Ελλαδα

Φωτιά στη Νέα Πέραμο: Η στιγμή που πυροσβέστης λιποθύμησε από την εξάντληση

Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των πυροσβεστών για την κατάσβεση της πυρκαγιάς

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυροσβέστης λιποθύμησε στη Νέα Πέραμο
© AΠΕ-ΜΠΕ

Φωτιά στη Νέα Πέραμο: Πυροσβέστης λιποθύμησε λόγω εξάντλησης και της αποπνικτικής ατμόσφαιρας

Δραματικές στιγμές ζουν κάτοικοι, πυροσβέστες και εθελοντές στη Δυτική Αττική και στα Μέγαρα, όπου σήμερα το πρωί δημιουργήθηκε ένα νέο μέτωπο πυρκαγιάς πάνω από τη Νέα Πέραμο.

Η φωτιά βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από κατοικίες, με τους πυροσβέστες που έχουν ριχθεί στη μάχη με όλες τους τις δυνάμεις να προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά.

Πλάνα που μεταδόθηκαν από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και το MEGA δείχνουν έναν εξαντλημένο πυροσβέστη, ο οποίος λιποθύμησε, καθώς η ατμόσφαιρα στο σημείο ήταν αποπνικτική. Όπως φαίνεται σε βίντεο και φωτογραφίες, ο άνδρας έχει ξαπλώσει στο έδαφος και κρατά το κεφάλι του.

Λιπόθυμος πυροσβέστης στη Νέα Πέραμο
© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πυροσβέστης είναι καλά στην υγεία του, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε αμέσως στο σημείο και τον μετέφερε στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Ενημέρωση για τα τρία πύρινα μέτωπα

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, Κωνσταντίνος Τσίγκας, μίλησε στο MEGA για την πορεία της κατάσβεσης στα μέτωπα των πυρκαγιών, αλλά και για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών.

«Η κατάσταση περιέχει 3 ενεργά μέτωπα στο Λουτράκι, στα Δερβενοχώρια και στη Ρόδο που καίει σε δάσος. Όλες οι δυνάμεις έχουν διαμοιραστεί σε αυτά τα 3 μέτωπα. Οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες. Οι δυνάμεις δίνουν ξεχωριστά ό, τι μπορούν, θα υπάρχουν αντιξοότητες», σημείωσε.

Για τον πυροσβέστη που λιποθύμησε, ανέφερε: «Από ό,τι μαθαίνω ο συνάδελφος είναι καλά στην υγεία του, οι συνθήκες είναι δύσκολες, το πυροθερμικό φορτίο είναι τεράστιο».

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίγκας ανέφερε: «Η φωτιά καίει ό,τι βρει στο πέρασμά της, παρόλα αυτά εμείς είμαστε εκεί να περιορίσουμε όλες τις συνέπειες».

Χειρότερη από περιβαλλοντική άποψη χαρακτήρισε τη φωτιά στη Ρόδο: «Από πλευρά συμπαγούς δάσους το χειρότερο μέτωπο αυτή τη στιγμή είναι στη Ρόδο. Τα εναέρια μέσα που επιχειρούν και όσα έχουν εκτραπεί για να βοηθήσουν τους συνάδελφους στη Ρόδο».

«Οι άλλες πυρκαγιές είναι σε οικισμούς και αυτή είναι η διαφορά με τη φωτιά της Ρόδου. Επιπλέον πεζοπόρα τμήματα, αυτοκίνητα, ειδικές μονάδες δασοπυρόσβεσης και οι συνάδελφοι πιλότοι των εναέριων μέσων, οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Αστυνομία και η αυτοδιοίκηση με τους εθελοντές είμαστε όλοι μαζί για να το αντιμετωπίσουμε με επιτυχία».

«Οι συνθήκες αυτές είναι ακραίες. Όσες δυνάμεις και να έρθουν, τις χρειαζόμαστε. Όπου έχει ανάγκη η πατρίδα πρέπει να είμαστε εκεί», κατέληξε ο κ. Τσίγκας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cu63lg0urm3l)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ