Ελλαδα

«Αν το έχει κάνει, κατέστρεψε τη ζωή του», λέει ο πατέρας του 18χρονου που ομολόγησε ότι πέταξε τη φωτοβολίδα

«Το παιδί αυτό είναι 18 χρονών, μόνο πορτοκαλάδα έπινε» υποστηρίζει ο πατέρας του δράστη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρέντη: Συνελήφθη ο δράστης του τραυματισμού του αστυνομικού
Ρέντη: Συνελήφθη ο δράστης του τραυματισμού του αστυνομικού © ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Ρέντη - Τραυματισμός αστυνομικού: Οι δηλώσεις του πατέρα του 18χρονου καθ' ομολογία δράστη

Ο 18χρονος δράστης του τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού παραμένει στη ΓΑΔΑ. Μαζί του και ο 16χρονος αδελφός του, ο οποίος βρισκόταν μαζί του στο γήπεδο του Ρέντη, όταν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ο δράστης έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα. Ο πατέρας του 18χρονου σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι αν του το είχε πει ο γιος του θα είχε πάει από μόνος του, να καταθέσει και να αλαφρύνει τη θέση του.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ο πατέρας του 18χρονου υποστήριξε ακόμη ότι αν ο γιος του το έχει κάνει, όντως «κατέστρεψε τη ζωή του». «Τον έπιασαν χθες το βράδυ στο σπίτι της κοπέλας του. Ήταν σε αυτούς που είχαν πιάσει την Πέμπτη αλλά τον άφησαν την Παρασκευή το βράδυ. Εγώ το έμαθα από την κοπέλα του που με πήρε και μου είπε να πάω στη ΓΑΔΑ για να του φέρω φαγητό. Ήρθαν και κάτι Αστυνομικοί από εδώ, από το σπίτι, και μου είπαν ότι έχουν πιάσει και άλλα 15-20 άτομα. Τίποτα άλλο δεν ξέρω. Τώρα είναι και ο μικρός μου ο γιος στη ΓΑΔΑ, 16 χρονών, ήταν και αυτός στο γήπεδο, και δίνει κατάθεση. Το παιδί αυτό είναι 18 χρονών, μόνο πορτοκαλάδα έπινε. Πήγαινε στη σχολή να γίνει υδραυλικός, δεν τον είχα να κάνει αυτό το πράγμα. Αν μου το είχε πει ο γιος μου θα είχα πάει από μόνος μου να καταθέσω, να αλαφρύνω τη θέση του. Αν όντως το έχει κάνει αυτός πάει, κατέστρεψε τη ζωή του».

Τι είπε στις αρχές ο 18χρονος που πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ο 18χρονος δράστης που τραυμάτισε τον 31χρονο αστυνομικό κατά τη διάρκεια των επεισοδίων σε αγώνα βόλεϊ στο Ρέντη, πετώντας ναυτική φωτοβολίδα. Ο νεαρός ομολόγησε την πράξη του και υποστήριξε ότι ένα άλλο πρόσωπο -μεγαλύτερο σε ηλικία- τον προμήθευσε με τη ναυτική φωτοβολίδα, δείχνοντάς του πώς να ρίξει. 

Συγκεκριμένα, ο 18χρονος, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους προσαχθέντες που είχαν αρνηθεί να δώσουν δείγμα DNA, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς: «Αυτόν τον άντρα δεν τον ήξερα, φορούσε μια φουλ φεις κουκούλα και είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του. Αυτός μας είπε να επιτεθούμε στους αστυνομικούς. Βγήκαμε από το γήπεδο, μας έδωσε μολότοφ, ξύλα, πέτρες και τις φωτοβολίδες. Εγώ δεν ήξερα να τη χρησιμοποιώ και μου έδειξε εκείνη τη στιγμή. Έριξα τη φωτοβολίδα ευθεία αυτή έκανε γκελ στο οδόστρωμα και καρφώθηκε στο πόδι του αστυνομικού. Τον είδα να πέφτει στο δρόμο και μετά γύρισα την πλάτη μου και με τους υπόλοιπους μπήκαμε πάλι μέσα στο γήπεδο».

Μάλιστα, ο 18χρονος περιέγραψε ότι μετά τον τραυματισμό γύρισε στις κερκίδες και είπε σε άλλους: «Χαμός έγινε έξω την πέσαμε στους μπάτσους. Εγώ πέτυχα έναν».

Ρέντη: Συνελήφθη ο δράστης του τραυματισμού του αστυνομικού
Ρέντη: Συνελήφθη ο δράστης του τραυματισμού του αστυνομικού © ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του 18χρονου αξιολογώντας τις καταθέσεις από ορισμένα εκ των 424 ατόμων που προσήχθησαν μετά τα επεισόδια. Ορισμένοι εκ των προσαχθέντων, μίλησαν για μια ομάδα περίπου 50 ατόμων, τα οποία λίγο μετά τα επεισόδια, μπήκαν στο γήπεδο, κατευθύνθηκαν στις τουαλέτες, όπου έβγαλαν τα ρούχα τους και προσπάθησαν να τα κάψουν. Σε συνδυασμό με ευρήματα από τον τόπο της συμπλοκής και από οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας και από κινητά τηλέφωνα ατόμων που βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή, οι αστυνομικοί κατέληξαν σε μια ομάδα υπόπτων. Τα άτομα αυτά, μπήκαν στο μικροσκόπιο και τα εγκληματολογικά εργαστήρια έδωσαν απαντήσεων από τις αναλύσεις στα πειστήρια, οδηγώντας τους αστυνομικούς στον 18χρονο.

Ο νεαρός επεσήμανε στους αστυνομικούς πως δεν ήθελε να κάνει κακό στον 31 ετών αστυνομικό και αυτή την ώρα σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία. Τις επόμενες ώρες, ενδεχομένως και μέσα στην ημέρα, να οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Αύριο, Δευτέρα το πρωί, στα γραφεία της ΥΑΤ της ΕΛ.ΑΣ., αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πιθανόν πορεία προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας από τον υπουργό να απομακρύνει τους αστυνομικούς από τη φύλαξη των γηπέδων και κυρίως, την καταδίκη του 18χρονου καθ’ ομολογίαν δράστη του βαρύτατου τραυματισμού του αστυνομικού, ο οποίος αυτή τη στιγμή δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY