Ελλαδα

Δεν έχουν βρεθει τα παιδιά της οικογένειας «Παλαιοχριστιανών» παρά τις δηλώσεις Μπαλάσκα

Όσα δήλωσε το πρωί της Τρίτης στο Mega

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο χώρος όπου ζούσε η οικογένεια Παλαιοχριστιανών
Κορινθία - Παλαιοχριστιανοί: Βρέθηκαν τα παιδιά © Αντ1

Κορινθία - Παλαιοχριστιανοί: Δεν βρέθηκαν τα παιδιά σε σπίτι συγγενικού προσώπου, παρά τα όσα δήλωσε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Σε συγγενικό πρόσωπο αναζητήθηκαν, αλλά τελικά δεν βρέθηκαν τα παιδιά της οικογένειας «Παλαιοχριστιανών», τα οποία μαζί με τη μητέρα τους έχουν εξαφανιστεί μετά την αυτοψία που έγινε την Κυριακή (18.2) στο λαγούμι όπου διέμεναν σε περιοχή της Κορινθίας. Την πληροφορία ότι τα παιδιά βρέθηκαν στο σπίτι αυτό μετέφερε μέσω του Mega το πρωί της Τρίτης ο Σταύρος Μπαλάσκας, που φιλοξενήθηκε ως «ειδικός αστυνομικός αναλυτής. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Κορινθία - Παλαιοχριστιανοί: Βρέθηκαν τα παιδιά - «Θα γίνει εξέταση DNA»

Σύμφωνα με τον Σταύρο Μπαλάσκα, θα γίνει εξέταση DNA προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος είναι ο πατέρας των παιδιών, αλλά και του μωρού που κυοφορεί μέλος της οικογένειας. «Η υπόθεση δεν έχει αστυνομικό ενδιαφέρον, αλλά κοινωνικό. Ο πατέρας “αρρώστησε ξαφνικά”. Έχει παιδάκια που εμπλέκονται. Η οικογένεια θα μπορούσε να κάνει ό,τι θέλει αλλά όχι με παιδάκια. Γι’ αυτό υπήρξε και οξεία παρέμβαση του εισαγγελέα. Είναι ένα κοινωνικό θέμα, θα πρέπει να εντοπισθούν και οι άλλες ομάδες, που έχουν τον ίδιο τρόπο ζωής.

»Βρέθηκαν τα παιδιά, ήταν σε ένα συγγενικό πρόσωπο. Για το αν είναι δικά του τα παιδιά θα γίνει εξέταση DNA, γιατί ένα μωρό κυοφορείται και κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο πατέρας. Δεν απαντάει η γυναίκα για την πατρότητα του παιδιού. Ο “πατριάρχης” λέει πως ζουν στα πρότυπα των Άμις, ή των ρωσικών προτύπων των “παλαιοχριστιανών” της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας», σημείωσε ο κ. Μπαλάσκας σε δηλώσεις του στο Mega. 

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με την τηλεργασία στον δήμο Ερέτριας σχολίασε: «Γι' αυτό πρέπει να ελεγχθεί ο δήμος που είχε προσληφθεί και η μισθοδοσία που του αποδιδόταν. Είναι θέμα του δήμου που τον πλήρωνε».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cz9ntwjkuwhd)

Έρευνα για αιμομιξία στην οικογένεια «Παλαιοχριστιανών» της Κορινθίας

Την ίδια ώρα, άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για έρευνα σχετικά με το ενδεχόμενο αιμομιξίας στην οικογένεια «Παλαιοχριστιανών» που ζει απομονωμένη, μακριά από την τεχνολογία και σε λαγούμι 30 μέτρων στην Κορινθία.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cz8u8xg0ecm1)

«Το ένα παιδί της οικογένειας είναι έγκυος και δεν είπε ποιος είναι ο πατέρας. Η αστυνομία ζήτησε να γίνει έλεγχος DNA. Δεν ξέρουμε εάν υπάρχει αιμομιξία, πρέπει να ερευνηθεί», δήλωσε στο MEGA o πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης. Από την πρώτη στιγμή, η έγκυος, όσο και ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας, φέρεται να μην κατονόμασαν στις αρχές τον πατέρα του παιδιού. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cz8tillyx181)

«Έχουν γονική μέριμνα και οι δύο, τα παιδιά δεν έχουν κανένα πρόβλημα, δεν αγνοούνται ούτε τα έχει απαγάγει η μητέρα», είπε στον Ant1 ο δικηγόρος της οικογένειας, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος. Σε ό,τι αφορά την «εξαφάνιση» της μητέρας και των παιδιών ο κ. Θεοδωρόπουλος σημείωσε ότι «και στις δύο αστυνομικές επιχειρήσεις ήταν εκεί τα παιδιά», ενώ ερωτηθείς για το πού βρίσκονται, απάντησε πως, «η μητέρα τους είχε ανειλημμένη υποχρέωση προς συγγενικό της πρόσωπο και πήρε τα παιδιά μαζί τους». Ο 15χρονος γιος της οικογένειας έχει μεταφερθεί με εισαγγελική εντολή στο «Παίδων», ωστόσο μέλος της οικογένειας διαψεύδει αυτήν την πληροφορία. 

Σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης ο δικηγόρος της οικογένειας είπε πως στον χώρο υπάρχει ρεύμα, αφού «ο πατέρας είχε τοποθετήσει φωτοβολταϊκά και λειτουργούσαν όλες οι συσκευές» και καταλόγισε υποκρισία στην κοινωνία, διερωτώμενος «γιατί τέσσερα χρόνια που όλοι ήξεραν ότι ζούσε εκεί κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για τα παιδιά;».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ