Ελλαδα

Συνελήφθησαν 4 μέλη του «Ρουβίκωνα» για επίθεση σε κατάστημα στη Νέα Ιωνία

Ανάμεσά τους και ηγετικό στέλεχος - Άμεση σύνδεση του περιστατικού και με τα επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομικοί ΟΠΚΕ
© Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Συνέλαβαν μέλη του Ρουβίκωνα για επεισόδια στη Νέα Ιωνία και το Νέο Ηράκλειο - Ανάμεσά τους και ένα φερόμενο ως ηγετικό στέλεχος

Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας συνελήφθησαν το μεσημέρι της Κυριακής (29/10) 4 άτομα για επίθεση σε κατάστημα σε περιοχή της Νέας Ιωνίας το βράδυ του Σαββάτου (28/10), ενώ προηγήθηκε επίθεση σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων στην ίδια περιοχή.

Το περιστατικό φαίνεται να έχει σχέση με τα επεισόδια του Σαββάτου στο Νέο Ηράκλειο, όπου τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι έφηβη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι συλληφθέντες είναι για 4 μέλη του «Ρουβίκωνα», ενώ ανάμεσά τους φέρεται να είναι και αρχηγικό στέλεχος.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Από την επίθεση στο κατάστημα τραυματίστηκαν δύο άτομα και προκλήθηκαν φθορές, ενώ στο πλαίσιο της προανάκρισης κατασχέθηκαν έξι μοτοσικλέτες, καθώς και καπέλο τύπου τζόκεϊ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται αυτή την ώρα στον εισαγγελέα στην Ευελπίδων. Μάλιστα, ο «Ρουβίκωνας» έχει προχωρήσει και σε κάλεσμα συμπαράστασης στα δικαστήρια.

Το χρονικό 

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου, όταν περίπου 15 άτομα, αφού στάθμευσαν δίκυκλα οχήματα σε περιοχή της Νέας Ιωνίας, κατευθύνθηκαν πεζή στο επίμαχο κατάστημα.

Εκεί, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, προκάλεσαν φθορές με τα χέρια τους και πτυσσόμενο γκλοπ που έφερε άτομο της ομάδας, ενώ τραυματίστηκαν και δύο άτομα που παρευρίσκονταν στο χώρο.

Αστυνομικοί της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, όταν δέχθηκαν επίθεση στις 20:15 από 50 περίπου άτομα στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου.

Το γεγονός ότι ο «Ρουβίκωνας» ήταν παρών κατά την αντιφασιστική συναυλία στο Νέο Ηράκλειο, την οποία ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ των συγκεντρωμένων και της Αστυνομίας, αποδεικνύεται και από ανάρτηση ηγετικού στελέχους της οργάνωσης.

Συνελήφθησαν 4 μέλη του «Ρουβίκωνα» για επίθεση σε κατάστημα στη Νέα Ιωνία

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και μπουκάλια από κουκουλοφόρους.

«Κατά την αποχώρηση των προναφερθέντων ατόμων, οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν γυναίκα που φορούσε μαύρα ρούχα, γάντια, χειρουργική μάσκα και κουκούλα, να βρίσκεται στο έδαφος, ενώ διαπίστωσαν ότι ήταν τραυματισμένη στο κεφάλι», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στην προσπάθεια των αστυνομικών να της παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, ομάδα 100 έως 150 ατόμων, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και φέροντας καδρόνια, ξύλινα και μεταλλικά κοντάρια και λοιπά αντικείμενα, εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση σε βάρος των αστυνομικών, με αποτέλεσμα εκτεταμένες φθορές σε δύο υπηρεσιακά οχήματα και τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Για την αντιμετώπιση της νέας επίθεσης, οι αστυνομικοί «έκαναν χρήση ενδεδειγμένων μέσων», με αποτέλεσμα τα άτομα να τραπούν σε φυγή, ενώ στο σημείο κλήθηκε σταθμός Ε.Κ.Α.Β. που μετέφερε, συνοδεία των αστυνομικών, την κοπέλα στο νοσοκομείο.

Διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 16χρονη, η οποία συνελήφθη για τη συμμετοχή της στη ανωτέρω επίθεση και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη κατόπιν εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα. Παράλληλα, εξετάστηκε από ιατροδικαστή εντός του Νοσοκομείου.

Από τον τόπο της επίθεσης εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν προστατευτικό κάλυμμα κράνους, με μαύρες μπογιές, 3 πέτρες, γυάλινο μπουκάλι πλαστικό μπουκάλι.

Ακολούθησαν, τα ξημερώματα της Κυριακής, επεισόδια στα Εξάρχεια μεταξύ 200 ατόμων και αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ