- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έγκλημα δίχως τέλος
Τις προηγούμενες ημέρες διαδραματίστηκαν πολλά γεγονότα τα οποία συγκλόνισαν την κοινή γνώμη. Ένα από αυτά ήταν ο αδικοχαμένος 44χρονος πατέρας, ο οποίος δολοφονήθηκε (από αλλοδαπούς λένε) για μια κάμερα των 200 ευρώ, την ώρα που ετοιμαζόταν να πάει την ετοιμόγεννη σύζυγό του στο μαιευτήριο. Και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε την στιγμή που θα γεννιόταν το παιδί του, ότι αυτό το παιδί δεν πρόκειται να γνωρίσει ποτέ τον πατέρα του, ότι δεν θα γιορτάσει ποτέ τα γενέθλια του καθώς θα είναι συνδυασμένα με τον άδικο χαμό του.
Ωστόσο, ο θάνατος αυτού του ανθρώπου, όπως και σε κάθε τραγικό συμβάν, έφερε στο προσκήνιο ζητήματα τα οποία ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία και ακόμα δεν έχει βρεθεί μια λύση. Με αφορμή αυτό το βάρβαρο περιστατικό για ακόμη μια φορά καταδικάστηκαν ομόφωνα όλοι οι μετανάστες ανεξαιρέτως, χωρίς να έχουν βρεθεί οι δολοφόνοι, χωρίς να έχουν γίνει καν κάποιες συλλήψεις, χωρίς να υπάρχουν κάποια αποδεικτικά στοιχεία. Για άλλη μια φορά βρέθηκαν τα εξιλαστήρια θύματα, τα οποία όπως συνηθίζεται στις κοινωνίες μας είναι τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα και συγκεκριμένα οι μετανάστες. Για άλλη μια φορά, ο αδύναμος κρίκος της κοινωνίας μας δέχτηκε τα πυρά όλων αυτών των συμμοριών που δήθεν διαμαρτύρονται για τα δεινά της κοινωνίας τους αλλά στην ουσία τα δικά τους συμφέροντα υπερασπίζονται, για τις δικές τους πολιτικές πεποιθήσεις πολεμούν τους κατωτέρους τους, γιατί πολύ απλά έχουν τη δύναμη και το κάνουν. Γιατί αν πράγματι ενδιαφέρονταν για την κοινωνία τους δεν θα λειτουργούσαν με τον ίδιο τρόπο, «οφθαλμός αντί οφθαλμού», δεν θα κυνηγούσαν την οικογένεια των μεταναστών προκειμένου να τους χτυπήσουν, δεν θα κατέληγαν 15 μετανάστες στο νοσοκομείο, δεν θα δολοφονούνταν ένας 20χρονος, θύμα εκδίκησης όπως είπαν, εξαιτίας μιας πράξης που την ευθύνη έχουν κάποιοι άλλοι.
Και γιατί όταν γίνεται κάποιο έγκλημα από μετανάστη η οργή να χτυπά ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούν να επιβιώσουν; Και γιατί το κράτος να είναι πάντα απών;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα Κίμων, οι δύο ηγέτες επικυρώνουν τη νέα αμυντική συμφωνία
Στο κατάστρωμα της νέας ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο ηγέτες πριν τις υπογραφές στο Μαξίμου
Στον Πειραιά οι δύο ηγέτες για την επιθεώρηση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.