- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μάνδρα: Ομόφωνη αθώωση των τριών κατηγορουμένων από το Εφετείο
Από τις πλημμύρες είχαν χάσει τη ζωή τους 24 άτομα
Μάνδρα: Ομόφωνη αθώωση των τριών κατηγορουμένων από το Εφετείο - Από τις πλημμύρες είχαν χάσει τη ζωή τους 24 άτομα
Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών οι τρεις κατηγορούμενοι για την τραγωδία στη Μάνδρα Αττικής τον Νοέμβριο του 2017, όταν 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη φονική πλημμύρα. Στην απόφαση που ανακοινώθηκε σήμερα, η πρόεδρος του δικαστηρίου παρέπεμψε στο πλήρες σκεπτικό που θα καθαρογραφεί τους προσεχείς μήνες, κλείνοντας έναν νέο κύκλο δικαστικών διαδικασιών για την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.
Η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό προέκυψε μετά από αναίρεση που είχε γίνει δεκτή από τον Άρειο Πάγο, έπειτα από σχετική αίτηση συγγενών των θυμάτων. Η αναίρεση στρεφόταν κατά της πρωτόδικης απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, με την οποία οι κατηγορούμενοι είχαν απαλλαγεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Έτσι, ξαναβρέθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης η πρώην δήμαρχος Μάνδρας, ένας πρώην προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δόμησης και μια υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής, υπεύθυνη για τον έλεγχο των ρεμάτων.
Παρά την εισαγγελική πρόταση που εισηγήθηκε την απαλλαγή της πρώην δημάρχου αλλά την ενοχή των δύο άλλων κατηγορουμένων, το δικαστήριο αποφάσισε τελικά την πλήρη αθώωση όλων. Η εξέλιξη αυτή προκαλεί αντιδράσεις στις οικογένειες των θυμάτων, που για χρόνια ζητούν δικαίωση και απόδοση ευθυνών για την καταστροφή που άφησε πίσω της ανυπολόγιστες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι συνθήκες καιρού κατά τη διεξαγωγή του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας
«Εμφανίστηκε στην πρώτη συνάντηση σαν μεγαλοπαράγοντας ομάδας με ένα πούρο μιάμιση πιθαμή»
Δείτε αναλυτικά τι ισχύει το Σαββατοκύριακο
Η πρόγνωση του Meteo
Ξεκινούν οι έρευνες με το Abeille Marengo
Υψηλή δραστηριότητα τον Οκτώβριο, χάρη στη γενναιόδωρη συναίνεση 28 οικογενειών δοτών
Μετά την απόφαση της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες
Ψύχρα στην εκκίνηση, βοριάδες στη διαδρομή προβλέπονται
Η διαδικασία διακόπηκε για την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.