Ελλαδα

Ποια είναι τα αδέρφια που συνελήφθησαν για τη δολοφονία Καραϊβάζ και πώς έφτασαν στα ίχνη τους

Στις 10:00 ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δολοφονία Καραϊβάζ: Ποια είναι τα αδέρφια που συνελήφθησαν - Πώς έφτασαν στα ίχνη τους
© EUROKINNISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Ποια είναι τα αδέρφια που συνελήφθησαν - Πώς έφτασαν στα ίχνη τους

Στις 10:00 σήμερα το πρωί η ΕΛ.ΑΣ. θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις σχετικά με την αποκάλυψη των συνθηκών της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, μετά τις δύο χθεσινές συλλήψεις. Οι δύο συλληφθέντες, τα δύο αδέλφια, την ίδια ώρα θα οδηγηθούν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, όπου αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.

Για την ίδια υπόθεση, στην δικογραφία περιλαμβάνονται τα ονόματα δύο ακόμη ατόμων τα οποία φέρονται να διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην δολοφονική ενέδρα κατά του γνωστού δημοσιογράφου πριν από δύο χρόνια, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών, φαίνεται πως έχουν καταλήξει στο ποιος πάτησε την σκανδάλη και αφαίρεσε την ζωή του δημοσιογράφου, πράγμα που απομένει να αποδειχθεί κατά την εκδίκαση της υπόθεσης. Αυτό που τονίζουν οι αστυνομικοί είναι πως έχουν αρκετά στοιχεία που αποδυκνείουν την εμπλοκή των δύο συλληφθέντων.

Οι ίδιοι πάντως, τα δύο αδέλφια, δεν έχουν «ανοίξει το στόμα τους» από την στιγμή που συνελήφθησαν. Στην επιχείρηση για την σύλληψη τους, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, κανείς από τους δύο δεν αντιστάθηκε, ούτε ρώτησαν για ποιο λόγο τους συλλαμβάνουν.

Κλειδί το λευκό βαν

Κλειδί για την αποκάλυψη των δολοφόνων και των συνεργών τους, στάθηκε το λευκό βαν που χρησιμοποιήθηκε από την υποστηρικτική ομάδα των δολοφόνων. Εγκαταλείφθηκε στην Πέτρου Ράλλη και οι αστυνομικοί πραγματοποιώντας έρευνες, έφτασαν στα ίχνη των δύο αδελφών. Επί μήνες, παρακολουθούσαν τις κινήσεις τους, αναζητώντας στοιχεία για το που βρίσκονταν την επίμαχη ώρα της δολοφονίας.

Τα προσωπικά τους κινητά τηλέφωνα την ώρα της δολοφονίας τα είχαν απενεργοποιημένα και φαίνεται ότι χρησιμοποιούσαν «πακιστανικά καρτοτηλέφωνα», δηλαδή κινητά με στοιχεία σύνδεσης που ανήκουν σε ανύπαρκτους αλλοδαπούς.

Πρόκειται για δύο άτομα τα οποία είναι γνωστά στις αρχές. Ειδικά ο ένας, ο 40χρονος, φέρεται να κρύβεται πίσω και από την δολοφονία γνωστού πυγμάχου – μπόντιμπίλντερ στο Γαλάτσι πριν από 1,5 χρόνο.

Όλους αυτούς τους μήνες, οι αστυνομικοί συγκέντρωναν στοιχεία από τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, τις κινήσεις και τις επαφές των δραστών. Ο δεύτερος εκ των αδελφών, ο 48χρονος, φέρεται να συμμετείχε στην υποστηρικτική ομάδα με το λευκό όχημα τύπου ΒΑΝ που εμφανίζεται σε αρκετά βίντεο που συγκεντρώθηκαν να κινείται σχεδόν παράλληλα με την μοτοσικλέτα των δολοφόνων.

Πανομοιότυπη μοτοσικλέτα φαίνεται πως χρησιμοποιήθηκε και στην δολοφονία του πυγμάχου και ο σωματότυπος του δολοφόνου ταιριάζει με τον σωματότυπο του δολοφόνου του Γιώργου Καραϊβάζ. Υπενθυμίζεται πως και στις δύο περιπτώσεις, οι μηχανές με τις οποίες κινήθηκαν οι δολοφόνοι, ουδέποτε βρέθηκαν.

Το λευκό ΒΑΝ, ανήκει σε εταιρία καθαρισμού στην οποία μάλιστα πριν από λίγες ημέρες στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, έκαναν έφοδο, δήθεν να ελέγξουν για οικονομικές παραβάσεις. Αυτό όμως που αναζητούσαν οι αστυνομικοί ήταν στοιχεία σχετικά με το που βρισκόταν το ΒΑΝ την ημέρα της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, επισημαίνουν πως έχουν καταλήξει ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας, αφήνοντας υπονοούμενα για βαρυποινίτη-έγκλειστο των φυλακών.

Ως προς τα κίνητρα τέλος της δολοφονικής επίθεσης, εκεί, τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα, επισημαίνουν άνθρωποι που συμμετέχουν στις έρευνες. Σίγουρα κάποιοι άνθρωποι ενοχλήθηκαν από ενέργειες του δημοσιογράφου, τονίζεται, όμως το ακριβές πλαίσιο αυτών των ενεργειών, δεν έχει διασαφηνιστεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ