Μαζί τα έφαγαν
Το χορό της κρατικοποίησης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος άνοιξε η Proton Bank. Μόνο που αντίθετα από τις υπόλοιπες τράπεζες που θα ακολουθήσουν, η Proton δεν έπεσε θύμα της χρεοκοπίας της χώρας, αλλά απάτης.
Μιας απάτης παρόμοιας με αυτή του Κοσκωτά και της Τράπεζας Κρήτης αλλά με μια σημαντική διαφορά: Ο Κοσκωτάς έκανε το λάθος να πάει κόντρα στους παραδοσιακούς εκδότες της εποχής, προσπαθώντας να δημιουργήσει έναν ανταγωνιστικό τους εκδοτικό κολοσσό. Οι εκδότες βέβαια δεν κάθισαν με τα χέρια σταυρωμένα και η αδυσώπητη εκστρατεία που ξεκίνησαν εναντίον του οδήγησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου και τη φυλάκιση του.
Ο μεγαλομέτοχος της Proton που κληρονόμησε μια μικρομεσαία χημική βιομηχανία και κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια με περίεργες αγοραπωλησίες, εισαγωγές στο χρηματιστήριο, μεταβιβάσεις και συγχωνεύσεις εταιριών να θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες στο εγχώριο επιχειρηματικό σκηνικό δεν έπεσε στην ίδια παγίδα με τον Κοσκωτά. Για να εξασφαλίσει την ασυλία και τη σιωπή των ΜΜΕ για τις δαιδαλώδεις, αδιαφανείς και ύποπτες συναλλαγές του, ακολούθησε μια παλιά και σίγουρη συνταγή: τα μπούκωσε με λεφτά.
Τα προηγούμενα χρόνια εξαγόρασε χρυσοπληρώνοντας όλα τα αποτυχημένα περιοδικά, εφημερίδες, ραδιόφωνα και κανάλια που οι μεγάλοι εκδότες προόριζαν για κλείσιμο, αλλά μπήκε και στο μετοχικό κεφάλαιο των μεγαλύτερων εκδοτικών εταιριών προσφέροντας τους πολύτιμα κεφάλαια.
Εν συντομία, ο Λ. Λαυρεντιάδης με το συνεργάτη του Π. Κυριακίδη εξαγόρασαν την εφημερίδα Athens News (μετά το κλεισιμό της) και το περιοδικό Free από τον ΔΟΛ, το ραδιοφωνικό σταθμό Flash και το TV Magic από τον Κόκκαλη, το Κανάλι 10 και 2-3 απίθανες εφημερίδες από τον Τράγκα, τις εφημερίδες Esspresso και Ισοτιμία από τον Βαρδινογιάννη, το 49% της εφημερίδας VETO από τον Τριανταφυλλόπουλο, το 27% της City Press του Κύρτσου, το 50% του περιοδικού επίκαιρα του Λιβάνη, την εφημερίδα Σφήνα, κ.α. Επίσης απέκτησαν: το 12,5% της εκδοτικής εταιρίας Πήγασος του Μπόμπολα, το 10% του oμίλου Σκάι του Αλαφούζου και το 10.5% της Ελευθεροτυπίας (η μόνη περίπτωση που η εξαγορά έγινε μέσω του χρηματιστηρίου και χωρίς τη συγκατάθεση της ιδιοκτησίας)
'Ετσι ο μεγαλομέτοχος της τράπεζας τη χρησιμοποίησε σαν εργαλείο για τις ύποπτες δραστηριότητές του,τα ΜΜΕ ξεπούλησαν τη σιωπή τους για ζεστό χρήμα, και ο Έλληνας φορολογούμενος καλείται τώρα, μαζί με όλα τα άλλα ,να επωμισθεί το βάρος της διάσωσής της.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας παρέστη στην παρουσίαση του βιβλίου «Ιστορίες από τη Λατινική Αμερική: Από τον Πινοσέτ και τον Εσκομπάρ στις σύγχρονες Δημοκρατίες», του Ιάσονα Πιπίνη
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το βιβλίο του «Ιθάκη» στη Θεσσαλονίκη
Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επόμενη σεζόν να γυριστεί στην Αθήνα
Στο πρώτο 15ημερο του Φεβρουαρίου η συνάντηση με τον Ερντογάν
Βίντεο του υπουργού Υγείας από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
Πώς είναι δυνατόν να προκύψει από αυτήν την πολιτική Βαβέλ βιώσιμη εναλλακτική κυβερνητική λύση;
Εκτός Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
Στα 3,026 δισ. ευρώ οι οφειλές τον Νοέμβριο, με μικρή μηνιαία μείωση αλλά ετήσια αύξηση
Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό, καθώς και με ασθενείς για τις μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ
Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εις μνήμην του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου
«Τα Κέντρα Καινοτομίας που δημιουργούμε στη χώρα είναι σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση», δήλωσε η Υπουργός
«Θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως προβλέπεται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Πλεόνασμα και αυξημένα έσοδα καταγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θέτει όρια στον διάλογο με τους αγρότες και σχολιάζει ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Σφοδρή επίθεση της ευρωομάδας της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στα μέτρα προστασίας αγροτών
Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά - Η ανάρτησή του λίγη ώρα μετά
«Δεν είναι πια ούτε στις λίστες των ανενεργών μελών της ΝΔ»
Τι επιλογές έχει όποιος ψηφίζει εκσυγχρονισμό και προσαρμογή στην πραγματικότητα;
«Δεν θα συζητήσουμε ποτέ θέματα κυριαρχίας της χώρας. Είναι αδιαπραγμάτευτα»
Η ιστορική ναυμαχία, ο Καποδίστριας και η φρεγάτα «Κίμων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.