- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δεν μας παρατάτε με τις ευαισθησίες σας
Ο Νίκος Παπαδόπουλος επεδίωξε να «προσβληθεί» και, αφού τα κατάφερε, τα έκανε λαμπόγυαλο για να ξεπλύνει την «προσβολή»
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μην πηγαίνεις εκεί που προσβάλουν τα γούστα και τις ευαισθησίες σου
Όταν ένας άνθρωπος περιγράφει από το βήμα της Βουλής την άνοδο των καλικάντζαρων από τα έγκατα της γης στην επιφάνεια, καταλαβαίνεις ότι είναι ικανός για πολλά και ότι δεν θα είναι όλα τόσο αστεία. Συνεπώς τα σπασίματα του βουλευτή της Νίκης, Νίκου Παπαδόπουλου, στην Εθνική Πινακοθήκη δεν πρέπει να εκπλήσσουν κανέναν. Κάποιος που πιστεύει σε καλικάντζαρους που ζουν στο υπέδαφος, δεν είναι παράξενο να πιστεύει και ότι μια θεϊκή οντότητα είναι τόσο αδύναμη ώστε να έχει ανάγκη την προστασία του. Αυτό που νομίζω ότι έχει περισσότερο ενδιαφέρον στις περιπτώσεις όπως αυτή του βουλευτή της Νίκης είναι η επιδίωξή τους να «προσβληθούν» και η αντίδρασή τους στην «προσβολή» που επεδίωξαν.
Για αρχή να πω πως οι συμπολίτες που «προσβάλλονται» δεν είναι μόνο κάποιοι φανατικοί χριστιανοί. Είναι και φεμινίστριες, είναι και οπαδοί ομάδων, είναι και «άνδρες παλαιάς κοπής», είναι γενικώς κάθε συμπολίτης που α) δεν αντέχει στην ιδέα ότι ο κόσμος δεν είναι κομμένος και ραμμένος στα προσωπικά του γούστα και ότι υπάρχουν άνθρωποι με διαφορετικές αντιλήψεις, β) ψάχνει να βρει ευκαιρία να κάνει σαματά επειδή ο κόσμος δεν είναι κομμένος και ραμμένος στα προσωπικά τους γούστα και υπάρχουν άνθρωποι με διαφορετικές αντιλήψεις.
Εν προκειμένω, στον βουλευτή της Νίκης δεν χτύπησε κάποιος το κουδούνι για να του δείξει εικόνες που τον «προσβάλουν». Πήγε ο ίδιος στην Εθνική Πινακοθήκη γνωρίζοντας ότι εκεί εκτίθενται «προσβλητικές» για τα γούστα του εικόνες αφού μέρες πριν είχε διαμαρτυρηθεί στην υπουργό Πολιτισμού γι’ αυτές. Επεδίωξε δηλαδή να «προσβληθεί» και, αφού τα κατάφερε, τα έκανε λαμπόγυαλο για να ξεπλύνει την «προσβολή».
Ψυχίατρος δεν είμαι και δεν μπορώ να ξέρω γιατί κάποιος να επιδιώκει να προσβάλλεται. Ξέρω όμως ότι δεν μπορεί να νοιαζόμαστε για το τι μπορεί να προσβάλει τον καθέναν κι αν κάποιος είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητος και προσβάλλεται εύκολα καλύτερα να μην πολυπηγαίνει σε εκθέσεις, στο θέατρο, το σινεμά, να μη διαβάζει, να μην ακούει ραδιόφωνο και γενικώς να αποφεύγει οτιδήποτε υπάρχει κίνδυνος να τον κάνει να αισθανθεί προσβεβλημένος. Κι αν, παρά τις προσπάθειές του, τύχει να προσβληθεί, καλύτερα να κρατήσει τα αισθήματα του για τον εαυτό του.
Δεν μας ενδιαφέρει αν είσαι χριστιανός και σε προσβάλει μια απεικόνιση της Παναγίας, δεν μας ενδιαφέρει αν είσαι άθεος και σε προσβάλει το προσκύνημα σε νεκρά κομμάτια σώματος, δεν μας ενδιαφέρει αν είσαι βίγκαν και σε προσβάλουν οι χασαποταβέρνες, δεν μας ενδιαφέρει αν είσαι αγόρι που ντύνεται με φορέματα και σε προσβάλει να σε αποκαλούν «αυτός», δεν μας ενδιαφέρει αν είσαι κομμουνιστής και σε προσβάλει η προβολή μιας ταινίας που δείχνει τα εγκλήματα του «Δημοκρατικού Στρατού», δεν μας ενδιαφέρει αν είσαι καραφλός και σε προσβάλουν τα αστεία με καράφλες. Δεν ενδιαφερόμαστε για τα γούστα και τις ευαισθησίες σου και γι’ αυτό το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μην πηγαίνεις εκεί που τις προσβάλουν. Και μπράβο σου.
Υ.Γ.: Προφανώς η σύγκριση γραφικών χριστιανών που τα σπάνε με τρομοκράτες ισλαμιστές που οργανώνουν ένοπλες τρομοκρατικές επιθέσεις και δολοφονούν είναι μάλλον άστοχες. Περισσότερο με τους υστερικούς ακτιβιστές που πετούν μπογιές στα έργα τέχνης μοιάζουν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εντοπίστηκε και είναι καλά στην υγεία της
Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών χωρίς αναστολή απόφασισε το Πλημμελειοδικείο
Οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς άσκησαν σε βάρος τους, μεταξύ άλλων, κατά περίπτωση ποινική δίωξη για διεύθυνση, συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Ο αναβάτης σύρθηκε στον δρόμο για μερικά μέτρα και «καρφώθηκε» σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο
Αυτοκτόνησε το βράδυ της Πέμπτης στον Κορυδαλλό, η πρώην σύζυγος και ηθική αυτουργός στη δολοφονία του 43χρονου Πολωνού καθηγητή
Ο άνδρας βρισκόταν στην περιοχή για διακοπές
Είχε σημάνει Silver Alert για τον εντοπισμό του
Τι ζητά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών
Διαψεύδονται οι αρχικές πληροφορίες
Κάτοικοι αναφέρουν προβλήματα σε φωτεινούς σηματοδότες
Περίοικοι ειδοποίησαν τις αρχές
Έδινε στη Βασιλική φαρμακευτικά σκευάσματα χωρίς να το γνωρίζει;
Αύριο απολογείται ο 41χρονος
Οι πρώτες πληροφορίες για το δυστύχημα
Oι γονείς της ανήλικης εντόπισαν στο κινητό της μηνύματα που φέρεται να αντάλλασσε με τον καλλιτέχνη
Αναζητούνται ακόμη οι γονείς της, 48 ώρες μετά το τροχαίο
Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται
Τα ίχνη της αγνοούνται από το πρωί της Πέμπτης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.