Ελλαδα

Πράξεις #prostokalytero

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παπαστράτος: Καλύτερος εργοδότης και για το 2023

Η Παπαστράτος αναδείχθηκε ο πιο Ελκυστικός Εργοδότης στην Ελλάδα για 3η συνεχή χρονιά, σύμφωνα με έρευνα της Randstad για το 2023

Διαρκής εκπαίδευση και εξέλιξη των ανθρώπων της εντός της εταιρείας

Έχοντας ως δεδομένο ότι η ταχύτητα των αλλαγών στον κόσμο είναι μεγάλη, στόχος της Παπαστράτος είναι να προετοιμάζει και να εφοδιάζει κατάλληλα τους εργαζομένους της  για την αντιμετώπιση μελλοντικών προκλήσεων. Γι’ αυτόν το λόγο, επενδύει σταθερά στη δια στη συνεχή εκπαίδευση των ανθρώπων της με προγράμματα upskilling και reskilling. Συγκεκριμένα, μόνο για το 2022 έχει αφιερώσει 100.000 ώρες εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού σε νέες τεχνολογίες και νέα συστήματα, προκειμένου να εφοδιάσει με τις απαραίτητες δεξιότητες τους ανθρώπους της, ώστε όλοι μαζί να οδηγηθούν στη νέα εποχή, χωρίς να μένει κανείς πίσω.

Ανάδειξη της διαφορετικότητας εξασφαλίζοντας ισότητα

Η Παπαστράτος, χαράζοντας πολιτική «Συμπερίληψης και Ισότητας», δεν εξαιρεί κανέναν από τους παραπάνω πυλώνες, δίνοντας χώρο στη διαφορετικότητα στην πράξη. Το 2019, έγινε η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που έλαβε τη διεθνή Πιστοποίηση Ίσων Αμοιβών, Equal Salary Certification, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί ένα εργασιακό περιβάλλον που παρέχει ίσες ευκαιρίες και αμοιβές. Από τότε μέχρι σήμερα, ανανεώνει αυτή την πιστοποίηση σταθερά, μέσα από μία απαιτητική διαδικασία αξιολόγησης, παραμένοντας μέχρι και σήμερα η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που την έχει λάβει, αλλά και που διασφαλίζει μισθολογική ισότητα για την παροχή ίδιας εργασίας, ανεξαρτήτως φύλου.

Στην Παπαστράτος το ταλέντο, η καριέρα και οι δεξιότητες δεν έχουν φύλο

Όμως, η έμπρακτη αναγνώριση της διαφορετικότητας και η συμπερίληψη στην Παπαστράτος δεν σταματά στους ίσους μισθούς. Για την Παπαστράτος δεν υπάρχουν ανδροκρατούμενοι και γυναικοκρατούμενοι χώροι. Υπάρχουν μόνο χώροι ίσων ευκαιριών.  Απόδειξη αποτελεί ότι από το 2022, το 41% των διοικητικών θέσεων της Παπαστράτος καλύπτεται από γυναίκες, ένας στόχος που υλοποιήθηκε 2 χρόνια νωρίτερα από την αρχική δέσμευση της εταιρείας, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες καριέρας και ανέλιξης σε όλες και σε όλους, με αποκλειστικό κριτήριο τις ικανότητες στο αντικείμενο εργασίας. Επιπλέον, η εταιρεία έχει υπογράψει τη Χάρτα Διαφορετικότητας, στηρίζοντας ενεργά μια δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της συμπερίληψης στον επιχειρηματικό κόσμο και για τη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ