Ελλαδα

Δυτική Μακεδονία: Ποια είναι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο λόγω χιονόπτωσης

Σε ποια σημεία χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δυτική Μακεδονία: Ποια είναι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο λόγω χιονόπτωσης  Σε ποια σημεία χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες
Απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην Δυτική Μακεδονία © EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ

Δυτική Μακεδονία: Ποια είναι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο λόγω χιονόπτωσης - Σε ποιά σημεία χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Υποχρεωτικός είναι ο εφοδιασμός των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα προδιαγραφών, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά από την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 και μέχρι νεοτέρας για το σύνολο του οδικού δικτύου σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας κ. Θωμά Μάνο αυτήν την ώρα χιονίζει στα ορεινά και πάνω από τα 900 μέτρα σε όλη την Δυτική Μακεδονία, ενώ χιονόνερο είναι το χαρακτηριστικό στις πεδινές περιοχές.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxon5ljictz5)

Τα φαινόμενα κακοκαιρίας θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες

Το κύμα κακοκαιρίας είναι σε εξέλιξη όπως ενημέρωσε και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Κοζάνης κ. Πρόδρομος Ασλανίδης, τονίζοντας ότι τα φαινόμενα θα έχουν συνέχεια καθώς αναμένονται χιονοπτώσεις και αργά την νύχτα.

Η θερμοκρασία είναι κοντά στο μηδέν και δεν θα πέσει κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδεικνύουν οδηγοί και όσοι μετακινούνται κυρίως στα ορεινά. Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε επιφυλακή για να παρέμβει όπου χρειαστεί.

Σε ποιά σημεία χρειάζονται αλυσίδες

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώθηκε η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανά Διεύθυνση Αστυνομίας:

ΓΡΕΒΕΝΑ

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και στο Εθνικό και λοιπό Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων: στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 18ο χλμ. έως το 28ο χλμ. στην Επαρχιακή οδό Καστοριάς-Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης), από το 38ο χλμ. έως το 48 ο χλμ. Η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα του κάθετου άξονα (Α-29) της Εγνατίας Οδού Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής, καθώς και σε όλο το Εθνικό και λοιπό Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

ΚΟΖΑΝΗ

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Κοζάνης – Πτολεμαΐδας, καθώς και σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

ΦΛΩΡΙΝΑ

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων: στην Επαρχιακή Οδό Φλώρινας– Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 18ο χλμ. έως το 30ο χλμ. στην Εθνική Οδό Φλώρινας- Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας), από το 15ο έως το 28ο χλμ. στην Επαρχιακή Οδό Φλώρινας- Άνω Κλεινών- Ακρίτα (διασταύρωση με Εθνική Οδό Φλώρινας- Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής), από το 16ο χλμ. έως το 22ο χλμ. στη Παλαιά Εθνική Οδό Φλώρινας- Έδεσσας (μέσω Κέλλης), από το 25ο χλμ. έως 35ο χλμ. στην Επαρχιακή οδό Αετού- Νυμφαίου, από το 4ο έως το 9ο χλμ. Η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού (Α-27) Νίκης-Φλώρινας, καθώς και στο υπόλοιπο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται κανονικά.

Μετά από απόφαση των Διευθυντών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας, εξαιτίας εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, ανακοινώνεται: ο υποχρεωτικός εφοδιασμός των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα), για το σύνολο των οδικών δικτύων των Π.Ε. Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας.

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. «hellenicpolice.gr», υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα – διακοπές κυκλοφορίας – χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

Πηγή: ertnews

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.