- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Γρ. Λέων: Πειστήρια και σημεία από τη σορό της 27χρονης στην Κω θα «δείξουν» τον δολοφόνο
«Όταν μια σορός βρίσκεται εκτεθειμένη, η σήψη έρχεται πολύ πιο γρήγορα», σημειώνει ο ιατροδικαστής
Κως - Γυναικοκτονία: Ο Γρηγόρης Λέων για τη δολοφονία της 27χρονης και τα στοιχεία για τους δράστες
Θάνατο από ασφυξία επιβεβαίωσε ο ιατροδικαστής μετά την εξέταση της σορού της 27χρονης Αναστάζια, που εντοπίστηκε νεκρή την Κυριακή (18.6) στην Κω. Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της Ιατροδικαστής Εταιρείας, σημείωσε ότι λόγω του γεγονότος ότι η σορός εντοπίστηκε σε προχωρημένη σήψη το έργο των ιατροδικαστών είναι πιο δύσκολο.
«Σε αυτές τις περιπτώσεις πράγματι υπάρχει μια αντικειμενική δυσκολία που είναι η πρόοδος της σήψης και μάλιστα πρέπει να τονίσουμε το εξής: Όταν μια σορός βρίσκεται εκτεθειμένη, η σήψη έρχεται πολύ πιο γρήγορα. Μπορώ να σας πω ακόμα και τρεις φορές πιο γρήγορα απ’ ό, τι για παράδειγμα μια σορός η οποία έχει ενταφιαστεί», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γρηγόρης Λέων και πρόσθεσε: «Άρα σίγουρα η αποσύνθεση είχε επέλθει σε τέτοιο βαθμό που δημιούργησε εκ των πραγμάτων δυσκολίες στον ιατροδικαστή. Βέβαια, πρέπει να πούμε ότι είναι ακόμα νωρίς, έτσι για να έχουμε την πλήρη εικόνα. Θα μου επιτρέψετε από την εμπειρία μου να προσθέσω ότι, πέρα από τις ιστολογικές εξετάσεις και οι τοξικολογικές εξετάσεις από την άτυχη κοπέλα νομίζω ότι θα μας δώσουν μια εικόνα. Μια εικόνα που πιθανά να εξηγεί και γιατί δεν έχουμε τέτοιους τραυματισμούς σοβαρούς ώστε να συνάδουν με ένα είδος εν πάση περιπτώσει ασφυκτικού θανάτου και να μπορούν να μας καθορίσουν επακριβώς τον μηχανισμό του θανάτου».
«Γιατί αντιλαμβάνεστε ότι όταν για παράδειγμα σε ένα θύμα μπορεί να της έχουν χορηγηθεί ουσίες, για παράδειγμα ναρκωτικές ουσίες ή άλλες ουσίες και οι αναστολές της απέναντι σε ένα φαινόμενο βιασμού είναι πάρα πολύ περιορισμένες και προφανώς και οι αντιστάσεις είναι πάρα πολύ περιορισμένες άρα εκεί δεν αναμένουμε να δούμε τα χαρακτηριστικά σημάδια βίας, όπως θα βλέπαμε σε αντίθετη περίπτωση», δήλωσε ο Γρηγόρης Λέων.
«Σημαντικό ρόλο θα παίξουν και τα πειστήρια τα οποία έχουν συλλέξει αλλά και σημεία από το σώμα της σορού τα οποία μπορούν να μας δώσουν πράγματι τον δράστη της υπόθεσης. Σας θυμίζω ότι κάνουμε δειγματοληψία κάθε φορά και από τα γεννητικά όργανα σε αυτές τις περιπτώσεις αλλά και από άλλα σημεία του σώματος, για παράδειγμα νύχια αλλά και από τα πειστήρια. Όλα αυτά θα μας δώσουν πολύτιμο γενετικό υλικό τα οποία καταρχάς θα μας δώσουν το δράστη και κατά δεύτερο λόγο πιθανά και συνεργούς. Γιατί αν υπάρχουν, όπως άκουσα, στοιχεία όπως σακούλες και άλλα πειστήρια τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί κατά τη μεταφορά, είναι πιθανό να βρούμε περισσότερα του ενός γενετικά υλικά, δηλαδή γενετικά υλικά που να αντιστοιχούν αφενός στο δράστη, αφετέρου συνεργούς», κατέληξε ο Γρηγόρης Λέων.
Κως Γυναικοκτονία - Σόμπολος: «Το έγκλημα θυμίζει Τοπαλούδη»
Ο Πάνος Σόμπολος αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ στη γυναικοκτονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω και επεσήμανε πως «θα μιλήσουν οπωσδήποτε τα κινητά τηλέφωνα του θύματος, της άτυχης αυτής κοπέλας, του φίλου της, των όποιων γνωστών τους που είχαν επαφές τελευταία. Θα μιλήσουν επίσης στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας όλα όσα έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί από τον τόπο και από τα σπίτια που έκαναν τις έρευνες».
Σύμφωνα με τον κ. Σόμπολο μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα και από τα εγκληματολογικά εργαστήρια αλλά και από την Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που διερευνά αυτές τις υποθέσεις, θα πέσει φως στην όλη υπόθεση που όπως είπε, «θυμίζει το άλλο μεγάλο έγκλημα με την κοπέλα στη Ρόδο (την Eλένη Τοπαλούδη) που την πέταξαν, τη στραγγάλισαν, την πέταξαν την άτυχη κοπέλα στη θάλασσα».
Διαβάστε περισσότερα για τη γυναικοκτονία στην Κω
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων
Δύο σεσημασμένοι κακοποιοί ταυτοποιήθηκαν από τη Δίωξη Εκβιαστών για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν
Αυξημένη κίνηση και καθυστερήσεις σε Κηφισό, Κηφισίας, Μεσογείων, Παραλιακή και βασικούς άξονες
Οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τα ουρλιαχτά νεαρής γυναίκας για τον αδελφό της που κινδύνευσε
Δείτε την αναλυτική πρόγνωση για σήμερα Παρασκευή
Κινητοποίηση του Δήμου Περάματος μετά την πυρκαγιά, με αιτήματα δεύτερη έξοδο διαφυγής και ασφάλεια
Καταγγελίες πολιτών για πολύωρη διακοπή ρεύματος και απουσία ενημέρωσης
Οι μεγαλύτερες τιμές καταγράφονται ήδη από τον Μεσοπόλεμο και τη δεκαετία του ’50
Στην ΕΣΗΕΑ την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026 με χαιρετισμούς Παπανδρέου και Σαμαρά
Ιδιωτική χρηματοδότηση 4,7 εκατ. ευρώ για VCRS στα ΚΕΠΑΘΜ μετά την απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου
Αύριο στις πληγείσες περιοχές ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης – Σύσκεψη στο δημαρχείο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.