- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Προειδοποίηση Μαρουσάκη: «Πολικό ποτάμι» φέρνει βαρυχειμωνιά - Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας
Πιθανότητα για χιόνια και στην Αττική
Καιρός - Κλέαρχος Μαρουσάκης: Η πρόγνωση για κακοκαιρία, πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα πεδινά
Μετά την «πολική μπάλα», έρχεται το «πολικό ποτάμι», που αναμένεται να φέρει νέο κύμα κακοκαιρίας με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα πεδινά. Ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, σε ανάρτησή του στο Facebook αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για χιόνια στην Αττική.
Συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος κάνει λόγο για «πολικό αεροχείμαρρο, ο οποίος κατεβαίνει σε χαμηλότερα γεωγραφικά πλάτη στρεφόμενος προς την περιοχή μας για να οδηγήσει τον πολικό αέρα προς τα μέρη μας ο οποίος καθώς θα αλληλεπιδράσει με τις θερμότερες θάλασσες της Αδριατικής, του Ιονίου αλλά και του Αιγαίου πελάγους, θα δημιουργήσει διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά τα οποία θα φέρουν τα χιόνια μέχρι και τη θάλασσα».
Ολόκληρη η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Το «πολικό ποτάμι» φέρνει βαρυχειμωνιά στη χώρα μας.
Μετά την πολική «μπάλα» που μας έφερε τις πρώτες αξιόλογες κακοκαιρίες στη χώρα μας για το 2023 σε έναν μέχρι τώρα υποτονικό χειμώνα, έρχεται ο πολικός αεροχείμαρρος για να μας βάλει κι επίσημα στην καρδιά του Χειμώνα φέρνοντας βαρυχειμωνιά ιδιαίτερα προς το τέλος της νέας εβδομάδας.
Αυτό σημαίνει ότι η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση φέρνοντας συνθήκες παγετού αλλά και χιόνια ακόμη και σε πεδινές περιοχές. Στο βίντεο χαρτών που ακολουθεί επισημαίνουμε τον πολικό αεροχείμαρρο ο οποίος κατεβαίνει σε χαμηλότερα γεωγραφικά πλάτη στρεφόμενος προς την περιοχή μας για να οδηγήσει τον πολικό αέρα προς τα μέρη μας ο οποίος καθώς θα αλληλεπιδράσει με τις θερμότερες θάλασσες της Αδριατικής, του Ιονίου αλλά και του Αιγαίου πελάγους, θα δημιουργήσει διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά τα οποία θα φέρουν τα χιόνια μέχρι και τη θάλασσα!
Από Πέμπτη - Παρασκευή και στη συνέχεια τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με συνθήκες παγετού προς τα κεντρικά και βόρεια, οι επικίνδυνοι βοριάδες (πρόσκαιρα νοτιάδες), οι ισχυρές βροχές - καταιγίδες με έμφαση θαλάσσιες - παραθαλάσσιες περιοχές και τα πυκνά χιόνια ακόμη και στα πεδινά.
Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι νησιά του Αιγαίου μας θα ντυθούν και πάλι στα λευκά αλλά ακόμη και μέσα σε πόλεις θα πέφτει ή και να στρώνεται το χιόνι. Στο τελευταίο μια αυξημένη ετοιμότητα θα πρέπει να υπάρχει και στο νομό Αττικής όπου συγκεντρώνει υψηλές εώς πολύ υψηλές πιθανότητες να δοκιμαστεί από τον ισχυρό χιονιά με τις λεπτομέρειες να ξεκαθαρίζουν τις επόμενες ημέρες.
ΜΗΝ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ
Παρακολουθώντας την εξέλιξη των προγνωστικών στοιχείων που φτάνουν συνεχώς από τα μετεωρολογικά κέντρα - μοντέλα, το μυαλό μας πηγαίνει στον περσινό εφιαλτικό χιονιά. Σκοπός αυτής της ανάρτησης είναι να προετοιμαστούμε στο μέτρο του δυνατού ώστε σε όποια ένταση κι αν φτάσει αυτό το χιονοκύμα να μην οδηγηθούμε σε σκηνές του παρελθόντος όπως για παράδειγμα πέρυσι.
Το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν.....
Γύρω στην Τετάρτη - Πέμπτη εκτιμούμε ότι θα έχουμε μια σχετικά αξιόπιστη εικόνα για το πώς αναμένεται να εξελιχθεί αυτό το πολικό κύμα και ποιες περιοχές θα δοκιμαστούν από τις χιονοπτώσεις.
Καλό υπόλοιπο Κυριακής σε όλες και όλους!
ΤΟ "ΠΟΛΙΚΟ ΠΟΤΑΜΙ" ΦΕΡΝΕΙ ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ Μετά την πολική "μπάλα" που μας έφερε τις πρώτες αξιόλογες κακοκαιρίες στη χώρα μας για το 2023 σε έναν μέχρι τώρα υποτονικό χειμώνα, έρχεται ο πολικός αεροχείμαρρος για να μας βάλει κι επίσημα στην καρδιά του Χειμώνα φέρνοντας βαρυχειμωνιά ιδιαίτερα προς το τέλος της νέας εβδομάδας. Αυτό σημαίνει ότι η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση φέρνοντας συνθήκες παγετού αλλά και χιόνια ακόμη και σε πεδινές περιοχές. Στο βίντεο χαρτών που ακολουθεί επισημαίνουμε τον πολικό αεροχείμαρρο ο οποίος κατεβαίνει σε χαμηλότερα γεωγραφικά πλάτη στρεφόμενος προς την περιοχή μας για να οδηγήσει τον πολικό αέρα προς τα μέρη μας ο οποίος καθώς θα αλληλεπιδράσει με τις θερμότερες θάλασσες της Αδριατικής, του Ιονίου αλλά και του Αιγαίου πελάγους, θα δημιουργήσει διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά τα οποία θα φέρουν τα χιόνια μέχρι και τη θάλασσα! Από Πέμπτη - Παρασκευή και στη συνέχεια τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με συνθήκες παγετού προς τα κεντρικά και βόρεια, οι επικίνδυνοι βοριάδες (πρόσκαιρα νοτιάδες), οι ισχυρές βροχές - καταιγίδες με έμφαση θαλάσσιες - παραθαλάσσιες περιοχές και τα πυκνά χιόνια ακόμη και στα πεδινά. Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι νησιά του Αιγαίου μας θα ντυθούν και πάλι στα λευκά αλλά ακόμη και μέσα σε πόλεις θα πέφτει ή και να στρώνεται το χιόνι. Στο τελευταίο μια αυξημένη ετοιμότητα θα πρέπει να υπάρχει και στο νομό Αττικής όπου συγκεντρώνει υψηλές εώς πολύ υψηλές πιθανότητες να δοκιμαστεί από τον ισχυρό χιονιά με τις λεπτομέρειες να ξεκαθαρίζουν τις επόμενες ημέρες. ΜΗΝ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ Παρακολουθώντας την εξέλιξη των προγνωστικών στοιχείων που φτάνουν συνεχώς από τα μετεωρολογικά κέντρα - μοντέλα, το μυαλό μας πηγαίνει στον περσινό εφιαλτικό χιονιά. Σκοπός αυτής της ανάρτησης είναι να προετοιμαστούμε στο μέτρο του δυνατού ώστε σε όποια ένταση κι αν φτάσει αυτό το χιονοκύμα να μην οδηγηθούμε σε σκηνές του παρελθόντος όπως για παράδειγμα πέρυσι. Το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν..... Γύρω στην Τετάρτη - Πέμπτη εκτιμούμε ότι θα έχουμε μια σχετικά αξιόπιστη εικόνα για το πώς αναμένεται να εξελιχθεί αυτό το πολικό κύμα και ποιες περιοχές θα δοκιμαστούν από τις χιονοπτώσεις. Καλό υπόλοιπο Κυριακής σε όλες και όλους!
Posted by Klearhos Marousakis on Sunday, January 29, 2023
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η δεισιδαιμονία γύρω από τη συγκεκριμένη ημερομηνία είναι σχετικά πρόσφατη στη δυτική κουλτούρα
Δρομολόγια μέχρι το ΣΕΦ ή την Αγία Τριάδα Πειραιά σε συγκεκριμένες ώρες λόγω κατεδαφίσεων και αγώνα δρόμου
Η άνοδος των καυσίμων λόγω γεωπολιτικών εξελίξεων πιέζει τα εισιτήρια, με όλα τα σενάρια ανοικτά
Το ιστορικό του έργου και οι δύο βλάβες του αγωγού - Το νησί συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα με το πόσιμο νερό
Πιλοτική εφαρμογή στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος με ηλεκτρονικό πομποδέκτη και χιλιομετρική χρέωση
Ο μετεωρολόγος επισημαίνει πάντως ότι προς το παρόν δεν διαφαίνεται κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο
Η εισαγωγή θα γίνει μέσω γραπτής δοκιμασίας γνώσεων και δεξιοτήτων
Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο αλλά υπέκυψε στα τραύματά του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Καλλιτέχνες και φίλοι βρέθηκαν στο Κοιμητήριο Βούλας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι ισχύει για πτήσεις προς το Τελ Αβίβ
Ποιες περιοχές θα αφορούν
Δείτε τον χάρτη με τα κόκκινα σημεία
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πρακτική που διχάζει
Πότε γράφτηκε ο Ακάθιστος Ύμνος
Ο αθλητισμός, οι σπουδές στο Παρίσι και η λαμπρή πορεία στον κινηματογράφο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.