Ελλαδα

Επεισόδια Ρέντη: Στα «ραντάρ» των Αρχών το άτομο που ενορχήστρωσε την επίθεση κατά των αστυνομικών

Έχει λάβει πολλή μεγάλη ποσότητα μεταγγιζόμενου αίματος ο αστυνομικός

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επεισόδια Ρέντη: Στα ραντάρ των Αρχών το άτομο που ενορχήστρωσε την επίθεση κατά των αστυνομικών
Επεισόδια Ρέντη: Στα ραντάρ των Αρχών το άτομο που ενορχήστρωσε την επίθεση κατά των αστυνομικών © EUROKINISII

Επεισόδια Ρέντη: Στα ραντάρ των Αρχών ο «καθοδηγητής» - Ο 18χρονος στην ομολογία του περιέγραψε την επίθεση

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο 18χρονος οργανωμένος οπαδός που φέρεται να ομολόγησε ότι αυτός πέταξε την ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε βαρύτατα τον αστυνομικό στα επεισόδια του Ρέντη. Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία.

Ο νεαρός περιέγραψε πώς οι επικεφαλής των οπαδών τούς έδωσαν εντολή να βγουν από τη γήπεδο και να επιτεθούν στα ΜΑΤ, πώς τους εξόπλισαν με πολεμοφόδια και έδειξαν στον ίδιο πώς να εκτοξεύσει τη φωτοβολίδα. «Αν το έχει κάνει, κατέστρεψε τη ζωή του», δήλωσε καταρρακωμένος ο πατέρας του.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxkobn2xflah)

Στα ραντάρ των Αρχών το άτομο που καθοδήγησε και προμήθευσε με φωτοβολίδες και ρόπαλα

Οι πληροφορίες από την κατάθεση του 18χρονου δείχνουν ότι ήταν αυτός ο οποίος βρισκόταν στην κερκίδα και έδωσε την εντολή για να βγουν έξω οι χούλιγκανς προκειμένου να επιτεθούν στους αστυνομικούς, ενώ αυτός και άλλοι τέσσερις συνεργοί, έδρασαν ως ομάδα ανεφοδιασμού, καθώς μοίραζαν πολεμοφόδια (μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες, ρόπαλα, κροτίδες και άλλα αντικείμενα) στους οπαδούς.

Το σύνθημα δόθηκε εκ των έσω

Ο «καθοδηγητής», είπε στους οπαδούς ότι θα λάβουν από αυτόν το σύνθημα για την επίθεση. Το σύνθημα ήταν ότι ο ίδιος ο «καθοδηγητής» θα έριχνε την πρώτη μολότοφ και μετά θα ακολουθούσε η επίθεση των υπόλοιπων, όπως και έγινε.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, πρόκειται για έναν άνδρα με συχνή παρουσία στις εξέδρες των γηπέδων, γνωστό στην αστυνομία καθώς έχει λειτουργήσει και άλλες φορές ως «συντονιστής» επεισοδίων. Την ημέρα εκείνη φορούσε σκούφο τύπου full face που κάλυπτε τα χαρακτηριστικά του, ωστόσο υπήρχαν άτομα που έχουν δει το πρόσωπό του.'

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxktmltcjrdt)

Τρίτο 24ωρο στη ΜΕΘ ο αστυνομικός

Δίνει «μάχη» για να κρατηθεί στη ζώη ο αστυνομικός. Ο ίδιος παραμένει για τρίτο εικοσιτετράωρο νοσηλευόμενος σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένος στην μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Κρατικού Νικαίας.

Επειδή ο βαριά τραυματίας αστυνομικός έχει λάβει πολλή μεγάλη ποσότητα μεταγγιζόμενου αίματος, ο οργανισμός του χρειάζεται περίπου 72 ώρες προκειμένου να συνέλθει, εάν αποφύγει, εν τω μεταξύ, το σύνδρομο της διάχυτης ενδοαγγειακής πήξης, το οποίο αποτελεί μία πιθανή, επικίνδυνη επιπλοκή, την οποία, για την ώρα, φαίνεται ότι αποφεύγει.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxkpfaj1cjwx)

Ποινική δίωξη άσκησε η Εισαγγελέας στον 18χρονο

Ποινική δίωξη άσκησε η Εισαγγελέας στον 18χρονο συλληφθέντα για τα επεισόδια στο Ρέντη, κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε ο 31χρονος αστυνομικός.

Η δίωξη στον 18χρονο αφορά σωρεία αδικημάτων. Συγκεκριμένα:

  • Απόπειρα ανθρωποκτονίας
  • Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού
  • Βιαιοπραγία από κοινού
  • Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού
  • Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Η ομολογία του 18χρονου που πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ο 18χρονος δράστης που τραυμάτισε τον 31χρονο αστυνομικό κατά τη διάρκεια των επεισοδίων σε αγώνα βόλεϊ στο Ρέντη, πετώντας ναυτική φωτοβολίδα. Ο νεαρός ομολόγησε την πράξη του και υποστήριξε ότι ένα άλλο πρόσωπο -μεγαλύτερο σε ηλικία- τον προμήθευσε με τη ναυτική φωτοβολίδα, δείχνοντάς του πώς να ρίξει. 

Συγκεκριμένα, ο 18χρονος, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους προσαχθέντες που είχαν αρνηθεί να δώσουν δείγμα DNA, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς: «Αυτόν τον άντρα δεν τον ήξερα, φορούσε μια φουλ φεις κουκούλα και είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του. Αυτός μας είπε να επιτεθούμε στους αστυνομικούς. Βγήκαμε από το γήπεδο, μας έδωσε μολότοφ, ξύλα, πέτρες και τις φωτοβολίδες. Εγώ δεν ήξερα να τη χρησιμοποιώ και μου έδειξε εκείνη τη στιγμή. Έριξα τη φωτοβολίδα ευθεία αυτή έκανε γκελ στο οδόστρωμα και καρφώθηκε στο πόδι του αστυνομικού. Τον είδα να πέφτει στο δρόμο και μετά γύρισα την πλάτη μου και με τους υπόλοιπους μπήκαμε πάλι μέσα στο γήπεδο».

Μάλιστα, ο 18χρονος περιέγραψε ότι μετά τον τραυματισμό γύρισε στις κερκίδες και είπε σε άλλους: «Χαμός έγινε έξω την πέσαμε στους μπάτσους. Εγώ πέτυχα έναν».

Ρέντη: Συνελήφθη ο δράστης του τραυματισμού του αστυνομικού
Ρέντη: Συνελήφθη ο δράστης του τραυματισμού του αστυνομικού © ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του 18χρονου αξιολογώντας τις καταθέσεις από ορισμένα εκ των 424 ατόμων που προσήχθησαν μετά τα επεισόδια. Ορισμένοι εκ των προσαχθέντων, μίλησαν για μια ομάδα περίπου 50 ατόμων, τα οποία λίγο μετά τα επεισόδια, μπήκαν στο γήπεδο, κατευθύνθηκαν στις τουαλέτες, όπου έβγαλαν τα ρούχα τους και προσπάθησαν να τα κάψουν. Σε συνδυασμό με ευρήματα από τον τόπο της συμπλοκής και από οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας και από κινητά τηλέφωνα ατόμων που βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή, οι αστυνομικοί κατέληξαν σε μια ομάδα υπόπτων. Τα άτομα αυτά, μπήκαν στο μικροσκόπιο και τα εγκληματολογικά εργαστήρια έδωσαν απαντήσεων από τις αναλύσεις στα πειστήρια, οδηγώντας τους αστυνομικούς στον 18χρονο.

Ο νεαρός επεσήμανε στους αστυνομικούς πως δεν ήθελε να κάνει κακό στον 31 ετών αστυνομικό και αυτή την ώρα σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία. Τις επόμενες ώρες, ενδεχομένως και μέσα στην ημέρα, να οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ