- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι συλληφθέντες είχαν κάνει πρόβα μια ημέρα πριν την εκτέλεση Καραϊβάζ
Οι ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ
Γιώργος Καραϊβάζ: Οι συλληφθέντες είχαν κάνει πρόβα μία ημέρα πριν τη δολοφονία του δημοσιογράφου
Ιδιαίτερα ικανοποιημένη είναι η ηγεσία του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας από την σύλληψη των δύο ατόμων που φέρονται να σχετίζονται άμεσα με την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ πριν από δύο χρόνια στον Άλιμο.
Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου νωρίτερα από τον διοικητή της Ασφάλειας Αττικής Ταξίαρχο Γιάννη Σκούρα και την εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου, αυτό που τονίστηκε είναι πως οι δολοφόνοι, μια ημέρα πριν το καρτέρι θανάτου του γνωστού δημοσιογράφου, είχαν κάνει «πρόβα».
«Διακριβώθηκε ότι οι δράστες για την προσέγγιση και τη διαφυγή τους από τον τόπο του εγκλήματος χρησιμοποίησαν τουλάχιστον μία μοτοσυκλέτα τύπου σκούτερ, καθώς και φορτηγό τύπου βαν. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι διαπιστώθηκε κίνηση των οχημάτων αυτών στην ίδια περιοχή και στον ίδιο χρόνο την προηγούμενη μέρα της ανθρωποκτονίας».
Σύμφωνα με την ενημέρωση των δημοσιογράφων, οι δράστες, συνελήφθησαν σε Γέρακα και Νίκαια. Στη Νίκαια μάλιστα, βρίσκεται η εταιρία καθαρισμού, το λευκό βαν της οποίας χρησιμοποιήθηκε από την υποστηρικτική ομάδα για την προστασία της μηχανής στην οποία επέβαιναν οι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ.
Επιπλέον, από την έρευνα προέκυψε ότι ο 40χρονος εμπλέκεται και σε ανθρωποκτονία που τελέστηκε σε βάρος ημεδαπού την 6η Δεκεμβρίου 2021 στο Γαλάτσι, γεγονός για το οποίο συνελήφθη με έτερο ένταλμα σύλληψης.
Σύμφωνα με τον ταξίαρχο κ. Σκούρα, «για την διερεύνηση της υπόθεσης, η ειδική επιχειρησιακή ομάδα που συστάθηκε, αποτελούνταν από έμπειρους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, οι οποίοι απασχολούνταν με τη συλλογή στοιχείων και πληροφοριών, καθώς και την επεξεργασία προανακριτικών και πληροφοριακών δεδομένων. Σε όλη τη διάρκεια της προανάκρισης, μας συνέδραμαν ειδικοί ερευνητές της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, οι οποίοι κατάφεραν να ταξινομήσουν και να επεξεργαστούν τον μεγάλο όγκο των ψηφιακών δεδομένων που συλλέχθηκαν καθώς και το Τμήμα Ανάλυσης Ψηφιακών Πειστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, μέσω της τεχνογνωσίας που διαθέτει, παρέχοντας ασφαλή και αξιοποιήσιμα συμπεράσματα».
Από την έρευνα, προέκυψαν σημαντικά στοιχεία για τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης και των συνεργών τους. Ειδικότερα, προέκυψαν, από το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες τόσο κατά την προσέγγιση όσο και κατά τη διαφυγή τους, σε συνδυασμό με στοιχεία από έτερες ανθρωποκτονίες που χαρακτηρίστηκαν ως «κατά παραγγελία» και σχετίζονταν με το οργανωμένο έγκλημα.
Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ ανέφερε πως «διακριβώθηκε ότι, οι δράστες για την προσέγγιση και τη διαφυγή τους από τον τόπο του εγκλήματος χρησιμοποίησαν τουλάχιστον μια μοτοσικλέτα τύπου «SCOOTER» καθώς και φορτηγό τύπου «βαν». Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι διαπιστώθηκε κίνηση των οχημάτων αυτών στην ίδια περιοχή και στον ίδιο χρόνο, την προηγούμενη μέρα της διάπραξης της ανθρωποκτονίας. Ακολούθησε περαιτέρω συλλογή στοιχείων αναφορικά με το φορτηγό τύπου «βαν» προκειμένου διευκρινιστεί το ιδιοκτησιακό του καθεστώς και εξακριβωθεί ο λόγος κίνησης στην περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό, προέκυψε ότι το εν λόγω όχημα ανήκει σε εταιρία, για τη λειτουργία της οποίας υπεύθυνος ήταν ο 48χρονος, ενώ από τον επακόλουθο οικονομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, καταδείχθηκε ότι η παρουσία του οχήματος στην περιοχή κατά τα επίμαχα χρονικά διαστήματα σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνταν».
Τα αδέρφια, όπως διευκρινίστηκε, έχουν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, είχαν συλληφθεί κατόπιν σχετικών ενταλμάτων σύλληψης κατηγορούμενοι για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, σχετικά με υπόθεση ληστείας, την οποία είχαν διαπράξει το 2012 σε περιοχή της Αττικής, ενώ επιπλέον, ο 40χρονος έχει κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απλή σωματική βλάβη, απειλή, εξύβριση, ψευδή καταμήνυση καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία.
Αυτή την ώρα, οι δύο συλληφθέντες, οδηγούνται στον εισαγγελέα Αθηνών από τον οποίο θα ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες από το Λιμενικό Σώμα και εθελοντικές ομάδες
Ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Ανδρέα Παπανδρέου
Πότε θα χτυπήσει ξανά το κουδούνι για την επιστροφή;
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις και πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΟΔΕ δίνουν μάχη με τις φλόγες
Η Maran Tankers επιβεβαιώνει το πλήγμα στο ελληνικό τάνκερ - Το πλήρωμα είναι ασφαλές
Ξεκινούν εργασίες για 5G και αλλαγή σιδηροτροχιών - Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
Έντονη διαμαρτυρία από τον Βασίλη Κικίλια για τη στοχοποίηση της ελληνικής ναυτιλίας
Η δεισιδαιμονία γύρω από τη συγκεκριμένη ημερομηνία είναι σχετικά πρόσφατη στη δυτική κουλτούρα
Δρομολόγια μέχρι το ΣΕΦ ή την Αγία Τριάδα Πειραιά σε συγκεκριμένες ώρες λόγω κατεδαφίσεων και αγώνα δρόμου
Η άνοδος των καυσίμων λόγω γεωπολιτικών εξελίξεων πιέζει τα εισιτήρια, με όλα τα σενάρια ανοικτά
Το ιστορικό του έργου και οι δύο βλάβες του αγωγού - Το νησί συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα με το πόσιμο νερό
Πιλοτική εφαρμογή στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος με ηλεκτρονικό πομποδέκτη και χιλιομετρική χρέωση
Ο μετεωρολόγος επισημαίνει πάντως ότι προς το παρόν δεν διαφαίνεται κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο
Η εισαγωγή θα γίνει μέσω γραπτής δοκιμασίας γνώσεων και δεξιοτήτων
Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο αλλά υπέκυψε στα τραύματά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.