- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Στο «φως» η ιατρική γνωμάτευση για τον ξυλοδαρμό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον Απόστολο Λύτρα
Τι ζητά με υπόμνημά της η δικηγόρος
Σοφία Πολυζωγοπούλου: Η ιατρική γνωμάτευση για τον ξυλοδαρμό από τον Απόστολο Λύτρα
Η ιατρική γνωμάτευση για τον ξυλοδαρμό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον Απόστολο Λύτρα «βλέπει» σήμερα (30.6) το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για τη γνωμάτευση που έκανε ο γιατρός που εξέτασε τη δικηγόρο το βράδυ του ξυλοδαρμού της. Ο γιατρός ήταν εκείνος που ενημέρωσε τις αρχές για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.
Σύμφωνα με το MEGA, η ιατρική γνωμάτευση μετά την εξέταση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου αναφέρει: «Έγινε κλινικός, απεικονιστικός και εργαστηριακός έλεγχος. Φέρει κεφαλαιματώματα τριχωτού, οιδήματα μετώπου, οφθαλμικών κόγχων άμφω, ρινός, ζυγωματικών, εκδορές και οιδήματα άνω και κάτω χείλους, θλαστικό τραύμα δεξιού λοβού αυτός και τραύματα γλώσσας. Απεικονιστικά φέρει κάταγμα ρινικού οστού. Έγινε σύσταση για εισαγωγή και 24ωρη παρακολούθηση. Οίδημα δεξιάς παλάμης και αριστερού δακτύλου».
Η Σοφία Πολυζωγοπούλου υποστηρίζει ότι δέχθηκε πιέσεις για να μην αποκαλύψει την αλήθεια
Με υπόμνημα της, η Σοφία Πολυζωγοπούλου ζητά την άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών του Αποστόλου Λύτρα από τις 16 ως τις 19 Ιουνίου, καθώς όπως αναφέρει η δικηγόρος, αντί να τη μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο, εκείνος την οδήγησε στον Γέρακα, παρά τη θέληση της. Η δικηγόρος - θύμα κακοποίησης αναφέρει ότι δέχτηκε πιέσεις από τον Απόστολο Λύτρα και συνεργάτες του, προκειμένου να τη μεταπείσουν να μην αποκαλύψει την αλήθεια.
«Ενώ ήμουν βαρύτατα τραυματισμένη, ο κατηγορούμενος αντί να με μεταφέρει, ως όφειλε, αμέσως στο πλησιέστερο νοσοκομείο, και αγνοώντας τις εκκλήσεις μου να μεταβούμε σε νοσοκομείο, εκείνος αποφάσισε, χωρίς τη θέλησή μου, να με μεταφέρει, στο Γέρακα, και ενώ ήδη ένιωθα πνιγμό από την κατάποση ποσοτήτων αίματος, πόνους στο κεφάλι μου, ζαλάδες, αστάθεια και λιποθυμική τάση. Ο λόγος που με πήγε εκεί, ήταν ότι προφανώς ήθελε να αποφύγει τη σύλληψή του. Εκείνος καταθέτει ότι δήθεν πήγαμε για να ηρεμήσουμε», αναφέρει η 37χρονη δικηγόρος στο υπόμνημά της, σύμφωνα με το MEGA.
Οι αρχές διαψεύδουν ότι έγινε αλκοτέστ στον Απόστολο Λύτρα το βράδυ του ξυλοδαρμού
Η ΕΛ.ΑΣ. διέψευσε το ρεπορτάζ που προβλήθηκε εχθές Σάββατο (29.6) από το Mega για τα περί αλκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε ο Απόστολος Λύτρας το βράδυ του ξυλοδαρμού.
«Η ΕΛ.ΑΣ. λέει εδώ ότι δεν πραγματοποιήθηκε αλκοτέστ. Βάζουμε το αλκοολόμετρο χωρίς το καλαμάκι, είναι προκαταρκτικός ο έλεγχος για να δούμε από το μηχάνημα αν έχουμε ένδειξη αλκοόλης. Αν έχουμε προχωράμε σε ένα δεύτερο έλεγχο με το καλαμάκι όπου φυσάει ο οδηγός. Γράφουμε τα στοιχεία του ελεγχόμενου έτσι και αλλιώς. Οι περισσότερες υπηρεσίες, για να βλέπουν πόσοι έλεγχοι γίνονται την ημέρα ή το βράδυ, καταγράφουν τα στοιχεία των ελεγχόμενων ακόμη και αυτών ποτού δεν έχουν στοιχεία αλκοόλης, που δεν έχουν πιει. Για να βγάλει ανακοίνωση η αστυνομία, στην προκειμένη περίπτωση υπήρχαν έξω συνέργεια τα οποία κατέγραφαν τα στοιχεία των ελεγχόμενων στα σημεία που ήταν κοντά στο περιστατικό. Δεν καταγράφονται τα στοιχεία του ατόμου, αλλά η πινακίδα πολλές φορές. Δεν είναι πρωτόκολλο αυτό αλλά τις περισσότερες φορές κρατιούνται τα στοιχεία. Όχι πάντα όμως. Μετά βγάζει δελτίο τύπου που ανακοινώνει πόσοι έλεγχοι γίνονται και τι αποτελέσματα βγήκαν».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.