Ελλαδα

Φωτιά στη Μαγνησία: Σε πύρινο κλοιό Βελεστίνο, Σέσκλο

Οι φλόγες έχουν πλησιάσει σπίτια - Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στη Μαγνησία: Σε πύρινο κλοιό Βελεστίνο, Σέσκλο
Σκληρή μάχη με τις φλόγες υπό δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες © Menelaos Michalatos / SOOC

Φωτιά τώρα στη Μαγνησία: Μάχη με νέο πύρινο μέτωπο δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Βελεστίνο και το Σέσκλο - Οι φλόγες έχουν πλησιάσει απειλητικά τα πρώτα σπίτια - Ένας πυροσβέστης έχει τραυματιστεί - Κλειστή η Εθνική Οδός - Ιδιαίτερα δυσμενείς οι καιρικές συνθήκες

Σε ιδιαίτερα επικίνδυνο εξελίσσεται το πύρινο μέτωπο στο Βελεστίνο Μαγνησίας.

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (26/7) και κατακαίει αγροτοδασικές εκτάσεις σε Βελεστίνο, Άγιο Γεώργιο Φερών και Σέσκλο, ενώ έχει κλείσει η Εθνική Οδός. 

Απειλούνται σπίτια και η Χαλυβουργία

Το μέτωπο από το Βελεστίνο κινήθηκε προς Άγιο Γεώργιο και πέρασε το Σέσκλο, το οποίο εκκενώθηκε και κατευθύνεται στη βιομηχανική περιοχή προς το Διμήνι, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για να μη φτάσει στη Χαλυβουργία. Οι εργαζόμενοι έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν τον χώρο.

Παράλληλα, απειλούνται σπίτια στις παρυφές του Βελεστίνου, στον Άγιο Γεώργιο, όπου έχουν προκληθεί ζημιές σε σπίτια, ποιμνιοστάσια και κτηνοτροφικές μονάδες. Ήδη, έχουν καεί αποθήκες, αυτοκίνητα, ενώ στο Βελεστίνο κάηκε μία καφετέρια και προκλήθηκαν ζημιές στο γήπεδο, όπου έχουν καεί τα αποδυτήρια.

Το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε μια ακτίνα 10 χιλιομέτρων, ενώ το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει ο άνεμος, οι ριπές του οποίου ξεπερνούν τα 8 μποφόρ. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cuc56sq1gn9d)

Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ένας τραυματίας πυροσβέστης, ο οποίος φέρει εγκαύματα δευτέρου βαθμού στα χέρια, στο πρόσωπο και στην πλάτη και μεταφέρεται στο νοσοκομείο του Βόλου.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 12570 (Λάρισα-Βόλος) και 12571 (Βόλος-Λάρισα) θα πραγματοποιηθούν με λεωφορεία.

Εξαιτίας της φωτιάς έχει προκληθεί πρόβλημα και στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό. Όπως αναφέρουν οδηγοί που κατέβαιναν από Λάρισα, η Τροχαία τούς γύρισε πίσω, προς Αγχίαλο, από την ΠΑΘΕ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cuc6a26yeuih)

Φωτιά τώρα: Μήνυμα 112 για Βελεστίνο, Σέσκλο, Άγιο Γεώργιο

Νωρίτερα, εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των χωριών Βελεστίνο, Σέσκλο και Άγιο Γεώργιο Φερών έτσι ώστε να είναι σε ετοιμότητα.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, οι κάτοικοι του Αγίου Γεωργίου έχουν ήδη ξεκινήσει να αποχωρούν προς άλλες κατευθύνσεις, καθώς οι φλόγες έχουν πλησιάσει τα πρώτα σπίτια.


Ακραίες καιρικές συνθήκες

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι οι χειρότερες δυνατές, καθώς η Μαγνησία και η Φθιώτιδα έχουν την υψηλότερη θερμοκρασία, που αγγίζει τους 45-46 βαθμούς.

Παράλληλα, πνέει Λίβας με ένταση 5-6 μποφόρ, με τις ριπές να φτάνουν τα 7-8 μποφόρ, προκαλώντας γρήγορη εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, που βρίσκεται ήδη στην περιοχή, δήλωσε ότι επικρατούν απίστευτες συνθήκες.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική, ζήτησε να ενισχυθούν οι δυνάμεις πυρόσβεσης του Βόλου και της Μαγνησίας με δυνάμεις από όλες τις όμορες περιοχές, για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στο Βελεστίνο, στο Σέσκλο και στα προάστια του Βόλου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ