Ελλαδα

Στον ανακριτή σήμερα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Οι κατηγορούμενοι αμφισβητούν τα στοιχεία που επικαλούνται οι αρχές

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πανό έξω από την ΕΣΗΕΑ για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Στον ανακριτή οι συλληφθέντες, το κατηγορητήριο και τα στοιχεία από τη δικογραφία

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθούν σε λίγη ώρα τα δύο αδέλφια τα οποία κατηγορούνται πως εμπλέκονται στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Ο 40χρονος Ι.Λ. αλλά και ο αδελφός του Ε.Λ. 48 ετών, επιμένουν και τονίζουν πως είναι αθώοι, αλλά και πως τους έχουν συλλάβει χωρίς να υπάρχουν απτά ενοχοποιητικά στοιχεία.

Από την άλλη πλευρά πάντως, οι αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που χειρίστηκαν την υπόθεση, θεωρούν πως έχουν δέσει καλά την υπόθεση και από πλευράς ερευνητικών ενεργειών, έχουν γίνει όλες αυτές που στοιχειοθετούν τις κατηγορίες που έχουν ασκηθεί στους δύο συλληφθέντες. Εξάλλου, αναφέρουν, εάν τα στοιχεία δεν ήταν επαρκή, δεν θα εξέδιδε ποτέ τα εντάλματα σύλληψης ο  εισαγγελέας και ο ανακριτής που χειρίζονται την υπόθεση.

Για τις αστυνομικές αρχές, στο επίπεδο των ερευνών, δεν υπάρχει κάτι παραπάνω να γίνει. Ανακριτικά, δεν έχουν δυνατότητα για άλλες ενέργειες, εκτός και εάν ζητήσει κάτι παραπάνω ο εισαγγελέας. Ωστόσο, η δικογραφία που έχει αποσταλεί στις εισαγγελικές αρχές, είναι ελλιπής. Σε αυτή, δεν περιλαμβάνονται τα αποτελέσματα της έρευνας της Europol από τις αναλύσεις των διαδικτυακών εφαρμογών που χρησιμοποιούσαν οι φερόμενοι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ αλλά τα αποτελέσματα της άρσης των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από συγκεκριμένα τηλέφωνα.

Μέσα από αυτές τις αναλύσεις, οι αστυνομικοί αναμένουν να βρουν επιπλέον στοιχεία, κυρίως συνομιλίες που να επιβεβαιώνουν ακόμη περισσότερο την εμπλοκή των δύο αδερφών και κυρίως, να ξεκαθαρίζουν την εμπλοκή των τριών προσώπων που αναφέρονται στη δικογραφία.

Υπενθυμίζεται πως μεταξύ αυτών, είναι και ένας βαρυποινίτης που εκτίει την ποινή του σε φυλακή ανηλίκων και όχι σε κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα όπως ο Κορυδαλλός, καθώς υπάρχουν φόβοι για τη ζωή του και για λόγους ασφαλείας έχει μεταφερθεί σε τέτοια φυλακή.

Ένα ακόμη κομμάτι ερευνών που δεν έχει ολοκληρωθεί, αφορά τα οικονομικά των δύο ανδρών αλλά και του ευρύτερου οικογενειακού τους περιβάλλοντος. Οι έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας και άλλων κρατικών οικονομικών υπηρεσιών συνεχίζονται προκειμένου να βρεθούν τα χρήματα από το συμβόλαιο που φέρεται να ενεργοποίησε ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας. Οι αστυνομικοί δεν γνωρίζουν εάν οι δολοφόνοι πληρώθηκαν με 100, 200 ή 300.000 ευρώ, όμως, σίγουρα επισημαίνουν, πως ο στόχος ήταν βαρύνουσας σημασίας και άρα το ποσό είναι πιθανό να είναι εξαψήφιο. Ένα πρατήριο καυσίμων, ακριβά αυτοκίνητα και ακίνητα των δύο αδελφών, διακοπές σε κοσμοπολίτικα νησιά, φαγητά σε πανάκριβα εστιατόρια και έξοδοι σε νυχτερινά κέντρα με παχυλούς λογαριασμούς, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των οικονομικών ερευνητών. Όλα αυτά, πρέπει να δικαιολογηθούν, επιμένουν οι αστυνομικοί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ