Ελλαδα

Δύο νεκροί στη Μαγνησία - Μία σύλληψη για εμπρησμό

Τους κύκλωσαν οι φλόγες από την πυρκαγιά

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δύο νεκροί στη Μαγνησία - Μία σύλληψη για εμπρησμό
Nephele Nomikou / SOOC

Φωτιά στη Μαγνησία: Δύο νεκροί στη Μαγνησία - Μία σύλληψη για εμπρησμό

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο πύρινο μέτωπο που μαίνεται στη Μαγνησία, ενώ χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ακόμα ένα άτομο.

Μία ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στην περιοχή Χοροστάσι Μαγνησίας, σε τροχόσπιτο όπου διέμενε με τον σύζυγό της, σε περιοχή με ξερά χόρτα που παραδόθηκε στις φλόγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σύζυγός της, που βρισκόταν δίπλα της, εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Το ζευγάρι βρίσκονταν στην περιοχή Χοροστάσι της Μαγνησίας, όπου τους κύκλωσαν οι φλόγες από την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στον Πλάτανο Αλμυρού, παράλληλα με το μέτωπο της φωτιάς στο Βελεστίνο.

Νεκρός 45χρονος κτηνοτρόφος, μία σύλληψη για εμπρησμό

O 45χρονος κτηνοτρόφος που αγνοούνταν τις τελευταίες ώρες στη Μαγνησία, στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, εντοπίστηκε απανθρακωμένος. Οι συγγενείς του δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν στο κινητό, ανησύχησαν και ενημέρωσαν την αστυνομία. 

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη άνδρα πολύ κοντά στον Αλμυρό Βόλου για εμπρησμό, καθώς πάνω του βρέθηκαν εύφλεκτα υλικά. Εικάζεται από τις Αρχές ότι είναι αυτός που προκάλεσε με πρόθεση την πυρκαγιά. Ο άντρας ανακρίνεται για να διαπιστωθεί αν έχει βάλει και άλλες φωτιές στην περιοχή, με τον ίδιο να αρνείται τις κατηγορίες.

Για τους πυροσβέστες, είναι ξεκάθαρο πως οι σημερινές πυρκαγιές στην Μαγνησία είναι έργο εμπρηστών, αφού ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα σε τρεις διαφορετικές περιοχές.

Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Στο Βελεστίνο, ένας πυροσβέστης υπέστη εγκαύματα β’ βαθμού σε χέρια, πρόσωπο και πλάτη. Πρόκειται για στέλεχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κατερίνης, μέλη της οποίας μετέβησαν στην Μαγνησία σήμερα προκειμένου να βοηθήσουν στην κατάσβεση των τριών διαφορετικών μετώπων.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση απομάκρυνσης εργαζομένων από το εργοστάσιο «Γεωργιάδη» στο Σέσκλο Μαγνησίας και σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροσβέστες έχουν κατορθώσει ήδη να βοηθήσουν για την ασφαλή απομάκρυνση ορισμένων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cuc99atoi021)

© Nephele Nomikou / SOOC

© Nephele Nomikou / SOOC
Δύο νεκροί στη Μαγνησία - Μία σύλληψη για εμπρησμό
© Nephele Nomikou / SOOC
Δύο νεκροί στη Μαγνησία - Μία σύλληψη για εμπρησμό
© Nephele Nomikou / SOOC
Δύο νεκροί στη Μαγνησία - Μία σύλληψη για εμπρησμό
© Nephele Nomikou / SOOC
Δύο νεκροί στη Μαγνησία - Μία σύλληψη για εμπρησμό
© Nephele Nomikou / SOOC

Σε πύρινο κλοιό Βελεστίνο, Σέσκλο - 112 σε οικισμούς έξω από τον Βόλο

Νέο μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους των οικισμών Γλαφυρά, Κάκαβος, Μελισσάτικα, Φυτόκο, Λούτζιγκα και Κογιάτικα της ευρύτερης περιοχής του Βόλου να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Νωρίτερα, το μέτωπο από το Βελεστίνο κινήθηκε προς Άγιο Γεώργιο και πέρασε το Σέσκλο, το οποίο εκκενώθηκε και κατευθύνθηκε προς τη βιομηχανική περιοχή προς το Διμήνι, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για να μη φτάσει στη Χαλυβουργία. Οι εργαζόμενοι έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν τον χώρο.

Παράλληλα, στις παρυφές του Βελεστίνου, στον Άγιο Γεώργιο, έχουν προκληθεί ζημιές σε σπίτια, ποιμνιοστάσια και κτηνοτροφικές μονάδες. Ήδη, έχουν καεί αποθήκες, αυτοκίνητα, ενώ στο Βελεστίνο κάηκε μία καφετέρια και προκλήθηκαν ζημιές στο γήπεδο, όπου έχουν καεί τα αποδυτήρια.

Το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε μια ακτίνα 10 χιλιομέτρων, ενώ το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει ο άνεμος, οι ριπές του οποίου ξεπερνούν τα 8 μποφόρ. 

Εξαιτίας της φωτιάς έχει προκληθεί πρόβλημα και στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό. Όπως αναφέρουν οδηγοί που κατέβαιναν από Λάρισα, η Τροχαία τούς γύρισε πίσω, προς Αγχίαλο, από την ΠΑΘΕ. 

Παράλληλα, τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 12570 (Λάρισα-Βόλος) και 12571 (Βόλος-Λάρισα) θα πραγματοποιηθούν με λεωφορεία.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cuc56sq1gn9d)

Ακραίες καιρικές συνθήκες

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι οι χειρότερες δυνατές, καθώς η Μαγνησία και η Φθιώτιδα έχουν την υψηλότερη θερμοκρασία, που αγγίζει τους 45-46 βαθμούς.

Παράλληλα, πνέει Λίβας με ένταση 5-6 μποφόρ, με τις ριπές να φτάνουν τα 7-8 μποφόρ, προκαλώντας γρήγορη εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, που βρίσκεται ήδη στην περιοχή, δήλωσε ότι επικρατούν απίστευτες συνθήκες.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική, ζήτησε να ενισχυθούν οι δυνάμεις πυρόσβεσης του Βόλου και της Μαγνησίας με δυνάμεις από όλες τις όμορες περιοχές, για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στο Βελεστίνο, στο Σέσκλο και στα προάστια του Βόλου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ