Ελλαδα

Λύτρας: «Ο 18χρονος είναι σοκαρισμένος και ρωτά για τον αστυνομικό»

«Δεν είναι οργανωμένος οπαδός»

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Απόστολος Λύτρας
Ο Απόστολος Λύτρας

Απόστολος Λύτρας: Τι είπε για τον 18χρονο που ομολόγησε πως πέταξε την φωτοβολίδα στο 31χρονο αστυνομικό

Ο δικηγόρος του 18χρονου που φέρεται να ομολόγησε ότι πέταξε την ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε βαρύτατα τον 31χρονο αστυνομικό, Απόστολος Λύτρας, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή και αποκάλυψε πως ο πελάτης του είναι σοκαρισμένος και ζητά πληροφορίες για την υγεία του αστυνομικού.

«Δεν έχει συμμετάσχει ποτέ σε επεισόδια. Δεν έχει συλληφθεί ποτέ. Δεν έχει τιμωρηθεί, ούτε κατηγορηθεί ποτέ. Και δεν είναι και οργανωμένος οπαδός, όπως ακούστηκε», ανέφερε ο κ. Λύτρας και πρόσθεσε:

«Ανέφερε ότι ότι ήταν μέσα στο γήπεδο και ότι κάποια στιγμή κάποια άτομα βγήκανε εκτός του γηπέδου. Μέσα σε αυτά και ο 18χρονος και προφανώς δεν ξεκίνησε από το σπίτι του παίρνοντας φωτοβολίδα. Εκεί πέρα κάποιος του την έδωσε που προφανώς είχε τέτοια πράγματα μαζί του. Αυτή τη στιγμή ο αστυνομικός χαροπαλεύει και το μυαλό όλων μας και της οικογένειας του 18χρονου είναι στην υγεία του αστυνομικού, να πάει όσο το δυνατόν καλύτερα η υγεία του. Αυτό προέχει και αυτό ενδιαφέρει».

Στον εισαγγελέα σήμερα ο 18χρονος που έριξε τη φωτοβολίδα

Στον Εισαγγελέα Πειραιά θα βρεθεί σήμερα το πρωί, Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, ο 18χρονος που ομολόγησε ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα προς τον αστυνομικό στα επεισόδια που έλαβαν χώρα την Πέμπτη (7/12) έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη.

Σε βάρος του 18χρονου έχει ασκηθεί δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες, διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού, βιαιοπραγία από κοινού και κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού.

Να σημειωθεί, δε, πως έχει ασκηθεί δίωξη για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις σε άγνωστους δράστες.

Τι είπε στις αρχές ο 18χρονος που πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται από χθες ο 18χρονος δράστης που τραυμάτισε τον 31χρονο αστυνομικό κατά τη διάρκεια των επεισοδίων σε αγώνα βόλεϊ στο Ρέντη, πετώντας ναυτική φωτοβολίδα. Ο νεαρός ομολόγησε την πράξη του και υποστήριξε ότι ένα άλλο πρόσωπο -μεγαλύτερο σε ηλικία- τον προμήθευσε με τη ναυτική φωτοβολίδα, δείχνοντάς του πώς να ρίξει. 

Συγκεκριμένα, ο 18χρονος, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους προσαχθέντες που είχαν αρνηθεί να δώσουν δείγμα DNA, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς: «Αυτόν τον άντρα δεν τον ήξερα, φορούσε μια φουλ φεις κουκούλα και είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του. Αυτός μας είπε να επιτεθούμε στους αστυνομικούς. Βγήκαμε από το γήπεδο, μας έδωσε μολότοφ, ξύλα, πέτρες και τις φωτοβολίδες. Εγώ δεν ήξερα να τη χρησιμοποιώ και μου έδειξε εκείνη τη στιγμή. Έριξα τη φωτοβολίδα ευθεία αυτή έκανε γκελ στο οδόστρωμα και καρφώθηκε στο πόδι του αστυνομικού. Τον είδα να πέφτει στο δρόμο και μετά γύρισα την πλάτη μου και με τους υπόλοιπους μπήκαμε πάλι μέσα στο γήπεδο».

Μάλιστα, ο 18χρονος περιέγραψε ότι μετά τον τραυματισμό γύρισε στις κερκίδες και είπε σε άλλους: «Χαμός έγινε έξω την πέσαμε στους μπάτσους. Εγώ πέτυχα έναν».

Ρέντη: Συνελήφθη ο δράστης του τραυματισμού του αστυνομικού
Ρέντη: Συνελήφθη ο δράστης του τραυματισμού του αστυνομικού © ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του 18χρονου αξιολογώντας τις καταθέσεις από ορισμένα εκ των 424 ατόμων που προσήχθησαν μετά τα επεισόδια. Ορισμένοι εκ των προσαχθέντων, μίλησαν για μια ομάδα περίπου 50 ατόμων, τα οποία λίγο μετά τα επεισόδια, μπήκαν στο γήπεδο, κατευθύνθηκαν στις τουαλέτες, όπου έβγαλαν τα ρούχα τους και προσπάθησαν να τα κάψουν. Σε συνδυασμό με ευρήματα από τον τόπο της συμπλοκής και από οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας και από κινητά τηλέφωνα ατόμων που βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή, οι αστυνομικοί κατέληξαν σε μια ομάδα υπόπτων. Τα άτομα αυτά, μπήκαν στο μικροσκόπιο και τα εγκληματολογικά εργαστήρια έδωσαν απαντήσεων από τις αναλύσεις στα πειστήρια, οδηγώντας τους αστυνομικούς στον 18χρονο.

Στα «ραντάρ» των Αρχών το άτομο που ενορχήστρωσε την επίθεση κατά των αστυνομικών 

Οι πληροφορίες από την κατάθεση του 18χρονου δείχνουν ότι ήταν αυτός ο οποίος βρισκόταν στην κερκίδα και έδωσε την εντολή για να βγουν έξω οι χούλιγκανς προκειμένου να επιτεθούν στους αστυνομικούς, ενώ αυτός και άλλοι τέσσερις συνεργοί, έδρασαν ως ομάδα ανεφοδιασμού, καθώς μοίραζαν πολεμοφόδια (μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες, ρόπαλα, κροτίδες και άλλα αντικείμενα) στους οπαδούς.

Το σύνθημα δόθηκε εκ των έσω

Ο «καθοδηγητής», είπε στους οπαδούς ότι θα λάβουν από αυτόν το σύνθημα για την επίθεση. Το σύνθημα ήταν ότι ο ίδιος ο «καθοδηγητής» θα έριχνε την πρώτη μολότοφ και μετά θα ακολουθούσε η επίθεση των υπόλοιπων, όπως και έγινε.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, πρόκειται για έναν άνδρα με συχνή παρουσία στις εξέδρες των γηπέδων, γνωστό στην αστυνομία καθώς έχει λειτουργήσει και άλλες φορές ως «συντονιστής» επεισοδίων. Την ημέρα εκείνη φορούσε σκούφο τύπου full face που κάλυπτε τα χαρακτηριστικά του, ωστόσο υπήρχαν άτομα που έχουν δει το πρόσωπό του.'

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxktmltcjrdt)

Τρίτο 24ωρο στη ΜΕΘ ο αστυνομικός

Δίνει «μάχη» για να κρατηθεί στη ζώη ο αστυνομικός. Ο ίδιος παραμένει για τρίτο εικοσιτετράωρο νοσηλευόμενος σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένος στην μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Κρατικού Νικαίας.

Επειδή ο βαριά τραυματίας αστυνομικός έχει λάβει πολλή μεγάλη ποσότητα μεταγγιζόμενου αίματος, ο οργανισμός του χρειάζεται περίπου 72 ώρες προκειμένου να συνέλθει, εάν αποφύγει, εν τω μεταξύ, το σύνδρομο της διάχυτης ενδοαγγειακής πήξης, το οποίο αποτελεί μία πιθανή, επικίνδυνη επιπλοκή, την οποία, για την ώρα, φαίνεται ότι αποφεύγει.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxkpfaj1cjwx)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ