Ελλαδα

«Μπορεί να είναι άλλου η φωτοβολίδα που χτύπησε τον αστυνομικό»: Η δήλωση της μητέρας του 18χρονου

«Πιστεύω ακράδαντα ότι το παιδί το μπλέξανε» συμπλήρωσε

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι δηλώσεις της μητέρας του νεαρού που πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα και τραυμάτισε τον αστυνομικό
Οι δηλώσεις της μητέρας του νεαρού που πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα και τραυμάτισε τον αστυνομικό © ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Ρέντη - 18χρονος: Οι δηλώσεις της μητέρας του νεαρού που πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα και τραυμάτισε τον αστυνομικό

«Το παιδί το είδα σήμερα για λίγο στην εισαγγελία του Πειραιά. Δεν του είπα πολλά. Είναι φοβισμένο, τρομοκρατημένο και στενοχωρημένο με την όλη κατάσταση» δήλωσε σήμερα (11.12) στο Mega η μητέρα του 18χρονου που συνελήφθη και ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι είναι εκείνος που πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα και τραυμάτισε βαρύτατα τον αστυνομικό στου Ρέντη.

 Η μητέρα του είπε ότι: «Ρωτάει για τον αστυνομικό και την κατάστασή του. Εμείς ευχόμαστε μέσα από τα βάθη της ψυχής μας… ζητάμε ταπεινά συγνώμη για ό,τι έχει γίνει, αν έχει γίνει από το δικό μου το παιδί».

Όπως λέει πριν από 11 χρόνια έχασε σε τροχαίο τον μεγάλο της γιο στα 21 του χρόνια. Γνωρίζει καλά, τον πόνο που περνά η οικογένεια του αστυνομικού.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxln4c76pe1d)

«Ξέρω τον πόνο, τον περνάω και θα τον περνάω ελπίζω να βγει δυνατός». Στο ερώτημα αν είχε εμπλακεί στο παρελθόν ο 18χρονος σε επεισόδια η μητέρα του απάντησε: «Όχι. Ούτε οργανωμένος, ούτε χούλιγκαν, ούτε παραβατικό παιδί. Ούτε τίποτα από όλα αυτά που του έχουν προσάψει. Όταν έμαθα ότι έγιναν επεισόδια, πήρα τηλέφωνο αμέσως. Μου είπαν ότι είναι κλεισμένα μέσα στο γήπεδο από τα δακρογόνα κι ότι θα τους πάνε για προσαγωγή».

«Μπορεί να είναι άλλου η φωτοβολίδα»

Η μητέρα του 18χρονου συμπλήρωσε: «Δεν μπορεί από εκεί που δεν μιλάει, ξαφνικά να έχει πει όλα αυτά. Την έριξε (την φωτοβολίδα). Έτσι όπως λέει, τού την έδωσε αυτό το άτομο από έξω, την έριξε. Αλλά είναι η δικιά του; Μπορεί να είναι άλλου. Προσπαθώ να μάθω τι έχει συμβεί, να βρω την άκρη».

«Αν μας το είχε πει θα τον είχαμε πάει εμείς οι ίδιοι. Αν μας είχε μιλήσει θα ήμασταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του και θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Δεν λέω ότι είναι παντελώς αθώος. Πιστεύω ακράδαντα ότι το παιδί το μπλέξανε».

«Ο γιος μου δεν έχει ξαναπιάσει φωτοβολίδα ούτε είναι οπαδός» λέει ο πατέρας του 18χρονου

Ο πατέρας του 18χρονου που ομολόγησε πως εκτόξευσε φωτοβολίδα έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», στου Ρέντη μίλησε στην τηλεόραση του Alpha και εξέφρασε τις αμφιβολίες του αν πράγματι το έκανε το γιος του, τονίζοντας πως κάποιος τον έδωσε.

Παράλληλα, τόνισε πως ο 18χρονος δεν έχει πιάσει ποτέ φωτοβολίδα στη ζωή του και δεν ανήκει σε κάποιον σύνδεσμο οπαδών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πατέρας του 18χρονου:

«Μόνο ο αστυνομικός να γίνει καλά. Χίλια συγγνώμη αν είναι το παιδί το δικό μου. Είναι τέτοιο παιδί… Δεν ξέρω τι του κάνανε και του το δώσανε. Αν τον δείτε και του μιλήσετε, θα νομίζετε πως είναι κορίτσι.

Ποτέ δεν έχει πιάσει φωτοβολίδα. Στο γήπεδο πάω και εγώ. Ψάξτε παντού, δεν είναι σε σύνδεσμο. Και εγώ και η γυναίκα μου πηγαίνουμε, με κάτι φίλους του πήγανε στο βόλεϊ. Το μπλέξανε το παιδί. Θα μου πει ποιος του τα έδωσε. Με μούσι ένας μεγάλος… τι να σου πω.

Το έχει γράψει στην κατάθεση, είναι ένας 30χρονος. Δεν έχει ξαναπιάσει τέτοιο πράγμα, κάποιος τον έχει δώσει. Δεν ξέρω, δεν ήμουν εκεί, μπορεί να έριξε και να μην είναι αυτή. Κάποιος τον έδωσε. Είναι κουμπάρος, αυτός είναι ο αρχηγός. Τα παιδιά μου τον είχαν πρότυπο, έχει σχέση με ποινικά. Έχει σχέση με γνωστό τράπερ. Αυτός τον έδωσε, το γράφει η δικογραφία. Αυτός είναι 28 ετών. Του είπα ένα 18χρονο πάει να ρίξει φωτοβολίδα, γιατί δεν τον τραβάς. Έφυγε, την κοπάνησε μετά τα επεισόδια. Το ξέρω ότι πηγαίνει μαζί του στο γήπεδο.

Το παιδί δεν μπορεί να με δει, ντρέπεται. Τον αδερφό του τον είδε στη ΓΑΔΑ. Δεν μιλάει το παιδί, ντρέπεται. Αν το είχε κάνει, γιατί να μην με πιάσει εμένα την Παρασκευή, όταν τον πήρα από εκεί, να μου πει ότι το έκανε.

Το Σάββατο πήγα για δουλειά, εκείνος άλλαξε την κάρτα του κινητού του, μού είπε δεν θέλω να τους ξαναδώ και να πάω γήπεδο. Από το Σάββατο έχω να φάω. Τον πιάσανε το βράδυ.

Δεν ξέρω γιατί το είπε στην αστυνομία, έχω ακούσει ότι τον απειλήσανε. Κάποιος του είπε πάρ' το πάνω σου. Τίποτα δεν έχει η αστυνομία, βασίζεται στην ομολογία του. Υπήρχαν δέκα φωτοβολίδες, αυτή που είχε ο μικρός δεν είναι η ίδια που φαίνεται στο πόδι του αστυνομικού. Το ξέρει και ο δικηγόρος».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxljra1luwf5)

Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο 18χρονος που πέταξε τη φωτοβολίδα

Προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε ο 18χρονος που ομολόγησε ότι πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε τον 31χρονο αστυνομικό το βράδυ της Πέμπτης (7.12) στα επεισόδια που έγιναν σε αγώνα βόλεϊ στου Ρέντη. Σήμερα το πρωί, ο 18χρονος μεταφέρθηκε στα δικαστήρια Πειραιά υπό δρακόντεια μέτρα προστασίας

Ο νεαρός ζήτησε και έλαβε προθεσμία για το πρωί της Πέμπτης (14.12) παρουσία του συνηγόρου του προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του. Ο δικηγόρος του Αποστόλης Λύτρας έλαβε αντίγραφο της δικογραφίας την οποία και θα μελετήσει προκειμένου να διαπιστώσει τα στοιχεία που έχουν σε βάρος του οι αρχές.

Ο 18χρονος που ομολόγησε ότι πέταξε τη φωτοβολίδα οδηγήθηκε στα δικαστήρια Πειραιά
Ο 18χρονος που ομολόγησε ότι πέταξε τη φωτοβολίδα οδηγήθηκε στα δικαστήρια Πειραιά © ATHENS VOICE

Ο 18χρονος έχει ομολογήσει πως πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό, ο οποίος για μια ακόμη ημέρα, δίνει σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, με τους γιατρούς να εμφανίζονται εξαιρετικά συγκρατημένοι για την πορεία της υγείας του. Ο κατηγορούμενος, αναμένεται να ζητήσει προθεσμία, δια μέσου του δικηγόρου του Αποστόλη Λύτρα, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του. Το μόνο που ρωτά ο 18χρονος, ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Λύτρας, είναι η πορεία της υγείας του αστυνομικού.

Στιγμιότυπο από τη μεταφορά του 18χρονου στα δικαστήρια Πειραιά
Στιγμιότυπο από τη μεταφορά του 18χρονου στα δικαστήρια Πειραιά © ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI
Στιγμιότυπο από τη μεταφορά του 18χρονου στα δικαστήρια Πειραιά
Στιγμιότυπο από τη μεταφορά του 18χρονου στα δικαστήρια Πειραιά © ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Ρέντη - Έρευνες για τον καθοδηγητή και τους βοηθούς του

Οι συνάδελφοι και οι συγγενείς του 31χρονου αστυνομικού προσεύχονται για ένα θαύμα, καθώς η κατάσταση της υγείας του, είναι κρίσιμη. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, την ίδια ώρα, εξακολουθούν να αναζητούν τον ηθικό αυτουργό της επίθεσης, αλλά και τους 3-4 βοηθούς του, τους ανθρώπους δηλαδή που μοίραζαν τις φωτοβολίδες, τις μολότοφ, τις πέτρες και τα ξύλα στην ομάδα των περίπου 150 χούλιγκαν, που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς.

Ο καθοδηγητής αυτών είναι, όπως τον περιέγραψε ο 18χρονος στην κατάθεση του, ένας άνδρας 35-40 ετών, που φορούσε μάλλινη κουκούλα που κάλυπτε τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Οι αστυνομικοί φαίνεται πως έχουν κάποια στοιχεία ως προς την ταυτότητα του καθοδηγητή, πλην όμως, αναζητούν ακράδαντα στοιχεία που θα επιτρέψουν στις εισαγγελικές αρχές να εκδώσουν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. Η αναζήτηση των στοιχείων αυτών, πραγματοποιούνται και μέσω των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του 18χρονου αλλά και ορισμένων ακόμη εκ των 424 προσαχθέντων το βράδυ των επεισοδίων.

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση »»» Ρέντη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ