Ελλαδα

Εισαγγελική παραγγελία για την απομάκρυνση των παιδιών της οικογένειας που ζει σε λαγούμι στην Κόρινθο

«Δεν υποχρεούμαι να στείλω τα παιδιά σχολείο», λέει ο πατέρας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σπίτι - λαγούμι στο οποίο ζουν τα μέλη της οικογένειας παλαιοχριστιανών στην Κόρινθο
Κόρινθος: Εισαγγελέας για απομάκρυνση των παιδιών © korinthia24.gr

Κόρινθος: Εισαγγελέας για την απομάκρυνση των παιδιών της οικογένειας που ζει στο λαγούμι - Η θέση του πατέρα

Εισαγγελική παρέμβαση για την απομάκρυνση των παιδιών της πολύτεκνης οικογένειας «παλαιχριστιανών» που ζουν στη χωριό Μάννα Κορινθίας, προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για τις συνθήκες στις οποίες ζουν τα μέλη της κοινότητας, μακριά από την τεχνολογία, σε λαγούμι 30 μέτρων. 

Σύμφωνα με το MEGA, o εισαγγελέας ζητά να απομακρυνθούν τα πέντε παιδιά από το λαγούμι και να μεταφερθούν σε σπίτι στην περιοχή της Κορίνθου, στο οποίο ζει η μεγαλύτερη κόρη του πατέρα της οικογένειας, Μανώλη Καλαϊτζιδάκη. Όπως παραδέχθηκε ο ίδιος, τα παιδιά του δεν πηγαίνουν σχολείο, ενώ κυκλοφορούν με εργαλεία που έχουν φτιάξει, όπως τόξα, βέλη και αυτοσχέδια όπλα. 

Οι γονείς τους πιστεύουν στην εναλλακτική ιατρική, στους εναλλακτικούς τρόπους ενέργειας και τροφής, ενώ δεν δηλώνουν Έλληνες, αλλά Ρωμιοί. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cz7b5j4z562p)

Κόρινθος: Εισαγγελέας για απομάκρυνση των παιδιών - «Δεν υποχρεούμαι να στείλω τα παιδιά σχολείο»

Ο πατέρας της οικογένειας, Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του παρουσίας στον Ant1 για ποιο λόγο ζουν σε αυτές τις συνθήκες, απάντησε: «Όσοι παραξενεύονται φαρισαϊζονται. Είχα έξι παιδιά στην Αθήνα που ζούσα και έπρεπε να ταΐσω οκτώ στόματα με χίλια ευρώ, δεν μου έφταναν. Μένω πλέον εδώ και δεν είναι μόνο το οικονομικό είναι και το πρακτικό κομμάτι. Yποτίθεται είναι δωρεάν η παιδεία. Στην πραγματικότητα δεν είναι δωρεάν. Το ξέρει και η κουτσή Μαρία ότι δεν είναι δωρεάν».

Όταν του επισημάνθηκε ότι αυτό είναι παράνομο, ο ίδιος δήλωσε πως «ό,τι είναι νόμιμο, δεν είναι και ηθικό. Κάθε Έλληνας δικαιούται να έχει το δικό του σπίτι. Δεν πρέπει να βλέπουμε επιλεκτικά. Θεωρείται κανονικό όταν ήμουν στην Αθήνα να μου δίνουν για τη στέγαση 200 ευρώ; Η αξιοπρέπεια στον άνθρωπο είναι να διατηρεί τα πιστεύω του. Δεν υποχρεούμαι να στείλω τα παιδιά μου στο σχολείο. Το πανελλήνιο έχει να ασχοληθεί με σημαντικότερα προβλήματα».

Κόρινθος: Ο τρόπος ζωής της κοινότητας των Παλαιοχριστιανών

«Είμαστε μια κοινότητα παλαιοχριστιανών, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας, ή τους Άμις στην Αμερική. Ξέρετε σε όλες τις αβραμικές θρησκείες υπάρχει ένα κομμάτι των θρησκειών αυτών που αρνούνται την τεχνολογική πρόοδο και ζούνε παραδοσιακά. Ζούμε παραδοσιακά, όπως οι πρώτοι Χριστιανοί», δήλωσε στο Star μέλος της κοινότητας και συγκεκριμένα ο άνδρας που συνελήφθη για το επεισόδιο που καταγράφηκε πριν από λίγες ημέρες. Ο ίδιος σημείωσε ότι μεταξύ τους αποκαλούνται «αδέλφια», ακόμη κι αν έχουν μεταξύ τους κάποια συγγενική σχέση. Σημείωσε δε, ότι υπάρχουν τέσσερις κοινότητες παλαιοχριστιανών στην Ελλάδα. «Είμαστε θρησκευτική μειονότητα, με την έννοια ότι είμαστε με το πάτριο ημερολόγιο, βέβαια χωρίς να είμαστε με τους υπόλοιπους παλαιοημερολογίτες». Εξήγησε ακόμη ότι αυτοπροσδιορίζονται ως Ρωμιοί και όχι ως Έλληνες. Τα παιδιά της οικογένειας δεν πηγαίνουν στο σχολείο, αφού δεν συμφωνούν με την ελληνική παιδεία. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cz6m8u01wgdl)

Οι Αμις είναι συντηρητικοί χριστιανοί και γνωστοί για την απλή διαβίωσή τους, την απλή ενδυμασία τους και την απροθυμία να υιοθετήσουν ανέσεις της σύγχρονης τεχνολογίας. Θέλοντας να υποταχθούν στο «θέλημα του Θεού», που εκφράζεται από τους κανόνες της ομάδας, αντιτίθεται στον ατομικισμό. Ο αντιατομικισμός των Αμίς είναι ο λόγος για τον οποίο απορρίπτουν τεχνολογίες που θα διευκόλυναν την ατομική εργασία, πράγμα που θα μείωνε την εξάρτηση που έχει κάθε άτομο από την κοινότητα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cz6pstd3diop)

Τα μικρότερα παιδιά της οικογένειας είναι 1, 6 και 13 ετών. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ