Μάνδρα: Ομόφωνη αθώωση των τριών κατηγορουμένων από το Εφετείο
Από τις πλημμύρες είχαν χάσει τη ζωή τους 24 άτομα
Μάνδρα: Ομόφωνη αθώωση των τριών κατηγορουμένων από το Εφετείο - Από τις πλημμύρες είχαν χάσει τη ζωή τους 24 άτομα
Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών οι τρεις κατηγορούμενοι για την τραγωδία στη Μάνδρα Αττικής τον Νοέμβριο του 2017, όταν 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη φονική πλημμύρα. Στην απόφαση που ανακοινώθηκε σήμερα, η πρόεδρος του δικαστηρίου παρέπεμψε στο πλήρες σκεπτικό που θα καθαρογραφεί τους προσεχείς μήνες, κλείνοντας έναν νέο κύκλο δικαστικών διαδικασιών για την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.
Η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό προέκυψε μετά από αναίρεση που είχε γίνει δεκτή από τον Άρειο Πάγο, έπειτα από σχετική αίτηση συγγενών των θυμάτων. Η αναίρεση στρεφόταν κατά της πρωτόδικης απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, με την οποία οι κατηγορούμενοι είχαν απαλλαγεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Έτσι, ξαναβρέθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης η πρώην δήμαρχος Μάνδρας, ένας πρώην προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δόμησης και μια υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής, υπεύθυνη για τον έλεγχο των ρεμάτων.
Παρά την εισαγγελική πρόταση που εισηγήθηκε την απαλλαγή της πρώην δημάρχου αλλά την ενοχή των δύο άλλων κατηγορουμένων, το δικαστήριο αποφάσισε τελικά την πλήρη αθώωση όλων. Η εξέλιξη αυτή προκαλεί αντιδράσεις στις οικογένειες των θυμάτων, που για χρόνια ζητούν δικαίωση και απόδοση ευθυνών για την καταστροφή που άφησε πίσω της ανυπολόγιστες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ενόψει της επικείμενης κακοκαιρία ς
Προ των πυλών τα ακραία φαινόμενα
Έρχεται ραγδαία επιδείνωση με χιόνια, μποφόρ και καταρρακτώδεις βροχές - Live η πορεία
Οι προσαχθέντες έχουν μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Κλειστά σχολεία και προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια
Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για τον πυροβολισμό 30χρονης στη Χαλκιδική τον Σεπτέμβριο του 2023
Ο Σύλλογος Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών ζητά η Δικαιοσύνη να λάβει υπόψη το μήνυμα της απόφασης
Μη διαθέσιμη η πληρωμή εισφορών μη μισθωτών μέσω IRIS από 14:00 έως 16:00 λόγω εργασιών
Με απόφαση του περιφερειάρχη, Νίκου Χαρδαλιά - Πώς θα γίνουν τα μαθήματα
Συμβουλές για ασφαλέστερες μετακινήσεις
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι από Τετάρτη – Οδηγίες αυτοπροστασίας
Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου
Αναμένονται τεράστιοι όγκοι βροχής σύμφωνα με τις προγνώσεις καιρού
Η κατάσταση της υγείας της
Ο γιος της, συνάδελφοι και φίλοι στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών
Οδικά έργα σε Κηφισό, Αττική Οδό και Λεωφόρο Βουλιαγμένης φέρνουν έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση
«Ενδεχομένως θα πιεστούν οι ΜΕΘ» λέει ο καθηγητής Τζανάκης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι περιοχές που θα «σαρώσουν» ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.