- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Ο λαϊκισμός ή οι μεταρρυθμίσεις είναι η απάντηση στην κρίση;» (video)
«Η επόμενη μέρα για την Ισπανία θα είναι δύσκολη, γιατί το βήμα για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος δεν ολοκληρώθηκε» εκτίμησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, από τη Μαδρίτη, όπου βρέθηκε καλεσμένος του Άλμπερτ Ριβέρα, αρχηγού των Ciudadanos (Πολίτες).
Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι η κρίση στην Ευρώπη συμπιέζει τα παλιά κόμματα και διερωτήθη: «Ποιος θα κερδίσει, όμως; Ο λαϊκισμός ή οι μεταρρυθμίσεις;». Όπως είπε, είναι σημαντικό που οι Ciudadanos κατάφεραν να πάνε από το 3% του προηγούμενου χειμώνα στο 15%, όμως, δεν κατάφεραν να εκτοπίσουν από τις πρώτες θέσεις τις παλιές ή τις λαϊκίστικες δυνάμεις.
Μιλώντας στον 9,84 και το MEGA, αργά χθες το βράδυ, ο επικεφαλής του Ποταμιού παρουσίασε τους άξονες της πολιτικής πρότασης του Άλμπερτ Ριβέρα, όπως εκφράστηκαν την Παρασκευή, στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωσή του στη Μαδρίτη, οι οποίοι, τηρουμένων των αναλογιών, ταυτίζονται και με τις πολιτικές προτεραιότητες του Ποταμιού.
Ως πρώτο στόχο των Ciudadanos, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι «είναι η σύγκρουση με τη διαφθορά και το κομματικό κράτος, καθώς τα παλιά κόμματα - σήμερα ο Ραχόι και πιο πριν οι Σοσιαλιστές - ευθύνονται για πολλά φαινόμενα διαφθοράς που ταλανίζουν την ισπανική κοινωνία. Ο δεύτερος στόχος είναι η ανάπτυξη της οικονομίας, η μείωση της ανεργίας αλλά και η μείωση της φορολογίας, ειδικά για τους χαμηλόμισθους. Ο τρίτος στόχος είναι η ριζική αναμόρφωση της εκπαίδευσης, έτσι ώστε τα παιδιά όλης της χώρας και όλων των εισοδημάτων να έχουν πρόσβαση σε μία ποιοτική παιδεία».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης την Παρασκευή το βράδυ συνοδευόμενος από την Οντίν Λιναρδάτου, επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων και ΜΜΕ του Κινήματος, συμμετείχε στην συγκέντρωση των Ciudadanos. Απαντώντας σε ισπανικά ΜΜΕ που του επεσήμαναν τις ομοιότητες των Ciudadanos με το Ποτάμι ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι όντως ο κορμός των θέσεων των δύο κομμάτων υπακούει στις ίδιες αρχές: ρεαλισμός, μεταρρυθμίσεις, δημιουργία θέσεων εργασίας, στήριξη των αδυνάτων, σύγκρουση με τη διαφθορά και το κομματικό κράτος.
Λίγο πριν γίνουν γνωστά τα exit polls ο επικεφαλής του Κινήματος μίλησε και στην Μαρία Σαράφογλου στο δελτίο του Mega επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα υπήρξε ο αρνητικός πρωταγωνιστής αφού όλα τα κόμματα διαβεβαίωναν τους Ισπανούς ότι η κρίση δεν θα αντιμετωπιστεί με την ελληνική μέθοδο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Περιφερειάρχης Αττικής ξεκαθαρίζει πως τα καμένα δάση δεν είναι «άδειος» χώρος
Η πιστοποίηση από την Κομισιόν ανοίγει τον δρόμο για φθηνότερη χρηματοδότηση
Η εθελοντική συμφωνία Πολιτείας και αγοράς φέρνει νέες εκπτώσεις στα ράφια
Η ανακοίνωση που υπογράφουν ως πρώην Γραφείο Τύπου της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Σοφία Ζαχαράκη: «Η φοιτητική στέγη είναι πολιτική ισότητας»
Τι δείχνουν τα πραγματικά στοιχεία της Eurostat και του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας
1.044 επενδυτικά σχέδια μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων μέσω του «Attiki On»
Ο Νόαμ Κατζ ολοκληρώνει τη θητεία του στην Αθήνα - Δηλώνει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις διμερείς σχέσεις
«Πιλότος η Θεσσαλονίκη για τους περιφερειακούς κόμβους καινοτομίας», δήλωσε ο Σταύρος Καλαφάτης
Το υπουργείο Παιδείας εγκρίνει χρηματοδότηση 2,29 εκατ. ευρώ - Ζαχαράκη: Ίσες ευκαιρίες στις σπουδές
Νέες προσλήψεις και «πράσινο φως» για το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο
Με περισσότερους πυροσβέστες, drone και εναέρια μέσα η νέα επιχειρησιακή εικόνα της χώρας
Ο Γερμανός φιλόσοφος μιλά στην ATHENS VOICE για τη νωθρότητα που γεννά η ευημερία, το AI slop και τον λόγο για τον οποίο κάθε Ευρωπαίος πολίτης θα έπρεπε να έχει κρατική συνδρομή στην τεχνητή νοημοσύνη
Τι να προσέξετε για να μη χάσετε την πληρωμή
Οι δύο τρόποι για να κάνετε την αίτηση
Η γαλλική επένδυση στον Great Sea Interconnector αναβαθμίζει τον ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ η πολιτική ατζέντα παραμένει στραμμένη στα εσωτερικά προβλήματα
Αιχμές για έλλειψη δημοκρατικού διαλόγου και συλλογικών διαδικασιών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.