- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
«Ο λαϊκισμός ή οι μεταρρυθμίσεις είναι η απάντηση στην κρίση;» (video)
«Η επόμενη μέρα για την Ισπανία θα είναι δύσκολη, γιατί το βήμα για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος δεν ολοκληρώθηκε» εκτίμησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, από τη Μαδρίτη, όπου βρέθηκε καλεσμένος του Άλμπερτ Ριβέρα, αρχηγού των Ciudadanos (Πολίτες).
Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι η κρίση στην Ευρώπη συμπιέζει τα παλιά κόμματα και διερωτήθη: «Ποιος θα κερδίσει, όμως; Ο λαϊκισμός ή οι μεταρρυθμίσεις;». Όπως είπε, είναι σημαντικό που οι Ciudadanos κατάφεραν να πάνε από το 3% του προηγούμενου χειμώνα στο 15%, όμως, δεν κατάφεραν να εκτοπίσουν από τις πρώτες θέσεις τις παλιές ή τις λαϊκίστικες δυνάμεις.
Μιλώντας στον 9,84 και το MEGA, αργά χθες το βράδυ, ο επικεφαλής του Ποταμιού παρουσίασε τους άξονες της πολιτικής πρότασης του Άλμπερτ Ριβέρα, όπως εκφράστηκαν την Παρασκευή, στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωσή του στη Μαδρίτη, οι οποίοι, τηρουμένων των αναλογιών, ταυτίζονται και με τις πολιτικές προτεραιότητες του Ποταμιού.
Ως πρώτο στόχο των Ciudadanos, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι «είναι η σύγκρουση με τη διαφθορά και το κομματικό κράτος, καθώς τα παλιά κόμματα - σήμερα ο Ραχόι και πιο πριν οι Σοσιαλιστές - ευθύνονται για πολλά φαινόμενα διαφθοράς που ταλανίζουν την ισπανική κοινωνία. Ο δεύτερος στόχος είναι η ανάπτυξη της οικονομίας, η μείωση της ανεργίας αλλά και η μείωση της φορολογίας, ειδικά για τους χαμηλόμισθους. Ο τρίτος στόχος είναι η ριζική αναμόρφωση της εκπαίδευσης, έτσι ώστε τα παιδιά όλης της χώρας και όλων των εισοδημάτων να έχουν πρόσβαση σε μία ποιοτική παιδεία».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης την Παρασκευή το βράδυ συνοδευόμενος από την Οντίν Λιναρδάτου, επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων και ΜΜΕ του Κινήματος, συμμετείχε στην συγκέντρωση των Ciudadanos. Απαντώντας σε ισπανικά ΜΜΕ που του επεσήμαναν τις ομοιότητες των Ciudadanos με το Ποτάμι ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι όντως ο κορμός των θέσεων των δύο κομμάτων υπακούει στις ίδιες αρχές: ρεαλισμός, μεταρρυθμίσεις, δημιουργία θέσεων εργασίας, στήριξη των αδυνάτων, σύγκρουση με τη διαφθορά και το κομματικό κράτος.
Λίγο πριν γίνουν γνωστά τα exit polls ο επικεφαλής του Κινήματος μίλησε και στην Μαρία Σαράφογλου στο δελτίο του Mega επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα υπήρξε ο αρνητικός πρωταγωνιστής αφού όλα τα κόμματα διαβεβαίωναν τους Ισπανούς ότι η κρίση δεν θα αντιμετωπιστεί με την ελληνική μέθοδο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.