Ελλαδα

Πού ψάχνουν οι Αρχές τους καθοδηγητές της επίθεσης για τα επεισόδια στου Ρέντη

Βίντεο ντοκουμέντο στο φως από τη στιγμή που οι χούλιγκαν πετούν τη φωτοβολίδα

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πού ψάχνουν οι Αρχές τους καθοδηγητές της επίθεσης για τα επεισόδια στου Ρέντη
Πού ψάχνουν οι Αρχές τους καθοδηγητές της επίθεσης για τα επεισόδια στου Ρέντη © ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Ρέντη: Ανοιχτό ένταλμα σύλληψης για καθοδηγητή επεισοδίων - Οι αστυνομικές αρχές αναζητούν τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της δολοφονικής επίθεσης

Στον καθοδηγητή ή καθοδηγητές της επίθεσης κατά των αστυνομικών στου Ρέντη, που παρείχαν τα «πολεμοφόδια» στους χούλιγκαν, επικεντρώνονται οι έρευνες της Αστυνομίας. Ο 18χρονος, που ομολόγησε πως εκείνος εκτόξευσε τη φωτοβολίδα που προκάλεσε τον βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.

Ο δικηγόρος του, πάντως, επιχειρεί να δώσει νέα διάσταση στην υπόθεση, υποστηρίζοντας πως εκτοξεύτηκε και δεύτερη φωτοβολίδα προς τους αστυνομικούς.

Την ίδια ώρα ένα βίντεο ντοκουμέντο έφερε στο φως το OPEN που δείχνει τις στιγμές μετά την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού και τους χούλιγκαν να γυρνούν τρέχοντας προς το «Μελίνα Μερκούρη» για να κρυφτούν.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxlnb1g925ax)

Τι κατέθεσε ο 18χρονος για τον καθοδηγητή

Στη σημερινή του κατάθεσή ο 18χρονος φέρεται να περιέγραψε τον άνδρα που τους έδωσε οδηγίες για την επίθεση στους αστυνομικούς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν πήρε τα εισιτήρια από τον σύνδεσμο τους είπαν ότι πάνε για επεισόδια.

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης φέρεται, επίσης, να υποστήριξε ότι ένας άνδρας, 35-40 χρονών, ήταν εκείνος που τους έδωσε οδηγίες, πολεμοφόδια και ναυτικές φωτοβολίδες και του έδειξε πώς να την εκτοξεύσει. «Δεν ήξερα πως να την χρησιμοποιήσω και μου έδειξε εκείνη τη στιγμή το ίδιο άτομο», φέρεται να είπε.

Ο 18χρονος ισχυρίστηκε, δε, ότι επειδή φορούσε full face δεν είδε το πρόσωπο του «ενορχηστρωτή». Οι αστυνομικοί, ωστόσο, δεν πίστεψαν τους ισχυρισμούς του. Περιέγραψε, όμως, τα ρούχα που φορούσε ο άνδρας και οι αστυνομικοί τον αναζητούν μέσα από τα βίντεο του γηπέδου. Ο άνδρας φέρεται να είναι παλαιός γνώριμος των αρχών, καθώς συμμετείχε σε παρόμοια επεισόδια στο παρελθόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο «στόχαστρο» των αρχών έχει μπει ομάδα 5 οπαδών, οι οποίοι ενώ αρχικά βρίσκονταν στο γήπεδο για τον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός το βράδυ της Πέμπτης, μετά την επίθεση με μολότοφ και ναυτικές φωτοβολίδες, δεν επέστρεψαν ποτέ στο γήπεδο, σε αντίθεση με πλειοψηφία των δραστών που συμμετείχαν στην επίθεση και προσπάθησαν να «χαθούν» μέσα στο πλήθος. Αυτοί θεωρούνται πως είναι οι καθοδηγητές της φονικής επίθεσης κατά του αστυνομικού έξω από το κλειστό γήπεδο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxlom386bblt)

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που οι χούλιγκαν πετούν τη φωτοβολίδα 

Την ίδια ώρα βίντεο ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας δείχνει τις στιγμές μετά την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού. Σε αυτό φαίνεται πλήθος χούλιγκαν να γυρνά τρέχοντας προς το «Μελίνα Μερκούρη» για να κρυφτούν, ενώ έχει προηγηθεί η ρίψη φωτοβολίδας που τραυμάτισε βαρύτατα τον αστυνομικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN φαίνονται οι χούλιγκαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους να πετούν βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες και στη συνέχεια να τρέχουν προς την αντίθετη κατεύθυνση και να κατευθύνονται και πάλι προς το γήπεδο.

Πρόκειται για ένα βίντεο το οποίο έχουν στα χέρια τους οι Αρχές και προσπαθούν να δουν πως μπορούν να το αξιοποιήσουν και πως μέσα από αυτό θα καταφέρουν να ταυτοποιήσουν περισσότερα άτομα τα οποία θα κατηγορηθούν για την επίθεση στον αστυνομικό.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxlog04ktekx)

Ρέντη: Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 18χρονο

Να σημειωθεί ότι εις βάρος του 18χρονου ασκήθηκε δίωξη για σωρεία αδικημάτων. Συγκεκριμένα:

  • Απόπειρα ανθρωποκτονίας
  • Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού
  • Βιαιοπραγία από κοινού
  • Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού
  • Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση »»» Ρέντη

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ