Η τέχνη στον αγώνα κατά της βίας κατά των γυναικών στην Orange Week του Δήμου Αθηναίων
Χάρης Δούκας: Τι είπε για τα μέτρα κατά της βίας κατά των γυναικών
Η τέχνη στον αγώνα κατά της βίας κατά των γυναικών στην Orange Week του Δήμου Αθηναίων - Χάρης Δούκας: Τι είπε για τα μέτρα κατά της βίας κατά των γυναικών
Ο Δήμος Αθηναίων με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών στις 25 Νοεμβρίου 2024, διοργανώνει την Orange Week Athens. Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν και πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας των Ηνωμένων Εθνών, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, δήλωσε: «Η τέχνη μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για την αλλαγή. Καλώ όλους τους πολίτες της Αθήνας, τους καλλιτέχνες και τους δημιουργούς να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια, στον αγώνα κατά της έμφυλης βίας. Όλοι μαζί να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη της τέχνης για να ευαισθητοποιήσουμε, να εμπνεύσουμε και να δράσουμε. Η Orange Week σχεδιάστηκε για να στείλει ένα σαφές και δυναμικό μήνυμα: Καμία ανοχή. Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών πρέπει να τελειώσει τώρα».
Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ισότητας, Μαρία Στρατηγάκη, τόνισε: «Η εβδομάδα εκδηλώσεων Orange Week με το πορτοκαλί χρώμα, σηματοδοτεί τη δέσμευση του Δήμου Αθηναίων να κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις της πόλης στον αγώνα κατά της έμφυλης βίας. Θέατρο, ντοκιμαντέρ, συζητήσεις, συναυλία, αναλόγιο και βιωματικές δράσεις ευαισθητοποίησης αξιοποιούνται για να διαδώσουν το ίδιο μήνυμα: Η Αθήνα πρέπει να απαλλαγεί από τη βία κατά των γυναικών».
Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, Ελένη Ζωντήρου, υπογράμμισε: «Ο αγώνας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών δεν είναι μόνο ένας στόχος, αλλά μια βαθιά δέσμευση προς κάθε γυναίκα που αγωνίζεται να ζήσει με αξιοπρέπεια και ασφάλεια. Η τέχνη γίνεται όπλο ενάντια στη σιωπή και την αδικία, καθώς δίνει φωνή και δύναμη σε όσες και όσους θέλουν να σταθούν απέναντι στη βία. Ας ορθώσουμε, έναν ενωμένο λόγο για να οικοδομήσουμε ένα μέλλον όπου η βία κατά των γυναικών θα είναι απλά ένα σκοτεινό παρελθόν».
Από τις 18 έως τις 25 Νοεμβρίου 2024, η Αθήνα υποδέχεται μια σειρά εκδηλώσεων με θέμα «Η Τέχνη στον Αγώνα κατά της Έμφυλης Βίας», που υλοποιούνται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) σε συνεργασία με το Κέντρο για την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας και των Πολλαπλών Διακρίσεων Δήμου Αθηναίων. Μέσα από πολυεπίπεδες εκδηλώσεις, δράσεις, παρεμβάσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όπως παραστάσεις, προβολές, συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις και ομιλίες, η πόλη μετατρέπεται σε ένα σημείο αφύπνισης και δράσης, προσκαλώντας το κοινό να συμμετάσχει και να ενημερωθεί.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο link: https://www.opanda.gr/images/Orange_Week_Athens.pdf
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Επιμένει το μποτιλιάρισμα σε Κηφισό, λεωφόρους και Αττική Οδό – Πού καταγράφονται καθυστερήσεις
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Τι ισχύει σήμερα για σχολεία και φροντιστήρια
Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Tι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ για την απόφαση
Πειραματιζόταν συνεχώς με το φως, την ύλη, την τεχνολογία, τη γεωμετρία
Πριν από τον Μάιο του 2027 παραδίδεται το Flyover λέει ο Ταχιάος
Αναφορικά με το νέο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων
Η ναρκωτική ουσία είχε αναμειχθεί σε μορφή σκόνης με νόμιμο φορτίο ιχθυάλευρων
Σφοδρότατες βροχές στην περιοχή
Οι καταγγελίες της έγιναν viral στη Βρετανία
Οι απαντήσεις του Παύλου Μαρινάκη μετά το δυστύχημα με τις πέντε νεκρές εργάτριες
11 παιδιά έμειναν ορφανά μετά τη φονική έκρηξη
Δωρεάν βιωματικά μαθήματα για 400 μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου - Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.