- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ισχυροί άνεμοι έως 9 μποφόρ τη Δευτέρα: Νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου
Σε αυξημένη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός - Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας
Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου για τους ισχυρούς ανέμους έως 9 μποφόρ - Σε κατάσταση Red Code παραμένουν πολλές περιοχές της χώρας.
Η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου συνεδρίασε εκ νέου την Κυριακή 9 Αυγούστου 2026 για τους ισχυρούς ανέμους που επηρεάζουν τη χώρα, με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Παπαευσταθίου και παρουσία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά.
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι που ήδη επικρατούν και αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ημέρες, αυξάνοντας τον κίνδυνο νέων πυρκαγιών.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες της Επιτροπής, για σήμερα Κυριακή ισχύουν οι προγνώσεις της προηγούμενης συνεδρίασης, με την Κρήτη να καταγράφει τις μεγαλύτερες εντάσεις ανέμου.
Για τη Δευτέρα 10 Αυγούστου, στη Θράκη και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται άνεμοι 4–6 μποφόρ, ενώ σε Αττικοβοιωτία, Εύβοια, ανατολική και νότια Πελοπόννησο, Κύθηρα, δυτική Κρήτη και μεγάλο μέρος του Αιγαίου, οι βόρειοι άνεμοι θα φτάσουν τα 6–7 μποφόρ, με ριπές που τοπικά ενδέχεται να αγγίξουν τα 8 ή και 9 μποφόρ.
Η ένταση των ανέμων αναμένεται να διατηρηθεί και την Τρίτη 11 και Τετάρτη 12 Αυγούστου στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει θέσει σε Red Code για σήμερα τις περιοχές:
- Αττική (μαζί με τα Κύθηρα)
- Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία
- Κρήτη
- Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια
- Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία
- Κυκλάδες
Οι υπηρεσίες του υπουργείου και οι εμπλεκόμενοι φορείς βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ το ΕΣΚΕΔΙΚ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους δήμους και τις περιφέρειες για την ενίσχυση της επιχειρησιακής ανταπόκρισης.
Οι Αρχές συνιστούν στους πολίτες να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή στις δραστηριότητές τους, να αποφεύγουν ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι συνθήκες καιρού κατά τη διεξαγωγή του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας
«Εμφανίστηκε στην πρώτη συνάντηση σαν μεγαλοπαράγοντας ομάδας με ένα πούρο μιάμιση πιθαμή»
Δείτε αναλυτικά τι ισχύει το Σαββατοκύριακο
Η πρόγνωση του Meteo
Ξεκινούν οι έρευνες με το Abeille Marengo
Υψηλή δραστηριότητα τον Οκτώβριο, χάρη στη γενναιόδωρη συναίνεση 28 οικογενειών δοτών
Μετά την απόφαση της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες
Ψύχρα στην εκκίνηση, βοριάδες στη διαδρομή προβλέπονται
Η διαδικασία διακόπηκε για την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.