- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
«Σας φαίνεται περίεργο που ζουν άνθρωποι στη φύση;»: Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος της οικογένειας «παλαιοχριστιανών»
Προσήχθη ο 45χρονος πατέρας - Έρευνες για το πού βρίσκονται τα παιδιά
Κορινθία: Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας «παλαιοχριστιανών» για τις συνθήκες στο λαγούμι
Ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας «παλαιοχριστιανών» που ζει στην Κορινθία προσήχθη σήμερα (18.2) από τις αρχές, μετά την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί παρουσία εισαγγελέα και κοινωνικών λειτουργών. Στο πλευρό του βρισκόταν ο 15χρονος γιος του, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας δεν εντοπίστηκαν τη στιγμή που υπάρχει - σύμφωνα με πληροφορίες - παραγγελία εισαγγελέα για την απομάκρυνση των παιδιών από τον χώρο στον οποίο ζουν, ένα λαγούμι 30 μέτρων και σπίτια που έχουν χτιστεί με άχυρο και λάσπη.
Κορινθία: Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας «παλαιοχριστιανών»
Ο δικηγόρος της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών», Ανδρέας Θεοδωρόπουλος μίλησε στο MEGA για την υπόθεση. «Οι άνθρωποι αυτοί ζουν στη φύση και είναι καθόλα φυσιολογικοί. Είναι ελεύθεροι μετά από τη σύλληψή τους και διετάχθη προκαταρκτική με την βοήθεια της Πρόνοια για την κατάσταση των παιδιών. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμία ανάγκη να φύγουν τα παιδιά από τους γονείς τους. Η 22χρονη έχει ένα μωράκι το οποίο είναι μαζί της εδώ. Σας φαίνεται περίεργο που ζουν άνθρωποι στη φύση;», είπε ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος και πρόσθεσε:
«Ο πατέρας και η μητέρα της οικογένειας φροντίζουν να έχουν το γάλα από τα ζώα που κατέχουν. Έχουν και δέντρα, ελιές, είναι μελισσουργοί. Είναι φτωχοί πλην τίμιοι που θέλησαν να ζήσουν στη φύση. Ο εντολέας μου έχει μέχρι και βιβλία του Ντοστογιέφσκι και προσπαθεί να μορφώσει τα παιδιά. Αυτή η γνώση μπορεί είναι ανώτερη από αυτή που μπορεί να τους δώσει κάποιος άλλος φορέας. Είναι σε μία βουνοκορφή που δεν έχουν πρόσβαση στο σχολείο. Αν θεωρηθεί ότι είναι μειονότητα, τότε έχουν το δικαίωμα εκ του νόμου να παρέχουν τη μόρφωση και την παιδεία οι ίδιοι στα παιδιά τους, χωρίς να έχουν την υποχρέωση του κράτους».
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η αυτοψία πραγματοποιείται κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ανήλικων παιδιών που βρίσκονται στον συγκεκριμένο χώρο. Παράλληλα, στο πλαίσιο της αυτοψίας, σύμφωνα πάντα με την εισαγγελική παραγγελία, αναμένεται να γίνει έρευνα σχετικά με τα έγγραφα των παιδιών και την εξακρίβωση των στοιχείων τους.
Μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας από την κοινωνική λειτουργό αναμένεται να ενημερωθεί ο εισαγγελικός λειτουργός, σχετικά με τα ευρήματα που προέκυψαν.
Κορινθία: Ο 45χρονος πατέρας υποστηρίζει ότι δεν υποχρεούται να στέλνει τα παιδιά στο σχολείο
Ο πατέρας της οικογένειας, Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του παρουσίας στον Ant1 για ποιο λόγο ζουν σε αυτές τις συνθήκες, απάντησε: «Όσοι παραξενεύονται φαρισαϊζονται. Είχα έξι παιδιά στην Αθήνα που ζούσα και έπρεπε να ταΐσω οκτώ στόματα με χίλια ευρώ, δεν μου έφταναν. Μένω πλέον εδώ και δεν είναι μόνο το οικονομικό είναι και το πρακτικό κομμάτι. Yποτίθεται είναι δωρεάν η παιδεία. Στην πραγματικότητα δεν είναι δωρεάν. Το ξέρει και η κουτσή Μαρία ότι δεν είναι δωρεάν».
Όταν του επισημάνθηκε ότι αυτό είναι παράνομο, ο ίδιος δήλωσε πως «ό,τι είναι νόμιμο, δεν είναι και ηθικό. Κάθε Έλληνας δικαιούται να έχει το δικό του σπίτι. Δεν πρέπει να βλέπουμε επιλεκτικά. Θεωρείται κανονικό όταν ήμουν στην Αθήνα να μου δίνουν για τη στέγαση 200 ευρώ; Η αξιοπρέπεια στον άνθρωπο είναι να διατηρεί τα πιστεύω του. Δεν υποχρεούμαι να στείλω τα παιδιά μου στο σχολείο. Το πανελλήνιο έχει να ασχοληθεί με σημαντικότερα προβλήματα».
Κορινθία: Ο τρόπος ζωής της κοινότητας των Παλαιοχριστιανών
«Είμαστε μια κοινότητα παλαιοχριστιανών, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας, ή τους Άμις στην Αμερική. Ξέρετε σε όλες τις αβραμικές θρησκείες υπάρχει ένα κομμάτι των θρησκειών αυτών που αρνούνται την τεχνολογική πρόοδο και ζούνε παραδοσιακά. Ζούμε παραδοσιακά, όπως οι πρώτοι Χριστιανοί», δήλωσε στο Star μέλος της κοινότητας και συγκεκριμένα ο άνδρας που συνελήφθη για το επεισόδιο που καταγράφηκε πριν από λίγες ημέρες. Ο ίδιος σημείωσε ότι μεταξύ τους αποκαλούνται «αδέλφια», ακόμη κι αν έχουν μεταξύ τους κάποια συγγενική σχέση. Σημείωσε δε, ότι υπάρχουν τέσσερις κοινότητες παλαιοχριστιανών στην Ελλάδα. «Είμαστε θρησκευτική μειονότητα, με την έννοια ότι είμαστε με το πάτριο ημερολόγιο, βέβαια χωρίς να είμαστε με τους υπόλοιπους παλαιοημερολογίτες». Εξήγησε ακόμη ότι αυτοπροσδιορίζονται ως Ρωμιοί και όχι ως Έλληνες. Τα παιδιά της οικογένειας δεν πηγαίνουν στο σχολείο, αφού δεν συμφωνούν με την ελληνική παιδεία.
Οι Αμις είναι συντηρητικοί χριστιανοί και γνωστοί για την απλή διαβίωσή τους, την απλή ενδυμασία τους και την απροθυμία να υιοθετήσουν ανέσεις της σύγχρονης τεχνολογίας. Θέλοντας να υποταχθούν στο «θέλημα του Θεού», που εκφράζεται από τους κανόνες της ομάδας, αντιτίθεται στον ατομικισμό. Ο αντιατομικισμός των Αμίς είναι ο λόγος για τον οποίο απορρίπτουν τεχνολογίες που θα διευκόλυναν την ατομική εργασία, πράγμα που θα μείωνε την εξάρτηση που έχει κάθε άτομο από την κοινότητα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.