- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καιρός: Έρχονται κρύο, βροχές, και χιόνια στα ορεινά - Η πρόγνωση Μαρουσάκη
Από το βράδυ ξεκινά η μεταβολή του καιρού
Μαρουσάκης: Νέο κύμα κακοκαιρίας από αύριο με κρύο και χιόνια στα ορεινά - Δείτε αναλυτικά
Αλλάζει ο καιρός από αύριο, Σάββατο σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, αφού έρχεται πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, ο πολικός αέρας θα κατηφορίσει από την Ουκρανία και τη Μαύρη Θάλασσα, κινούμενος νότια-νοτιοδυτικά και φέρνοντας πτώση θερμοκρασίας, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις βοριάδες. Τα καιρικά φαινόμενα δεν θα είναι ιδιαίτερα έντονα, καθώς η πολική αέρια μάζα είναι γενικά ξηρή και χρειάζεται υγρασία από το Αιγαίο για να δώσει τις πρώτες βροχές και χιόνια, τόνισε ο κ. Μαρουσάκης.
Σήμερα, ο καιρός θα έχει ήπιες συνθήκες μέχρι το απόγευμα, με ομίχλες σε αρκετές περιοχές. Από το βράδυ όμως, η μεταβολή θα ξεκινήσει από την Πίνδο και ανατολικότερα, με έντονες χιονοπτώσεις στην Ανατολική και Βόρεια Ελλάδα και ισχυρούς ανέμους σε όλη τη δυτική χώρα. Τα πρώτα χιόνια θα σημειωθούν σε υψόμετρο πάνω από 500 μέτρα σε περιοχές που βλέπουν στο Αιγαίο.
Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Στην Αττική, ο καιρός σήμερα θα παραμείνει ήπιος μέχρι το απόγευμα, ενώ από τη νύχτα αναμένεται συννεφιά και λίγες βροχές. Ο βοριάς θα ενισχυθεί, με αποτέλεσμα ο υδράργυρος να πέσει στους 8 βαθμούς στο κέντρο της πόλης, και μικρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε Πάρνηθα, Πεντέλη, Κιθαιρώνα και στα υψηλότερα σημεία του Υμηττού.
Στη Θεσσαλονίκη, οι βοριάδες θα ενισχυθούν τη νύχτα, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς Κελσίου. Ασθενείς βροχές αναμένονται προς τη Χαλκιδική.
Βροχές και χιόνια στα ορεινά
Το Σάββατο αναμένονται βροχές στα ανατολικά, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης, ενώ ο καιρός στα δυτικά θα παραμείνει καλύτερος, με προσοχή στους θυελλώδεις ανέμους. Την Κυριακή, θα σημειωθούν ασθενείς βροχές και χιονοπτώσεις στα υψηλότερα τμήματα των περιοχών που βλέπουν στο Αιγαίο, καθώς και σε ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης.
Τη Δευτέρα, το μοτίβο θα παραμείνει ίδιο, με ψυχρό και υγρό καιρό στα ανατολικά και νότια, και πιο ξηρό και θερμό στα δυτικά, συνοδευόμενο από θυελλώδεις ανατολικούς ανέμους. Η θερμοκρασία θα ανέβει προς τη δυτική Ελλάδα και θα πέσει ανατολικά.
Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, τα φαινόμενα δεν φαίνεται να είναι πολλά και έντονα, αλλά θα έχει αρκετό κρύο και χρειάζεται μεγάλη προσοχή στους ανέμους τόσο σε ανατολική όσο και σε δυτική χώρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι νεότερες εξελίξεις για την υγεία της
Αναμνήσεις ενός μαθητή από την 21η Απριλίου 1967
Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάστασή της
Πότε έρχονται βροχές και βοριάδες
Αντίστροφη μέτρηση για την κατάργηση των παλιών δελτίων - Η διαδικασία εξπρές, το κόστος και τα απαραίτητα δικαιολογητικά
Η κρατική Aσφάλεια ανέλαβε την έρευνα για τη φωτιά
Συνεργεία της ΑΒΑΞ αντλούν λασπόνερα - Σύνδεση με έργα γραμμής 4 του μετρό
Δυνάμεις τις Πυροσβεστικής στο σημείο
Μέσα στη χρονιά θα εφαρμοστεί και απαγόρευση των κινητών στα σχολεία, ακόμα και για εκπαιδευτικούς σκοπούς
Πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά ανοιξιάτικα φαινόμενα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.