- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δώρα για τα βαφτιστήρια το Πάσχα: Οι τιμές σε λαμπάδες και πασχαλινά αυγά
Πού κυμαίνονται φέτος οι τιμές για όσους είναι νονοί
Πόσο θα μας κοστίσουν τα δώρα για το βαφτιστήρι μας - Οι τιμές σε λαμπάδες και πασχαλινά αυγά
Η προετοιμασία για το Πάσχα φέρνει μαζί της και ένα ερώτημα: τι πρέπει να αγοράσει ο νονός για το βαφτιστήρι του και πόσο θα του κοστίσει; Κλασικά, το «πακέτο» περιλαμβάνει λαμπάδα, αυγά, τσουρέκι, παπούτσια και κάποιο παιχνίδι. Για όσους έχουν πάνω από ένα βαφτιστήρι, η δαπάνη πολλαπλασιάζεται, γι’ αυτό πολλοί περιορίζονται σε ένα, ώστε να κρατούν τα έξοδα σε πιο ελεγχόμενα επίπεδα.
Οι βασικές λαμπάδες ξεκινούν από 1 έως 5 ευρώ, ενώ οι πιο ιδιαίτερες, χειροποίητες ή προσωποποιημένες, φτάνουν από 15 έως 50 ευρώ ανάλογα με το γούστο και το σημείο αγοράς. Τα παιχνίδια για τα παιδιά προστίθενται στην τιμή της λαμπάδας, ενώ για τους ενήλικες υπάρχουν πιο μίνιμαλ επιλογές από 12 έως 20 ευρώ.
Όσο για τα πασχαλινά αυγά, τα μικρά σοκολατένια βρίσκονται μέχρι 3,5 ευρώ, τα μεγαλύτερα γύρω στα 12 ευρώ, ενώ οι premium συσκευασίες, που συνοδεύονται συχνά από κρασί ή ειδικές εκπλήξεις, μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 100 ευρώ για ένα μεγάλο βαφτιστήρι ενήλικα.
Τα τσουρέκια κλείνουν το «πακέτο» και οι τιμές τους κυμαίνονται ανάλογα με τον τόπο αγοράς: από 5 ευρώ στα σούπερ μάρκετ έως 20 ευρώ σε φούρνους ή αρτοποιεία που προσφέρουν πιο ειδικές επιλογές.
Συνολικά, για να καλύψει ένας νονός όλα τα παραπάνω –λαμπάδα, αυγό, τσουρέκι, παιχνίδι και κάλτσες– η δαπάνη μπορεί εύκολα να φτάσει ή να ξεπεράσει τα 100 ευρώ, ανάλογα με το ύφος και την «premium» διάσταση που θέλει να δώσει στο δώρο του.
Πηγή: ΕΡΤ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος στην περιοχή
Η παρουσία της πρέσβειρας στο νησί συνοδεύτηκε από αυξημένα μέτρα ασφαλείας
«Η επόμενη ημέρα δεν μπορεί να στηριχθεί σε παλαιά μοντέλα, αλλά σε νέες δυνατότητες», τόνισε ο υπουργός
Με αφορμή ένσταση αντισυνταγματικότητας για την ΕΥΠ
Η ανάρτηση του περιφερειάρχη Αττικής
Έμφαση στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την ανθεκτικότητα των υδάτων και την αντιμετώπιση πυρκαγιών
Τι αλλάζει μετά την κατάργηση της τηλεφωνικής γραμμής καταγγελιών 1517
Δωρεά του Ιδρύματος «Αικατερίνης Λασκαρίδη»
Η υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι στόχος είναι οι υψηλότεροι μισθοί
Στην 4η θέση με μονοψήφιο ποσοστό το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα
Τι ισχύει για όσους έχουν οφειλές
«Φεύγουμε από τη λογική του παζαριού μεταξύ Α΄ και Β’ γύρου», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών
Τέλος στη φημολογία βάζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Η τοποθέτηση της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στο πάνελ με θέμα «Κοινωνική Πολιτική και Επιχειρηματική Ευθύνη ως Πυλώνες Βιώσιμης Ανάπτυξης»
Επανέλαβε ότι περίπου 830 εκατ. ευρώ οποία διοχετεύονται στην κοινωνία
«Έχουμε απόθεμα καινοτομίας για να διαπρέψουμε»
Κατηγορεί επίσης τον πρώην πρωθυπουργό για «προκλητική ειρωνεία, γενικολογία και καμία ουσία στις ανακοινώσεις του»
Βρέθηκε στον Άρειο Πάγο και κατέθεσε υπογραφές για την ΕΛΑΣ
Ολοκληρώνει τις απαραίτητες διαδικασίες
Οι μηνύσεις σε πολιτικούς αντιπάλους μπορεί να συγκινούν τους οπαδούς κομμάτων διαμαρτυρίας αλλά για τα κόμματα εξουσίας δείχνουν αδυναμία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.