Ελλαδα

Ακυρώσεις και προβλήματα στα τρένα λόγω πυρκαγιών σε Λαμία, Μαγνησία

Πώς θα αποζημιωθούν οι επιβάτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ακυρώσεις και προβλήματα στα τρένα λόγω πυρκαγιών σε Λαμία, Μαγνησία
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/EUROKINISSI

Αλλαγές, ακυρώσεις και προβλήματα στα τρένα από την πύρινη λαίλαπα σε Λαμία και Μαγνησία.

Εκτεταμμένα προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας έχουν προκληθεί από τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται σε Μαγνησία και Λαμία, με τα δρομολόγια να ακυρώνονται ή να τροποποιούνται το ένα μετά το άλλο.

Αυτή τη στιγμή οι σιδηρόδρομοι της χώρας είναι κομμένοι στα δύο, ενώ με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η διακοπή της κυκλοφορίας είναι πλήρης στο τμήμα Λιανοκλάδι – Λιβαδειά και στο τμήμα Λάρισα –Βόλος λόγω πυρκαγιάς στο Βελεστίνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΣΕ, λόγω των εκτεταμένων πυρκαγιών στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής, της Τιθορέας, αλλά και του Βελεστίνου, η Πυροσβεστική διέταξε την διακοπή των δρομολογίων με ταυτόχρονη διακοπή του ρεύματος στις συγκεκριμένες περιοχές. Κατά συνέπεια:

  • H αμαξοστοιχία IC55 παραμένει στο Λιανοκλάδι και οι επιβάτες της προωθήθηκαν στον προορισμό τους που είναι η Αθήνα με λεωφορεία.
  • Οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας IC54 που έχει σταματήσει στο σταθμό της Λιβαδειάς θα μετακινηθούν στους προορισμούς τους επίσης με λεωφορεία.
  • Τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 56 (Αθήνα –Θεσσαλονίκη) και 887 (Καλαμπάκα – Αθήνα) πραγματοποιούνται με λεωφορεία.
  • Το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC57 θα πραγματοποιηθεί με λεωφορεία στο τμήμα Λάρισα - Αθήνα.

Λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί με εντολή της Πυροσβεστικής η κυκλοφορία των τρένων στην Τιθορέα. Η Hellenic Train ενημέρωσε ότι η αμαξοστοιχία 54 επιστρέφει από την Τιθορέα στο Σ.Σ. της Λιβαδειάς με εντολή του Διαχειριστή Υποδομής και ότι οι επιβάτες θα συνεχίσουν στον προορισμό τους με λεωφορεία.

Παράλληλα, η Hellenic Train ενημέρωσε ότι τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 12570 (Λάρισα-Βόλος) και 12571 (Βόλος- Λάρισα) θα πραγματοποιηθούν με λεωφορεία λόγω της πυρκαγιάς κοντά στην περιοχή του Βόλου. Το λεωφορείο που εκτελεί το δρομολόγιο της αμαξοστοιχιας 12570 εχει σταματησει στο Βελεστίνο με εντολή της αστυνομίας, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή.

Δωρεάν εισιτήριο για όσους μετακινήθηκαν με λεωφορεία

Ένα δωρεάν εισιτήριο, ίσης αξίας, με δικαίωμα ταξιδιού έως το τέλος του έτους στους επιβάτες των αμαξοστοιχιών 54, 55, 56 και 57 (Αθήνα - Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη - Αθήνα), καθώς και τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας 887 (Αθήνα- Καλαμπάκα, οι οποίοι μετακινήθηκαν με λεωφορεία) της, εξαιτίας της πυρκαγιάς που διέκοψε την κυκλοφορία, προσφέρει η Hellenic Train, ύστερα από συνεννόηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα.

Όπως επισημαίνεται, σε περίπτωση που οι επιβάτες των παραπάνω αμαξοστοιχιών δεν επιθυμούν το δωρεάν εισιτήριο, σε κάθε περίπτωση, βάσει του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 782/2021, έχουν δικαίωμα να αποζημιωθούν με το 50% της αξίας του από τα φυσικά ταμεία της εταιρείας, με την έκδοση ονομαστικού κουπονιού ισχύος ενός έτους ή με μετρητά.

Το αίτημα για την αποζημίωση μπορεί να γίνει έως και τρεις μήνες μετά το συμβάν. Η αποζημίωση καταβάλλεται εντός ενός μήνα από την υποβολή του αιτήματος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ