- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Φωτιά στη Δυτική Αττική: Αναζωπυρώσεις και καμένη γη - Συνεχίζεται η μάχη με διάσπαρτες εστίες
Ποια είναι η τελευταία εικόνα από το πύρινο μέτωπο
Φωτιά στη Δυτική Αττική, βελτιωμένη η εικόνα, διάσπαρτες εστίες με φόντο τα καμένα μετά τη μεγάλη πυρκαγιά
Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει η μεγάλη φωτιά της Δυτικής Αττικής, η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2026 από τη Βοιωτία. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται από Ψάθα προς Λούμπα, το οποίο αποτελεί το πιο ενεργό σημείο, καθώς εκεί εντοπίζονται οι περισσότερες ενεργές διάσπαρτες εστίες.
Στο νοτιοανατολικό τμήμα προς τη Μονή Παναχράντου και βορειοανατολικά προς Αγία Παρασκευή και Άγιο Νεκτάριο, κομμάτι που απασχολούσε όλες αυτές τις ημέρες τις πυροσβεστικές δυνάμεις, εμφανίζει κυρίως καπνογόνα σημεία και «καντηλάκια», με τους δασοκομάντος να επιχειρούν σε όλα αυτά τα σημεία ώστε να τα διασφαλίσουν και να ανακόψουν εγκαίρως τυχόν αναζωπυρώσεις, αποτρέποντας την περαιτέρω εξάπλωσή τους.
Φωτιά στη Δυτική Αττική - Συνεχείς ρίψεις από τα εναέρια μέσα
Οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί εκ νέου και συγκεκριμένα επί ποδός βρίσκονται 526 πυροσβέστες με 29 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 141 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 26 Ρουμάνων με 5 οχήματα και 23 Γάλλων με 4 οχήματα που έχουν μεταβεί στην χώρα μας στο πλαίσιο του προγράμματος προεγκατάστασης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.
Παράλληλα, μηχανήματα έργου που έχουν διατεθεί από τις Περιφέρειες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας, από την διοίκηση Κατασκευών και Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών, συνεχίζουν τις προσπάθειες για διανοίξεις αντιπυρικών ζωνών σε συνεργασία με τη δασική υπηρεσία. Επιπλέον, συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχει ομάδα «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ».
Δυνάμεις της ΕΛΑΣ και του ΕΚΑΒ παραμένουν σε διασπορά στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς, ενώ λεωφορεία του Πυροσβεστικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονται στην περιοχή για την διευκόλυνση της μετακίνησης πολιτών, εφόσον απαιτηθεί.
Η διαχείριση όλων των δυνάμεων πραγματοποιείται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.
Αποκαρδιωτικές εικόνες από τα καμένα σε Αττική και Βοιωτία
Σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση από την Υπηρεσία Copernicus, και με βάση δορυφορική εικόνα της πυρκαγιάς στην Αττική και τη Βοιωτία που ελήφθη χθες στις 12.16, η πληγείσα έκταση συνολικά ανέρχεται σε 134.585 στρέμματα. Ειδικότερα, η συνολική έκταση της περιμέτρου της πυρκαγιάς στη Βοιωτία (Ξηρονομή) είναι 30.966 στρέμματα ενώ στην Αττική/Βοιωτία (Πόρτο Γερμενό) 103.619.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις εγκαταστάσεις της AKFA
Παράταση στη Γραμμή 1 του Μετρό για την εξυπηρέτηση των θεατών
Ο υπάλληλος που τραυματίστηκε μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Είχε καταδικαστεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση
Χειροπέδες σε 39χρονο πέρασαν οι αστυνομικοί
Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες, 8 οχήματα και 2 αεροσκάφη
Σε απόλυτους αριθμούς, τις μεγαλύτερες αυξήσεις παρουσίασαν η Πελοπόννησος, η Αν. Μακεδονία και Θράκη και η Θεσσαλία
Το νέο εγχείρημα δεν εστιάζει μόνο στις υποδομές, αλλά και στην ανθρώπινη διάσταση της κλιματικής προετοιμασίας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η ανακοίνωση της ομάδας «Αρχέλων»
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Στο επίκεντρο υπάλληλος του ιατρείου
Νέες αποκαλύψεις και καταγγελίες που έρχονται στο φως
Πότε θα είναι η τελευταία φορά που θα έχουμε χειμερινή ώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.