτοιμος να πετάξει τη σκούφια του, να λατρέψει αβλεπί το νεογέννητο, να επενδύσει πάνω του ελπίδες ισχύος, σταθερότητας, τάξης και ασφάλειας ποντάροντας ταυτόχρονα στη σιωπή και την καρτερία των ηττημένων.
Από δω που κάθομαι, δεν βλέπω πια καθαρά την πλευρά των ηττημένων. Κάτι μεσολάβησε –δεν θυμάμαι ακριβώς τι– και η ήττα σα να διαπέρασε σιγά-σιγά όλο το πανί της κοινωνίας, δεν τη μαζεύεις πια ούτε με βετέξ.
Την περίμενα, να σας πω την αλήθεια, αυτή τη διαλυτική δύναμη του νερού να εισχωρήσει στις ίνες των εννοιών και να τους αλλάξει τον αδόξαστο. Όπως παλιά, τότε που το «ριζοσπαστικό» λίμναζε λίγο στον «Ριζοσπάστη», μας έκανε κούκου μέσα από την ΕΡΕ, μετά έφτιαχνε μικρές αναποφάσιστες δίνες μέχρι να χυθεί με όλα του τα φερτά υλικά και τα μπάζα στο ρω του ΣΥΡΙΖΑ.
Όχι, αυτό που έχουμε δεν είναι μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Αυτό είναι σκοτεινός βαλτότοπος του κερατά σαν κι αυτούς που περιγράφει Άρθουρ Κόναν Ντόυλ. Στοιχειώδες, αγαπητέ Γουώτσον. Δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβεις από πού σου ’ρχεται. Δεξιά, Αριστερά, από μπροστά και πισώπλατα, το μόνο που βλέπω να πλησιάζει είναι το σκυλί των Μπάσκερβιλ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στις εκδηλώσεις για την 205η επέτειο της Άλωσης – Απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς ο ΠτΔ
«Οι χώρες δεν γίνονται λιγότερο δημοκρατικές επειδή οι πολίτες ψηφίζουν την ίδια ηγεσία», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας
Το ρεπορτάζ της WSJ συνδέει τις επαφές της Αμερικανίδας πρέσβειρας με συμφωνίες για αμερικανικό LNG σε χώρες των Βαλκανίων
Δείτε εικόνες από τη συνάντησή τους
«Αυτή είναι η αλαζονεία μιας εξουσίας, που έχει χάσει την επαφή με τις ανάγκες της κοινωνίας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Αυτά που θα μπορούσαν να συμβούν με μια μετεκλογική συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Ευκαιρία μεταρρυθμίσεων ή ουτοπία;
H ομιλία της τέως Προέδρου της Δημοκρατίας
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού
«Το non-dom κινδυνεύει να μετατρέψει την Ελλάδα σε φορολογικό καταφύγιο», δηλώνει ο πρώην υπουργός
Το δίλημμα «αυτοδυναμία της ΝΔ ή χάος»
Ο χάρτης των πληρωμών από ΔΥΠΑ και e - ΕΦΚΑ
Ποιο ήταν το αμερικανικό συγκρότημα
Σαν σήμερα δολοφονείται από τα «45άρια» της 17Ν ο πολιτικός που εργάστηκε για την εθνική συμφιλίωση
Γιατί η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ
«Οι σπόροι του μέλλοντος βρίσκονται στη μνήμη του χτες»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.