- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού
Είχε διακοπεί την προηγούμενη Τετάρτη
Άλκης Καμπανός: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του - Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι 12 κατηγορούμενοι
Σήμερα, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.
Να θυμίσουμε πως η δίκη ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη 18 Ιανουαρίου. Ωστόσο, διεκόπη κατόπιν σχετικού αιτήματος δικηγόρων της υπεράσπισης που επικαλέστηκαν κωλύματα.
Οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται για:
- Ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του ‘Αλκη) και σε απόπειρα (στην περίπτωση του πρώτου τραυματισμένου νεαρού), από κοινού,
- Επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία,
- Ένας εξ αυτών για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου νεαρού, και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στην συγκεκριμένη πράξη.
Γονείς Άλκη: «Τα ισόβια να είναι ισόβια για όλη τους τη ζωή»
Σύντομες δηλώσεις έκαναν έξω από τα Δικαστήρια οι γονείς του 19χρονου Άλκη, που παρίστανται ως πολιτικώς ενάγοντες. Ο πατέρας του Άλκη αρκέστηκε να πει κατά την είσοδό του στα δικαστήρια πως «Ό,τι είχα να πω το είπα, τώρα θα μιλήσει η Δικαιοσύνη», ενώ ο συγκεντρωμένος κόσμος φώναζε για τη δικαίωση του 19χρονου που δολοφονήθηκε.
Από την πλευρά της, η μητέρα του Άλκη, Μελίνα, ζήτησε «τα ισόβια, να είναι ισόβια. Όλη τους τη ζωή, μέσα στη φυλακή. Είναι πολύ δύσκολη ημέρα για εμάς σήμερα», ενώ αναφερόμενη στο γεγονός ότι κανένας από τους κατηγορούμενους μέχρι σήμερα δεν παραδέχεται ότι χτύπησε τον 19χρονο, τόνισε ότι «αυτό θα το αποδείξει η δικαιοσύνη, η οποία ξέρει».
«Έχω συμμετάσχει σε εκατοντάδες υποθέσεις ανθρωποκτονιών. Δεν έχω συναντήσει ποτέ ξανά 12 ανθρώπους που ενώ η ιατροδικαστική έκθεση της κ. Κοβάτση αναδεικνύει συμπεριφορές περισσότερων ώστε να χάσει τη ζωή του το αείμνηστο αυτό παιδί, συγκεκριμένα μια πολτοποίηση στο κεφάλι, χτυπήματα από σίδερα, ένα κατακρεουργημένο σώμα από μαχαίρια καραμπίτ, δρεπάνια, και ούτε ένας από αυτούς να μην δέχεται ότι έχει κάνει ούτε ένα χτύπημα. Ούτε ένας να μην λέει –λες και είναι συνεννοημένοι– ότι το έκανε κάποιος άλλος», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη, Αλέξης Κούγιας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεχίζονται και αύριο οι έντονες βροχοπτώσεις
Η ενημέρωση του Λιμενικού
Σοβαρές καταστροφές σε ζωικό κεφάλαιο και υποδομές από το πέρασμα της κακοκαιρίας
Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου
Όσα τόνισε η Μαρία Σάκκαρη για τον γάμο με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
Έσπασε το πίσω τζάμι του λεωφορείου μετά από σύγκρουση
Πυρκαγιά σε πολυκατοικία από κεραυνό και εκτροπές αεροσκαφών λόγω νεροποντής
Γλίστρησε και έπεσε από μεγάλο ύψος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο Ηλίας Στύλος, ο street artist γνωστός μέσα από το ψευδώνυμο «Hayate», είπε το δικό του τελευταίο «αντίο» στον τραγουδιστή
Το νησί με τη μικρότερη μείωση
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Ισχυρίζεται ότι του χρωστούσε 5.000 ευρώ
«Δεν θα γράψεις εσύ εμένα», φέρεται να τους είπε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.