- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στο βασίλειο των ειμαστεαφρικανών
Οι αριστεροί πολιτικοί είναι μέρος του λαού κι όταν πλουτίζουν αυτοί πλουτίζει ο λαός
Απορώ με τους συμπολίτες μου που διαμαρτύρονται εναντίον της απόπειρας της κυβέρνησης να επιτρέψει στον πολιτικό κόσμο της χώρας να απολαύσει νομίμως τις χαρές των οφ σορ εταιρειών. Με μια άλλη κυβέρνηση οι διαμαρτυρίες τους θα είχαν νόημα και γι’ αυτό άλλωστε σε αυτές θα πρωτοστατούσαν και οι σημερινοί μας κυβερνήτες. Με μια αριστερή κυβέρνηση, όμως, οι διαμαρτυρίες είναι –αν όχι εκ του πονηρού– τουλάχιστον αφελείς. Κι αυτό γιατί η αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη του Έντιμου ή Ειλικρινούς ή Ικανού ή Μορφωμένου (ο βοθρατζ... εε.. ο ιστορικός του μέλλοντος θα αποφασίσει) νομοθετεί λαμβάνοντας υπ’ όψιν της το αριστερό ήθος. Ένα ήθος που επιτρέπει στους αριστερούς βουλευτές να έχουν ή να συμμετέχουν σε οφ σορ χωρίς να εγείρονται υποψίες καθώς ο στόχος τους δεν είναι ο προσωπικός πλουτισμός αλλά η χρηματοδότηση της διαρκούς επανάστασης (η επανάσταση πρέπει να είναι διαρκής καθώς με μια επανάσταση μια κι έξω τα έσοδα όσο να ’ναι περιορίζονται).
Προφανώς, ακόμα κι αν κάποιος αριστερός βουλευτής ή υπουργός ή πρωθυπουργός είχε σκοπό τον προσωπικό πλουτισμό και πάλι δεν θα πείραζε. Οι αριστεροί πολιτικοί είναι μέρος του λαού κι όταν πλουτίζουν αυτοί πλουτίζει ο λαός. Ο προσωπικός τους πλουτισμός δεν είναι τίποτε λιγότερο από μια ανακατανομή του πλούτου που φεύγει από τους κατάπτυστους μενουμευρωπαίους και πάει στους ειμαστεαφρικανους.
Με τον τρόπο αυτό ζωντανεύει το όραμα του Γιώργου του Κυρίτση: Επιτέλους οι μέρες ανατολικού μπλοκ που δεν κατάφερε να ζήσει η Ελλάδα –παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των συντρόφων στα μέσα της δεκαετίας του ’40– θα γίνουν πραγματικότητα και θα μπορέσει ο τζόβενος βουλευτής να χαμογελάσει και να δείξει τα σάπια δόντια του χωρίς τις αστικές ενοχές που δημιουργούν οι καταναγκασμοί περί ατομικής υγιεινής.
Όπως και να έχει, η αντίδραση στην προσπάθεια να προστατεύσουν τα νόμιμα και ηθικά λεφτά τους οι εκλεκτοί του σοφότερου λαού του πλανήτη έπιασε τόπο και οι υπουργοί και βουλευτές δεν θα μπορούν να γλιτώνουν από τις συνέπειες των φορολογικών νομοσχεδίων τους. Τους μένει η ικανοποίηση που χαρίζει η δυνατότητα να γλιτώνουν από τις συνέπειες των νομοσχεδίων τους για την υγεία ή την παιδεία. Δυστυχώς κανένας νόμος δεν τους υποχρεώνει να νοσηλεύονται σε δημόσια νοσοκομεία ή να γράφουν τα βλαστάρια τους σε δημόσια σχολεία.
Καταλαβαίνω πως κάτι τέτοιο θα ήταν ιδιαίτερα σκληρό. Θα ήταν σα να ζητά κανείς από βουλευτές και υπουργούς να σέβονται τους νόμους. Θα ήταν σα να ζητά κανείς ο υπουργός Πολάκης να διωχθεί τόσο για τα οικονομικής φύσεως εγκλήματα που έχει ο ίδιος παραδεχτεί (σε ομιλία του ομολόγησε πως όταν ηταν δήμαρχος κρατούσε διπλά βιβλία) όσο και για τα άλλα αδικήματα που έχει τελέσει με, μάλλον, σοβαρότερο από όλα αυτό της οπλοχρησίας.
Όμως αυτά είναι για τους πουλημένους μενουμευρωπαίους και όχι για τους γενναίους ειμαστεαφρικανούς. Στο κάτω κάτω το να ζητάς από υπουργούς του Αλέξη του Έντιμου ή Ειλικρινούς ή Ικανού ή Μορφωμένου να συμμορφώνονται στο νόμο είναι σα να ζητάς από ένα ψάρι να ζήσει στη στεριά. Δεν είναι στη φύση του και ποτέ δεν θα γίνει. Και μπράβο του.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο βίντεο, η Τσέλσι περιγράφει την εμπειρία της όταν ο μεγαλύτερος γιος της αρρώστησε
Με αφορμή την τοποθέτηση του για την κατεύθυνση του κόμματος
Tρικυμία στο κόμμα των Δημοκρατών
Η δημοκρατική παράταξη δεν είναι ΑΝΤΙ-παράταξη
«Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει με νέα διχαστικά διλήμματα» - Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας και η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού με τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου από το 2019 έως σήμερα
Γιατί οι τράπεζες ξαναμιλούν στη γλώσσα των νέων
Το κρίσιμο ερώτημα για τον Αλέξη Τσίπρα δεν είναι αν επιστρέφει με νέο κόμμα
Οι μεγάλες ιστορικές καμπές σπάνια γίνονται αντιληπτές τη στιγμή που συμβαίνουν
Η ομιλία του στην 1η Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του νέου του κόμματος
«Και δίπλα μου ήρθαν πολλοί καλοθελητές» - Η ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού
«Γιατί επτά χρόνια τώρα είναι τροχονόμος ισχυρών οικονομικών συμφερόντων»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε τις οικονομικές προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τις ανέφικτες και λαϊκιστικές
Με μια φράση από το Toy Story σχολίασε ο πρωθυπουργός τη συνάντησή του με τον Αδριανό Γολέμη
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε τα ξίφη στους νέους και στις νέες Αξιωματικούς τάξεως 2026
Γ. Κώτσηρας: «Η οδική ασφάλεια και η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποτελούν αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα»
«7 χρόνια μετά είναι ευκαιρία να ξανασυστηθούμε, η Ελλάδα αλλάζει και προχωράει μπροστά» - Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας
Επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στα ναυπηγεία της ONEX
Αρνήθηκαν τις κατηγορίες οι Δημήτρης Μελάς και Αθανασία Ρέππα κατά την απολογία τους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.