Ελλαδα

Ζέτα Δούκα: «Απολύτως ικανοποιημένη» - Η πρώτη αντίδραση μετά την καταδικαστική απόφαση για τον Κιμούλη

Η ανακοίνωση των δικηγόρων της ηθοποιού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ζέτα Δούκα
Η Ζέτα Δούκα © NDPPHOTO / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΦΑΛΕΞΗΣ

Ζέτα Δούκα: Η πρώτη αντίδραση μετά την καταδικαστική απόφαση για τον Κιμούλη

Ο Γιώργος Κιμούλης κρίθηκε την περασμένη Παρασκευή (11.07) ένοχος για ηθική αυτουργία σε ψευδή κατάθεση, έπειτα από μήνυση που είχε υποβάλει η Ζέτα Δούκα.

Η απόφαση αυτή προέρχεται από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, το οποίο καταδίκασε τον Γιώργο Κιμούλη και τον μάρτυρά του σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών και χρηματική ποινή 3.000€, με αναστολή, χωρίς να αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2021, όταν η Ζέτα Δούκα αποκάλυψε σε συνέντευξή της ότι υπήρξε θύμα ψυχολογικής, λεκτικής και σωματικής βίας από τον σκηνοθέτη και ηθοποιό, Γιώργο Κιμούλη, σε παράσταση που είχαν συνεργαστεί.

 Η ηθοποιός είχε τη στήριξη των συναδέλφων της, Δώρας Χρυσικού και Νίκου Ψαρρά, οι οποίοι συμμετείχαν στην παράσταση, στην οποία φέρεται να συνέβησαν τα καταγγελλόμενα περιστατικά.

Απαντώντας στις κατηγορίες, ο Γιώργος Κιμούλης κατέθεσε αγωγή εναντίον της Ζέτας Δούκα και των δύο ηθοποιών, ζητώντας αποζημίωση για τα όσα -κατά τον ίδιο- ψευδώς ειπώθηκαν σε βάρος του. Στη νομική του προσπάθεια είχε μάρτυρα υπεράσπισης έναν τεχνικό του θεάτρου, ο οποίος κατέθεσε υπέρ του.

Ωστόσο, η Ζέτα Δούκα στράφηκε και κατά του τεχνικού, υποστηρίζοντας ότι η μαρτυρία του ήταν ψευδής. 

Ικανοποίηση από την πλευρά της Ζέτας Δούκα

Σε συνέχεια της απόφασης, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της Ζέτας Δούκα, Γιώργος Γεραρής και Άρτεμις Διαλυνά, εξέδωσαν ανακοίνωση εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίηση της εντολέως τους. Όπως δήλωσαν, η ηθοποιός θεωρεί αυτή την εξέλιξη ως «δίκαιη» και δεσμεύεται να συνεχίσει τον αγώνα της «έως ότου λάμψει οριστικά και αμετάκλητα η αλήθεια σε όλα τα επίπεδα».

«Μετά από μια μακρά και επίπονη διαδικασία ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έκρινε τον Γιώργο Κιμούλη ένοχο ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης που τελέστηκε από τον μάρτυρά του (στην αστική δίκη μεταξύ του Γιώργου Κιμούλη και των Ζέτας Δούκα, Νίκου Ψαρρά και Δώρας Χρυσικού) και καταδίκασε αμφότερους σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών και χρηματική ποινή 3000€ με αναστολή, χωρίς αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού.

Η εντολέας μας Ζέτα Δούκα δηλώνει απολύτως ικανοποιημένη από τη δίκαιη αυτή δικαστική εξέλιξη και θα συνεχίσει τον αγώνα της έως ότου λάμψει οριστικά και αμετάκλητα η αλήθεια σε όλα τα επίπεδα. Επιφυλάσσεται δε όλων των δικαιωμάτων της για τις βαριές προσβολές και τα ψεύδη που έχουν διατυπωθεί σε βάρος της από την αντίδικη πλευρά όλα αυτά τα χρόνια», ανέφεραν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της Ζέτας Δούκα.

Ζέτα Δούκα: Η ανακοίνωση των δικηγόρων μετά την καταδικαστική απόφαση για τον Γιώργο Κιμούλη
Ζέτα Δούκα: Η ανακοίνωση των δικηγόρων μετά την καταδικαστική απόφαση για τον Γιώργο Κιμούλη

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY