- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το σκοτεινό παρελθόν του 56χρονου που πήγε να σώσει λουόμενη και πνίγηκαν και οι δύο
Ήταν βιαστής και γυναικοκτόνος
Ειρωνεία της τύχης στη Φθιώτιδα: ο άνδρας που είχε σκοτώσει μια γυναίκα στο παρελθόν, πνίγηκε στην προσπάθειά του να σώσει μια άλλη γυναίκα
Αφαίρεσε μια ανθρώπινη ζωή και πλήρωσε 34 χρόνια αργότερα με την δική του ζωή στην προσπάθεια να σώσει μια κολυμβήτρια.
Κανείς δεν γνωρίζει τι κρύβει το μέλλον του. Το ίδιο συνέβη και με την περίπτωση του 56χρονου Θανάση Καραπλιού, του ανθρώπου που είδε μια γυναίκα να πνίγεται έξω από το λιμάνι στις Ράχες Φθιώτιδας και έτρεξε να τη σώσει. Δυστυχώς ούτε ο ίδιος ούτε η γυναίκα κατάφεραν να σωθούν και πνίγηκαν.
Η ιστορία του 56χρονου Θανάση έχει στιγματίσει την οικογένεια μιας κοπέλας, της Χριστίνας Τσάμη, η οποία το 1990 πήγε στη Στυλίδα για διακοπές με την οικογένεια της. Ο Θανάσης Καραπλιός τη βρήκε μόνη της, της επιτέθηκε, την βίασε και στη συνέχεια τη σκότωσε με ιδιαίτερα βίαιο τρόπο, πολτοποιώντας το κεφάλι της με μια ζαρντινιέρα.
Ο δράστης συνελήφθη αμέσως και καταδικάστηκε σε ισόβια συν οκτώ χρόνια.
Ο Θανάσης Καραπλιός εξέτισε την ποινή του και πριν λίγα χρόνια, επέστρεψε στην γενέτειρα του, όπου συνέχισε τη ζωή του. Πολλοί ήταν αυτοί που ανέφεραν στους αστυνομικούς πως μετάνιωσε για ο,τι έκανε πριν 34 χρόνια. Κάποιοι άλλοι μίλησαν για Θεία Δίκη.
Το θέμα είναι πως αυτός ο άνθρωπος, ενώ είχε αφαιρέσει μια ζωή, προσπάθησε να σώσει μια άλλη - χωρίς όμως να τα καταφέρει.
Οι σοροί των θυμάτων θα μεταφερθούν στο νεκροτομείο της Λαμίας προκειμένου να εξεταστούν και να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου τους. Το λιμενικό τμήμα διενεργεί τις έρευνες για την υπόθεση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Αρχαία Πέλιννα, μία από τις σημαντικότερες πόλεις της Αρχαίας Εστιαιώτιδας, βρίσκεται περίπου 16 χλμ. ανατολικά των Τρικάλων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έναρξη αντιπυρικής περιόδου από 1η Μαΐου 2026
Τι αποκάλυψε για την επικοινωνία που είχαν
Μαζί με συγκρατούμενό του είχαν αποδράσει από το νοσοκομείο
Το τριήμερο που περιμένουν οι εργαζόμενοι πριν από τις διακοπές του καλοκαιριού
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Περιορίζεται σημαντικά η γραφειοκρατία και οι χρονοβόρες διοικητικές διαδικασίες
Όλα τα νεότερα για την κατάστασή του
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
«Αγκάθι» παραμένει η διάνοιξη της Πόντου,
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.