Ελλαδα

Στην ανακρίτρια σήμερα ο 18χρονος για την επίθεση με φωτοβολίδα στο Ρέντη

Εναντίον του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 18χρονος που ομολόγησε ότι πέταξε τη φωτοβολίδα οδηγήθηκε στα δικαστήρια Πειραιά
Ο 18χρονος που ομολόγησε ότι πέταξε τη φωτοβολίδα οδηγήθηκε στα δικαστήρια Πειραιά © ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Ρέντη: Στην ανακρίτρια σήμερα ο 18χρονος για την επίθεση με φωτοβολίδα - Εναντίον του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία

Στην ανακρίτρια Πειραιά θα οδηγηθεί σήμερα το πρωί στις 11:00, ο 18χρονος που συνελήφθη για την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού στη διάρκεια επεισοδίων στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη του Ρέντη. Εναντίον του συλληφθέντα έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία. 

Ο 18χρονος κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών,για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο,διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών. Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο. 

«Έκανα μ... πρέπει να χτύπησα αστυνομικό» είπε ο 18χρονος στον αδελφό του αφού έριξε τη φωτοβολίδα

Νέα συμπληρωματική κατάθεση κλήθηκε να δώσει ο αδελφός του 18χρονου, που έριξε τη μοιραία φωτοβολίδα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού στα επεισόδια στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

Στόχος των Αρχών ήταν ο 16χρονος να διευκρινίσει κάποια από τα σημεία της πρώτης του κατάθεσης ως προς το τι του μετέφερε ο αδελφός του για τα γεγονότα του Ρέντη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 16χρονος αποκάλυψε πως ο αδελφός του είχε καταλάβει ότι έκανε λάθος καθώς φέρεται να έλεγε «έκανα μ... Πρέπει να χτύπησα αστυνομικό».

«Ήμασταν μέσα στο γήπεδο και βλέπαμε το παιχνίδι. Κάποια στιγμή, είδα πολλά άτομα να βγαίνουν τρέχοντας έξω από το γήπεδο. Όταν τους είδε ο Ν. άρχισε να τρέχει και αυτός από πίσω τους. Τότε, εγώ προσπάθησα να τον κρατήσω να μην πάει γιατί φοβήθηκα ότι θα γίνουν επεισόδια» είπε ο νεαρός και πρόσθεσε:

«Όμως εκείνος δεν με άκουσε. Βγήκα και εγώ μαζί του έξω από το γήπεδο. Τότε, είδα ότι πολλοί από αυτούς που βγήκαν έξω κρατούσαν μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες και πήγαιναν εκεί που ήταν μαζεμένοι οι Αστυνομικοί. Μόλις γύρισε, μας είπε ότι είχε κάνει μ... Ότι πήγε να ρίξει μια φωτοβολίδα, όμως αντί να τη ρίξει στον αέρα την έριξε στο πόδι του αστυνομικού»

Τέλος, υποστήριξε πως την φωτοβολίδα την έδωσε άγνωστο άτομο στον αδερφό του αφού του έδειξε πώς να την χρησιμοποιήσει.

«Τη φωτοβολίδα του την έδωσε ένας άλλος που δεν τον ήξερε και του είπε να τη ρίξει προς τους αστυνομικούς. Αυτός του έδειξε και πως θα τραβήξει το σχοινί και θα τη ρίξει», φέρεται να έχει πει.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ