Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Πέθανε η εκπαιδευτικός Σοφία Χρηστίδου – Καταγγελία για το εγκεφαλικό που υπέστη

Τι συνέβη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
xristidou

Θεσσαλονίκη: Πέθανε η εκπαιδευτικός Σοφία Χρηστίδου – Καταγγελία για το εγκεφαλικό που υπέστη - Τι συνέβη

Θλίψη προκάλεσε στην εκπαιδευτική κοινότητα της Θεσσαλονίκης η είδηση του θανάτου της καθηγήτριας Σοφίας Χρηστίδου, η οποία έφυγε από τη ζωή το πρωί.

Η πανεπιστημιακός είχε εισαχθεί την Κυριακή στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου ύστερα από σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο και υποβλήθηκε σε ιδιαίτερα δύσκολο χειρουργείο, δίνοντας μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν κατάφερε τελικά να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας.

Η Σοφία Χρηστίδου ήταν καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας με πλούσιο ακαδημαϊκό έργο, καθώς διέθετε μεταπτυχιακό, διδακτορικό και μεταδιδακτορικό τίτλο σπουδών.

Μιλούσε επτά ξένες γλώσσες και είχε δραστηριοποιηθεί ως εκδότρια βιβλίων, μεταφράστρια και διερμηνέας.

Την ίδια ώρα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησε καταγγελία σύμφωνα με την οποία το εγκεφαλικό επεισόδιο φέρεται να συνδέεται με τη στεναχώρια που προκάλεσε η παραπομπή της σε υγειονομική επιτροπή, προκειμένου να εξεταστεί η πνευματική της ικανότητα να συνεχίσει να διδάσκει.

Η καταγγελία του Δημήτρη Κωστόπουλου, η οποία δημοσιεύθηκε πριν καταλήξει η εκπαιδευτικός, αναφέρει:

“Η καθηγήτρια της Αγγλικής Φιλολογίας ΣΟΦΙΑ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ χαροπαλεύει στην εντατική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου εγκεφαλικά νεκρή από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο λόγω στενοχώριας επειδή, μετά από εμπειρία 35 χρόνων διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, με αλλεπάλληλες ειδικές εκπαιδεύσεις, με μεταπτυχιακά, με διδακτορικό, με μεταδιδακτορική διατριβή, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης Ζ. Β. την παρέπεμψε σε υγειονομική επιτροπή για πνευματική ανικανότητα ν’ ανταποκριθεί στα εκπαιδευτικά της καθήκοντα και ανικανότητα στην άσκηση άλλων καθηκόντων. Η παραπομπή έγινε επειδή η Διευθύντρια του 3ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης Μ. Μ. την μετέτρεψε από θύμα σε θύτη, διαστρέφοντας σε προβληματική διδασκαλία το μαθητικό μπούλινγκ εναντίον της ΣΟΦΙΑΣ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ από ομάδα μαθητών με κοινωνικά και μαθησιακά προβλήματα, όπως η ίδια η Διευθύντρια ομολογεί, οι οποίοι πετούσαν την ώρα του μαθήματος εναντίον της ΣΟΦΙΑΣ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ βιβλία, μπουκάλια νερού, συσκευασία γάλα-κακάο, χτυπώντας τα θρανία με εκκωφαντικούς θορύβους και με μίμηση κραυγών ζώων την ώρα του μαθήματος, με αποκλεισμό της εξόδου τοποθετώντας θρανία στην πόρτα της αίθουσας και με άλλα επεισόδια επειδή διαφωνούσαν με το πρόγραμμα διδασκαλίας του Υπουργείου και με τη βαθμολογία”.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν γονείς μαθητών του σχολείου, στο οποίο δίδασκε η Σοφία Χρηστίδου, αναφέρονται τα παρακάτω:

“Με αφορμή δημοσιεύσεις και αναρτήσεις που διακινούνται τις τελευταίες ώρες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης σχετικά με το θάνατο της εκπαιδευτικού που υπηρετούσε στην σχολική μονάδα του 3ου ΓΕΛ, οι γονείς μαθητών της σχολικής κοινότητας εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας προς την οικογένεια και τους οικείους της, σεβόμενοι απόλυτα το πένθος τους.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, παρατηρείται η δημόσια διακίνηση ισχυρισμών και σχολίων που επιχειρούν να αποδώσουν ευθύνες για το τραγικό αυτό γεγονός σε μαθητές, γονείς και μέλη της κοινότητας, χωρίς καμία απολύτως τεκμηρίωση, οδηγώντας σε αδικαιολόγητη δημόσια στοχοποίηση ανήλικων μαθητών, των οικογενειών στους και των εκπαιδευτικών.

Οι γονείς των μαθητών , σεβόμενοι πλήρως τις δύσκολες αυτές ώρες , έχουν μέχρι σήμερα επιδείξει αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα στον δημόσιο λόγο. Ωστόσο, σε περίπτωση που συνεχιστεί η διασπορά ψευδών, ατεκμηρίωτων και συκοφαντικών ισχυρισμών που πλήττουν την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια των μαθητών και των οικογενειών τους, δηλώνεται ότι επιφυλάσσονται για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος τους ενώπιον των αρμόδιων αρχών.

Η αποκατάσταση της αλήθειας και η απόδοση ευθυνών μπορεί να γίνει μόνο μέσω των αρμόδιων θεσμικών διαδικασιών και όχι μέσω δημόσιων και ψευδών κατηγοριών. Οι γονείς και τα μέλη της σχολικής κοινότητας επιφυλάσσονται για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος τους για την προστασία των μαθητών ,των καθηγητών και των οικογενειών αυτών από ψευδής, συκοφαντικές και προσβλητικές αναφορές”.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY