Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχεται διήμερο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες με κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις, αύριο και τη Δευτέρα
Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας την Κυριακή (11/06) και τη Δευτέρα (12/06).
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, φαινόμενα αστάθειας με ένταση θα σημειωθούν το επόμενο διήμερο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις.
Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:
- Η Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης), η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), η Εύβοια καθώς και η κεντρική και βορειοανατολική Πελοπόννησος.
- Στην Αττική προβλέπεται να επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά και βόρεια του νομού, καθώς και η πόλη της Αθήνας.
Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή
Αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά, θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι τοπικά έντονα.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη το μεσημέρι - απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει τους 26 με 28 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 29 βαθμούς.
Η πρόγνωση για τη Δευτέρα
Στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά, θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.
Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Μεσοπρόθεσμη πρόγνωση για το 2ο δεκαήμερο του Ιουνίου από το Meteo
Σύμφωνα με τα νεότερα μεσοπρόθεσμα προγνωστικά στοιχεία του Meteo, ο καιρός τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κυλήσει με θερμοκρασιακές και υετικές εναλλαγές σε 3 φάσεις.
Φάση πρώτη, Σάββατο 10/06:
- Αστάθεια στα ορεινά με τοπικές βροχές ή και καταιγίδες.
- Άνοδος της θερμοκρασίας κοντά στα φυσιολογικά και τοπικά λίγο πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.
Φάση δεύτερη, διάστημα Κυριακη 11/06 - Τρίτη 13/06:
- Γενίκευση της αστάθειας με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά.
- Πτώση της θερμοκρασίας σε κάτω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.
Φάση τρίτη, διάστημα Τετάρτη 14/06-Πέμπτη 15/06:
- Περιορισμός της αστάθειας στα ορεινά
- Άνοδος της θερμοκρασίας σε κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα (τοπικά στην Κρήτη σε έως και πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα)
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την προγνωστική αβεβαιότητα, η ατμοσφαιρική αστάθεια φαίνεται να γενικεύεται εκ νέου κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά από την Παρασκευή (16/06) και έως το τέλος του δεύτερου δεκαημέρου του Ιουνίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Κλειστά σχολεία και προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια
Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για τον πυροβολισμό 30χρονης στη Χαλκιδική τον Σεπτέμβριο του 2023
Ο Σύλλογος Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών ζητά η Δικαιοσύνη να λάβει υπόψη το μήνυμα της απόφασης
Μη διαθέσιμη η πληρωμή εισφορών μη μισθωτών μέσω IRIS από 14:00 έως 16:00 λόγω εργασιών
Με απόφαση του περιφερειάρχη, Νίκου Χαρδαλιά - Πώς θα γίνουν τα μαθήματα
Συμβουλές για ασφαλέστερες μετακινήσεις
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι από Τετάρτη – Οδηγίες αυτοπροστασίας
Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου
Αναμένονται τεράστιοι όγκοι βροχής σύμφωνα με τις προγνώσεις καιρού
Η κατάσταση της υγείας της
Ο γιος της, συνάδελφοι και φίλοι στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών
Οδικά έργα σε Κηφισό, Αττική Οδό και Λεωφόρο Βουλιαγμένης φέρνουν έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση
«Ενδεχομένως θα πιεστούν οι ΜΕΘ» λέει ο καθηγητής Τζανάκης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι περιοχές που θα «σαρώσουν» ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Πού εντοπίζονται αυξητικές τάσεις
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Προκλήθηκε λόγω ισχυρής γεωμαγνητικής καταιγίδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.