Ελλαδα

«Ασκήθηκαν πολλές πιέσεις για να φτάσουμε μέχρι εδώ»: Η Στάθα Καραϊβάζ για τις εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου

Όσα είπε στην κατάθεσή της μετά τις εξελίξεις για το έγκλημα

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στάθα Καραϊβάζ
© ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Η Στάθα Αλεξανδροπούλου για την κατάθεσή της μετά τις εξελίξεις - Το δημόσιο «ευχαριστώ»

Λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης (4.5) η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ, Στάθα, ολοκλήρωσε την κατάθεσή της στον 30ο ανακριτή. Είναι το πρώτο πρόσωπο που κλήθηκε ως μάρτυρας μετά τη σύλληψη και την προφυλάκιση των δύο αδελφών που φέρεται να είναι οι εκτελεστές του δημοσιογράφου. 

«Έχουμε την πρώτη θετική έκβαση του Γιώργου μας. Μετά από αυτό τον αγώνα, θέλω να ευχαριστήσω τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τους αστυνομικούς από τον χαμηλότερο μέχρι τον ανώτερο, τον απλό κόσμο, ευχαριστώ την Ελληνική Δικαιοσύνη. Ευχαριστώ από καρδιάς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη, καθώς και όσους εργάστηκαν για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Πρέπει να προσπαθήσουμε να μην ξεχάσουμε τον Γιώργο Καραϊβάζ, ασκήθηκαν πολλές πιέσεις για να φτάσει η υπόθεση εδώ που έφτασε. Η δικαίωση είναι για τη μνήμη του Γιώργου. Τώρα μας περιμένουν τα ελληνικά δικαστήρια. Εκεί θα δώσουμε τη νέα μάχη», δήλωσε η Στάθα Καραϊβάζ εξερχόμενη από τα δικαστήρια. 

Η Στάθα Καραϊβάζ ανέφερε πως έδωσε εκ νέου κατάθεση, στην οποία, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, φέρεται να υποστήριξε πως ουδέποτε ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε δεχθεί απειλές και πως ο λόγος της δολοφονίας του έχει ως έρεισμα τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις που σκόπευε να κάνει σε δίκη για την ελληνική μαφία.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-csdfbde9ow41)

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στα χέρια της οικογένειας του δημοσιογράφου η δικογραφία

Στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων έφτασαν λίγο πριν τις 10.30 το πρωί της Πέμπτης (4.5) ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας με τη χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ, Στάθα, προκειμένου να δηλώσουν παράσταση υποστήριξης κατηγορίας.

Ο Απόστολος Λύτρας αναμένεται να λάβει σήμερα αντίγραφο της δικογραφίας, την οποία θα μελετήσει προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία που υπάρχουν σε βάρος των δύο προφυλακισμένων για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Η σύζυγος του δημοσιογράφου, αναμένει να ενημερωθεί για το κατά πόσο τα στοιχεία είναι επαρκή, όπως έχουν δηλώσει αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Μέσα στην ημέρα αναμένεται η μεταγωγή των κατηγορουμένων στις φυλακές Μαλανδρίνου και τις φυλακές Ιωαννίνων.

Σε δηλώσεις του ο Απόστολος Λύτρας ανέφερε: «ήρθαμε να λάβουμε αντίγραφο από την ογκωδέστατη, ομολογουμένως, δικογραφία».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ